BIN


                                                                        KeratStudio
     
"percayalah,ia kisah manusia dan dunianya yang tidak berhenti dari menjerit pada ketentuan realitas.Bacalah sebagai kisah-kisah dari laki-laki yang hampir pupus."


Ada lucunya bila aku sentuh soal 'laki-laki yang hampir pupus'.Tapi ia sebenarnya bukanlah menggambarkan bahwa kami merupakan laki-laki yang akan pupus seperti kehidupan hewan-hewan zaman pra-sejarah itu,yang disingkirkan dengan lontaran meteor-meteor.Sebaliknya ia menyentuh soal pembalikan simbolika yang mana ia adalah suatu kebangkitan dari apa yang dikatakan hilang daya.


Justeru buku ini yang terhasil dari gabungan dua penulis,aku sendiri(Ophan Bunjos) dan temanku,M Faiz Syahmi aka Inche Peddo  mencuba sedaya mampu memanjangkan penulisan kami pada buku ini.




p/s: untuk detil mengenai buku ini,sila klik pada link di bawah cover buku BIN(keratstudio)







     ""

                                                      

90 comments:

Siti Nurhayati Dollah said...

Melihat kau makin maju, itu sudah cukup membuat aku bangga. Tahniah sekali lagi.

delarocha said...

melihat kamu sebagai antara penulisnya. saya tahu tulisan kali ini ada 'jiwa'

Bidadari Syurga said...

tahniah... penulisan kamu dan seni berkembang dengan bagus. semoga berjaya...

Syf serabai. said...

dekat frinjan nanti ada tak?

bujal X said...

aku nak versi yang ada gambar kamu~keh keh~

Asrul "iLham" Sany said...

sapa publishernya en antu?

ghost writer said...

Siti Nurhayati Dollah |mekasih,Yat.

delarocha |aku harap begitu.

Bidadari Syurga |inshaAllah,Cik Bidsyu. :)

Syf serabai. |yup.ada.

bujal X |haha..payah kalau yg begitu.

Asrul "iLham" Sany |keratstudio,Roy.

~* chirpy_chummy *~ said...

bravo!

simpan satu, nnt kt frinjan aku amik.insyaAllah.

fz said...

aiseh,igt nk beli time frinjan,tp xdpt pegi lak,kena abg posmen bermisai nipis anta ke umah jela nmpknya

Syakir Rahman said...

menarik....boleh dijadikan koleksi..

hanjila said...

tulisan braille di kulit depan.

aku mahu buku yg ada autograf kamu, haha (:

tahniah !

JIJI YU said...

terbaik..kita takkan pernah putus

Wadi AR said...

memang terus aku nak beli

tieykah said...

makin maju yer ko Ghost:)

BonekadalamChermin said...

hey!

dah jumpa semangat utk menulis ghost?

TAHNIAH!

:)

KhaiRin said...

tahniah! kt mn bleh dpt?

diana said...

kagum dengan kamu..:)

Cikgu Jaja™ said...

aku akn milikinya

Anisa Hang Tuah said...

mari menuju ke sana.
ayuh eksplorasi minda mereka

hanaahmad said...

Phan, aku mahu satu siap dengan tandatangan kau dan juga diberi melalui tangan kau sendiri. boleh kan Phan yang disayangi? wink wink. ;p

Lucifer said...

Ghost!


keh keh keh, Editor tu penting, keh keh keh

Titisan Hujan said...

aku jeles sama kamu ophan bunjos aka brader luilui


ahaks!

Sang Cerpenis bercerita said...

selamat ya utk bukunya

~SaL IjOu~ said...

Aku sudah selesai dgn urusan pre-order.aku mohon pada Allah agar mempermudahkan segalanya buat ko, Ghost, sentiasa~

EL MARIACHI said...

tahniah sahabat....aku pon nak cari tapi kat mana?

Kepala Manchis said...

ihik ihik..gua ada jumpa di fesbuk link untuk BIN.

http://www.facebook.com/pages/BIN-sebuah-koleksi-kispen-Ophan-Bunjos-dan-M-Faiz-Syahmi/235677479825667

faiz said...

wow..makin maju..tahniah..

cik ciput said...

