hari minggu untuk mereka yang tidak punya pacar




*aku tergesa-gesa menukar lagu 'Pupus' ketika aku tersedar bilamana waktu sarapan sudah beranjak pulang ke ruang asap.Ngomel sendiri.Celaka.Tidurku kalau terjaga gara-gara lagu itu bisa buat aku macam mau membelah kayu api dan membakar ruang tidurku sendiri.


Ruang bilikku kembali sarat dengan lagu Rick Derringer..Let Me In!Let Me In sweet mama!!.


Penghujung minggu.Tidak heran kalau hari-hari begini kosong.Kosong dengan ketiadaan makhluk-makhluk berjambang yang tetiba kekok untuk makan dengan tangan dan makannya seolah dicatu.Aku lebih suka memikirkan laparku dari menatap wajah-wajah yang disapukan bedak tebal yang kemudian aku tercari-cari di mana wajah sebenarnya.Gagal.


Aku bilang sama Catherine semalam pasal ada teman aku ajak pergi tengok konsert Michael Jackson dekat Lake Garden.Aku teruja.Aku sudah siapkan kasut  Black Morgan tumit hitam muncung panjang,kot kecil yang menutupi baju pagoda.Bila teman aku datang,perasaan aneh datang menampar pipiku.Tidak mungkin dia mau tengok konsert dengan memakai baju melayu dan kopiah?Anjing!aku baru teringat Michael Jackson sudah mati dimakan ulat.


Maaf,hari minggu aku kosong.


"i had my taste of freedom
 and it tasted pretty bad
 i swear it's a jungle out there"

108 comments:

Aliza Zeke said...

michael jackson kat dah xder..hari minggu ku juga kosong..huhu

ïêmå å¢klê§ said...

jom kita dating semua yang xde couple lagi..
haha...

Mutiara said...

^__^


samalah EG, hujung minggu ak slalu kosong..tp minggu ini ak memilih tuk keluar :)

Afikah Aziz said...

hr mggu ku juga kosong huhu :p

Cikya said...

berguling gaya hindustan dengan kucing2 kat rumah..
isi masa dengan bahagia

Wadi AR said...

antu xnak ajak sy?

s a r said...

kata-kata mu membuatku tersenyum panjang di hujung minggu yang panas mendung panas mendung ni. :D

cik ciput said...

haha..cane kau boleh sampai terlupa yg MJ dah takde? =p

*oh, aku suka mengembara dalam hutan sorang2..hutan bandar..hei, berjalan-jalan seorang diri buat kite nmpk kuat tahu? (ayat cliche lagi) =)

Cangkul Emas said...

hari minggu aku diisi dengan tidur seharian dan bangun pukul 12,

bukak TV2,
tengok filem tamil.

tieykah said...

minggu last aku kerja.

? said...

apa kata hr ni ghost teman toyol gi rompak bank?
hahaha...

emm..
kosong..

H.J said...

hari minggu aku hbs dengan setle nset aku je..upgrade skit..hak3

Raihana Izzati said...

KAH KAH KAH.

sorry nak gelak je.lulz.






hari minggu? still ada kelas=.=

James Alexander said...

hujung minggu aku masih dengan kerja... selagi belum tutup mata, kerja kerja kerja... nak kata kaya x juga... hehehe...

Amirah Suhana said...

hari mingguku juga kosong..tapi tidak lagi bila ada keluarga yang menemani... =)

juliam said...

pergi jalan laa ghost

Titisan Hujan said...

cuti berselerakan dgn paper wne wni
smbil mengerah idea utk mhasilkan sumtin yg dabo0m...
tp xdtg2 gk idea.aishhh..(-_-!!)

Brigadir Kopi said...

alone and enjoy
huahahah like me suram holiday hahaha

OEN-OEN said...

dibawa enjoy dah... hehe

specsy said...

hari minggu ku juga kosong minggu ini. haishh.

dill said...

menikmati hari minggu sendiri. selalu begini :)

*menunggu si orlando tak kunjung tiba. ahaks

dill.

fz said...

mcm aku,lepak je dlm bilik,layan young and dangerous first sampai yg last

Sang Cerpenis bercerita said...

baca novel aja kalo gak punya pacar..nikmati hari minggu dg hobimu

Ezay Hadry said...

hari minggu ku same je ngan hari biase sebab ngah cuti semester lame..hehe boring2 gok..

CassiaSiamea said...

hujung minggu yg kosong...
isi saja dgn aktiviti..
ajak mmbr2 keluar..

