#pasaraya dinding


041400H August 2012
Mia Art


aku tidak menemui troli besi dan bakul tarik di sini, heran...

vege, telur ayam omega, lokan, patin, ketam chukai, terung bulat, cendawan raja, mentega, sushi, baju raya, tart nenas, brown coffee, promoter girl (pg), mesin cashier, bangla, terompah kayu, besen, jeruk, daging kambing, tapioka, minyak murah sepeket, ketumbar, beras tempatan, pencungkil gigi, dsb... di mana?

maaf, sahabat, kadang kekeliruan itu terjadi ke atas kita saat kita begitu telat untuk bangkit dari tidur, atau saat kita mengira bulu-bulu kaki kita sepanjang malam dalam kelam malam.


dalam ramainya orang yang bermulut bising, aku berusaha untuk tidak menjadi gila dan berbicara dengan dinding.



49 comments:

Anisa Hang Tuah said...

aku selalu cuba hitung bulu kaki

namun gagal menemui jumlah sebenarnya

akibatnya aku tidak tertidur

Cikli said...

Aku ketemu banyak pasaraya yang menjual bulu kaki wanita.

s a r said...

mencuit hati baca ayat kamu ni walaupun saya kurang nak faham dan mungkin juga semakin gagal menafsir segala coretan ~_~"

pepol said...

rugi tidak berkesempatan mengunjungi pasaraya..

pemuzik jalanan said...

Ahh tak dapat pergi.
Benci. Isk.

the malay male said...

bahasa tinggi

Amal said...

macam best je dua buku tu!

jhnrdzi said...

Ahh, aku pun tak dapat pergi. Sedih beteii.

Fel said...

Aku selalu terlepas menyertai acara sebegini. Haih.

Wadi AR said...

aku terlepas event hari ni kat tasik. haha

JIJI YU said...

lebih baik kau berbicara pada pemilikmu tuhan yang maha satu

EL MARIACHI said...

aku pun tak suka berbicara dengan dinding tapi kadang kadang ada suara menerusi dinding...

Rain said...

ghost Writer the hard Reader :)

si para para said...

aku tiada dalam mimpimu itu...

SYARIFF HAIKAL said...

biarpun dinding asalkan mampu berbicara.meluahkan apa yg nak diekspresikan x kira dimana2 asalkan ianya terluah.

ஜ miss klanika ஜ said...

sukar sekali menafsirnya. tapi teringin sekali membaca buku-buku itu.

cik pha said...

puas ko berborak dengan dinding,try rukar arah sikit,borak dengan pokok,mana taw ada balasan ehhee.



*pak hantu,lama aku xdtg blog ko,salam ramadan ^^ sihat ?

reenapple said...

huhuhu. Bercakap dengan dinding? baik pecahkan sahaja dinding itu..

#aku tak faham sebenarnya.. =P

nurHeart said...

dinding mana? dinding mukabuku kah?
apa la motif kira bulu kaki.. -__-"
meh tolong kira duit syiling dlm tabung ayam kite..

Nong Andy said...

Aku selalu bercakap sendiri.. nda kira depan komuter, tengah drive.. hahaha..

*pinjam buku tu boleh :D

Syf serabai. said...

PASARAYA!

blog-tips-kurus said...

Pasaraya yg paling dekat rumah saya > dipenuhi dengan barang import. tak suka! tak suka!! (",)

Cikgu Ma said...

vege, telur ayam omega, lokan, patin, ketam chukai, terung bulat, cendawan raja, mentega, sushi, baju raya, tart nenas, brown coffee, promoter girl (pg), mesin cashier, bangla, terompah kayu, besen, jeruk, daging kambing, tapioka, minyak murah sepeket, ketumbar, beras tempatan, pencungkil gigi, dsb... di mana? ---> mungkin disebalik dinding =_=

LidiaSuraya said...

si murai dan orang gila?? camner la gayanya tue kan.. hahahaha

Iffah Afeefah said...

Dan aku asyik dngn mentafsir setiap bait kata kau
otak lembab di kala sejuk maybe

Asrul "iLham" Sany said...

jgn terlalu obses sudah...

ana said...

bercakap dengan salah satu kaendah menghilangkan stres dan yang selebihnya mungkin kelihatan weirdo..hehe

Dkna Abza said...

tak sempat nak kira bape banyak bulu kaki hahaha

iKhRam said...

bicara pada dinding..
mcm idea baik jer...

tak semestinya gila kan??

hanaahmad said...

manusia pendiam seperti kau pasti mahu lari dari hingar dan Dinding sebagai penyelamat.

Aku dah hadam Dinding tu. Seronok. :)

Cikgu Jaja™ said...

ehh..nampaknya jaja masih belum kenal dinding tu..hehe

dwaty said...

heran bin ajaib... hehehe

Best Business Brands said...

[Bergambar] Perompak Tebuk Dinding Pasaraya, Bungkusan Wang Syiling Dilarikan. Kuantan: Seorang pengurus cawangan sebuah pasar raya dekat Air Putih ...

Amalina said...

cam best je dinding tu..

said...
This comment has been removed by the author.
said...

Si Murai buku yang bagus.

SaddLone said...

tak salah rasanya kiranya cuba mengira bulu kaki..ohh! dn aku selalu brbicara dngn dinding..caye?

wall..wall fb aku..kehkeh

FaizalSulaiman said...

bila bercakap tentang pasaraya, aku kurang gemar sesetengah sikap pembeli yg tak tahu letak semula troli di tempatnya. main bersepah di garaj kereta.

bila kesedaran nak muncul. aku masih menghitung

mega senja said...

dinding office aku boleh bercakap...boleh bercerita...dinding tukang report...!

Mutiara Bernilai said...

kadang kebisingan mulut di luar hanyalah sekadar menutup kepikukan di dalam hati..


siapa tahu?


kan?

Titisan Hujan said...

kat mana?
kat mana?

Dayya Dayyanna said...

banyak event aku terlepas. termasuk yang ini. :(

inche hlovate said...

memg aku bukn org seni..tak boleh nk tgkap maksud tersirat

aswadz said...

ni pengaruh harry potter ni. dia sruh ko tembus dinding tu pegi dimensi laen. hehehe...

pembaris said...

agak-agak harga barang standard care4 atau cold storage?

si kiut lavender said...

hehe..pasaraya itu disebalik dinding tau..,:)

berbicara dgn dinding lebih best dripada berbicara dgn si murai dan org gila..:)

hanjila said...

gmbr dua buku tu dgn caption di bwhnya begitu simbolik (:

Päk Läng said...

dinding; terbaik!

Teenager Housemaid said...

aku... selalu berbicara dengan dinding....:)