"Buku ini tidak agresif, dan tidak juga begitu lembut isinya. Ia sedang-sedang, di antara berat dan ringan-ringan." okeh! =)

kalau terlalu agresif aku taknak beli..sbb nanti takut tak phm lgsung..hehe

.::syifa::. said...

waw..(kagum)

.::syifa::. said...

waw..(kagum)

takoC said...

mahu! kau feveret aku kau tau :)

orlando ahmad said...

MANTAP GHOST!!

Bella Bell said...

ok fine! baru tahu Ophan Bunjos tu adalah ghost.


pernah gak terbaca kat fb. tak ingat siapa. then dia tulis ophan bunjos. puas la saya fikir siapa. rupanya GHOST! hehehe.

blog-tips-kurus said...

BIG CONGRATES kang Ophan Bunjos!! (tak sia-sia aku train kamu. hoho!)

*harap2 ada glossary sebab aku tidak punya Dewan Eja di rumah.. ;)

Liyana Zahim said...

Congrats ghosttt!!!!! Pani ley jd A.Samad Said.. :)

nurHeart said...

wahhhh, finally! tahniah! :)

FaizalSulaiman said...

tahniah bro!!!! akhirnyaa

penjajah minda said...

aku baru tahu nama kau ophan bunjos.err nama ic ke tue?

tehr said...

kamu sebenar penulis, ghost
kamu memang tahu apa yang perlu ditulis
tahniah

IZNIE said...

hebat sekali. aku kagum
sememangnya aku penggemar kamu
kau hebat :)

aimie amalina said...

kepupusan lelaki?
huuuuuuu


apakah nasib ku nanti..huuuuu..
okeh nak pegi jengah buku tu..

aimie amalina said...

eh..lupe..tahniahh!

teringin mahu menjadi sehebat begini..

eita said...

kau penulis?
patut lah bahasa kau susah nak jangka....

ghost writer said...

~* chirpy_chummy *~ |pastikan kau datang,ok.siap kau.haha

fz |ok pastikan yg itu,fz. :)

Syakir Rahman |mmg sesuai dijadikan koleksi. :)

hanjila |lau beli di hadapan aku,aku akan sign.haha.

JIJI YU |tak akan,bro. :)

Wadi AR |mekasih,Wadi.haha.

tieykah |mencuba sesuatu,Tie.

BonekadalamChermin |taknak tau semangat dtg dari mana?haha.mekasih,BDC.

KhaiRin |sila klik dekat link yg dibagi kalau nak order.limited..kalau nak beli ada kat frinjan,shah alam.

diana |mekasih,kak Diana. :)

ghost writer said...

Cikgu Jaja™ |aku dah sent email,Jaja.hihi

Anisa Hang Tuah |silakan,silakan,Nies.

hanaahmad |ouh sudah tentu,Hana.haha!jangan tak ade lak.

Lucifer |ya sure,Luc.aku tau.haha.

Titisan Hujan |memandai jer kau panggil aku brader luilui.hahaha!order tau.

Sang Cerpenis bercerita |mekasih,Mba Fanny.kamu juga penulis yang bagus.

~SaL IjOu~ |wah,pantas..mekasih atas semuanya,Sal.mudah2an.

EL MARIACHI |order jer melalui link yang aku bagi tuh,bro.

Kepala Manchis |ya,ya sangat tepat.haha

faiz |mekasih,Faiz.

ghost writer said...

cik ciput |pembacaan melalui buku tak sama dengan pembacaan melalui ruang cyber,Put.jangan risau. :)

.::syifa::. |takkan kagum saja kot..haha

takoC |ok,sahabat.kau boleh order melalui link tuh.mekasih. :)

orlando ahmad |takde lah mantap mana pun.buku indie jer.

Bella Bell |hahaha..punya lah lama nama ophan bunjos tuh bersiaran di sini.

blog-tips-kurus |jangan risau..ia sangat mudah difahami ok..haha.kau memang mantap.

Liyana Zahim |wow..jauh sangat tuh,Liyana.haha.

nurHeart |mekasih,puan. :)

FaizalSulaiman |mekasih,Fai.lama aku tunggu. :)

penjajah minda |tak lah.tuh nama akronim jer.kira nama betul aku jugak.

ghost writer said...

tehr |saya penulis yang baru belajar,bro Tehr.mekasih. :)

IZNIE |jangan lupa tau dapatkan melalui order.hihi.limited.mekasih,Iznie.

aimie amalina |takde lah hebat pun.cuma penulis picisan.indie jer.mekasih,aimie.

eita |tapi mudah difahami,bukan.hihi

LadyBird said...

la... mr gos ke yg tulis :).. kisah ni adkh ksh cinta? kalau bukan nak beli.. tp di mana yer?

eRza farEeha said...

semoga buku bisk success slalu..:)

Benjy said...

Lelaki yang putus ? ... macam mana rupa lelaki yang putus tu a'a .. sukar juga digambarkan ... mungkin juga putus haid kot ... hahahaha b3njy hanya bergurau ghost ... setiap kali membaca entri mu mesti b3njy tertanya2 apakah cerita yang ingin ghost sampaikan ... seringkali asyik keliru dengan ayat2 abstrak mu ghost ... engkau memang layak digelar 'abstrakman' ... tahniah ...

WAK IRWAN SYAH B said...

selepas 25hb nanti...aku order satu....nak buat koleksi jga le...

april said...

pasti aku akan memilikinya ! hehe

vampire's lovex said...

pehhh dah buat buku...bravo !!!

nub said...

eden nak nih

dill said...

syok la bos eh. dah ade buku

dill.

Gimi said...

wah...tahniah ghost!

laki2 hampi pupus? maksudmu jadi perempuan?

CassiaSiamea said...

laki2 hampir pupus??
solution??
hahaha

Tea said...

Errr kenapa komen tea tidak keluarrrrrrrrr?. Sobbssss sedehnyeeee..

♦♦orked♦♦ said...

dah bank in..
ghost, aku mau sign tau...
kalo xdak sign aku pos pulang kan blk.. hahahaha

Cikli said...

patutlah kamu selalu menghilang ghost. kamu menulis....

gadisBunga said...

lelaki adalah endless story book. menarik dibaca. heheh~

Niena Pengembara Ilahi said...

lelaki budiman hampir pupus

Lucifer said...

Perhatian kepada Orked, tolong informkan alamat, dan nama bank in di emel keratstudio@gmail.com , kalau tak, kami susah nak trace payment.

L said...

tahniah.... bagos.. teruskan usaha..=)

jom baca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

ika said...

wah ada kemajuan ! tahniah . nak senaskah ?

APi said...

aku mahukan sama seperti Hana mahu.. boleh kan kan kan..

grOundnUt said...

Tahniah bro!Akhirnya keluar juga buku dari hasil penulisan mu tu...keep it up bro!^^

zirconia said...

yang dinantikan kemunculannya =)

btterfly79 said...

tahniah... wish u all the best...

Miss PIJAOSIX said...

Salam BISK...

Tahniah.....!!

Setelus Hati Zinnirah said...

tahniah ghost.. tahniah!!! =)

auliyong ♔ said...

wow, interest nih:)

Amanina Sofea said...

benarkah lelaki skrg mkin pupus tmbah pula bnyk wanita berkerjaya taknak brkahwin..

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

Lama tak singgah blog kamu...
Kamu apa khabar?

Anyway congrats ya....

Pondok Usang said...

dikau semakin menyengat..

ah cai said...

tahniah..

Khairul Antasha said...

x sabar nak baca..cepat publish

Hansyirah Takezur said...

wah.. makin maju ye kau...
sudah ada buku... namun identiti masih lagi rahsia... :)

aleen aiden said...

mintak sain atas blakang!hik3 :P

L said...

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

Ali said...
This comment has been removed by the author.
silent said...

belum baca lagi

say to easy=) said...

tahniah anda!nak rembat satu

kay masingan said...

sangat ingin memilikinya. Saya pasti tidak akan kecewa untuk membacanya..tahniah Ghost!

a.samad jaafar said...

aku teringin memilikinya..aku akan pastikan buku ini jadi milik aku

reenapple said...

tahniah... =)

EmpayarUtama said...

Banyak gambar tak?

EZAN IDMA said...

tahniah :)

OrangAkaun K said...

semoga berhasil..

Anonymous said...

yeaghhh dah order pun, tak sabar nak baca.