Amalina said...

hahahah!kau menyelami otak aku.ini adalah komplikasi yang berlaku dalam diri aku semalam.aku agak bersyukur sebab aku tak perlu menghadapi hari ni.

ORLANDO AHMAD said...

single is better bisk, kalo nak kluar bleh kluar ngan sape2 tanpa ade makhluk2 nak cemburu, itu yg gua suka...

p/s: dating ngan gua pon boleyyy hik3

JIJI YU said...

heh..bile terasa keseorangan..mm boring gaban

Alexandriana Alia said...

hujung minggu ni aktiviti menyihatkan untuk aku. joging pada Sabtu, menyental rumah di hari Ahad.

chemay said...

hari minggu memang membosankan if we dont know how to spend it.
same goes to me.
=.=

nurAMALLINA said...

bosan la.. huu hujung minggu memang bosan.

~SaL IjOu~ said...

Aku suka berhujung minggu sendirian..saat utk aman menikmati duniaku sendiri..jauh dari hiruk pikuk kota..tenang~

Lucifer said...

-.-" hari minggu aku tetap sama dengan hari-hari lain.

♦♦orked♦♦ said...

huh, i am not alone!
hahaha

ramai sgt2 rupe nya..

Encik Psychopath said...

minggu aku negetif satu. lebih teruk dari minggu kosong itu.

Liyana Zahim said...

Mstilah memakai spek mate 3D utk mlihat wjah sbnr.. Ye mmg bgitulah!

missSenget said...

serius ko tidak punya pacar?

aku juga single..

mari berpacaran..

aku janji akan keluar dengan muka tanpa bedak..

tp berharap agar ko tidak muntah yaa..

NAJ HEBAT said...

kah kah kah.

Bisk..
mari, berpimpinan tangan dengan aku, yg sedang berbaju kurung.

Kita ke konsert MJ.

mari..

Cikli said...

michael jackson tak akan ke lake garden kalaupun dia panjang umur.

Pembunuh Tanpa Bayang said...

malam minggu aku hanya menahan getar di hujung hati.....

Asrul "iLham" Sany said...

hari minggu aku adalah untuk anak2 angkat...

kegembiraan menjadi bapak...muahahhaa

delarocha said...

'sama dengan'

~Kisah Hati~ said...

hari minggu yang kosong sudah serasi sama aku...



aku kembali~

iKhRam said...

hari minggu ku hari ini tidak kosong..

sgt dipenuhi dgn dua wanita yang sering ketawa dan riang ria..

Johan 'Champ' Radzi said...

LAke garden? Japp kau tawu royal lake club?

say to easy=) said...

MJ xde sebab tu "kosong"

Cikgu Jaja™ said...

aku juga masih bujang~ hari minggu lantas aku penuhkan dgn pelbagai acara..

yg terbaru aku aktif memanah :)

blog-tips-kurus said...

kau harus hargai si jelita yg bermekap tebal itu-perlu korban masa, $$ & tenaga tahu!!

*syok ooo.. berhujung minggu memancing sotong & naik bot pisang @ Pangkor. rugi kau tak ikot!!

tehr said...

tiba2 aku tersenyum di hujung entri
kadang2 seronok berangan kalau2 hidup kita memang kosong

SofieyAzwa said...

Weekend kena marah dengan guest. ;(

zirconia said...

sememangnya hujung minggu yg kosong..hujung bulan :(

faiz said...

hehe...mmg minggu hari yg membosankan sampai m.jackson dah meninggal pon ko nk tgk..

HEROICzero said...

hari minggu aku sepi tanpa teman , walau aku punya teman .

bagaimana tu ghost ?


=(

ika said...

hari minggu aku indah dengan keluarga di sisi . :)

a.samad jaafar said...

hari minggu aku isikan masa dgn membelai pokok bonsai aku kat laman.. aku akan berasa tenang dan terisi..

err.. org yg kosong mudah mengigau ke bro? hihihi..

Black Lipstick said...

hari minggu aku takdelah kosong . siap nonton cerita hantu lagi . haa . :p

ghost writer said...

Aliza Zeke |MJ cuma merujuk pada kemustahilan..hihi

ïêmå å¢klê§ |dah dating kira ada pacar lar...

Mutiara |teruskan..jangan layan sangat.hihi

Afikah Aziz |layan jer afikah.

Cikya |ouh kamu pasti bahagia..

Wadi AR |kalau lar boleh...haha

s a r s |seronok aku kalau ada mendung sekarang nih...

cik ciput |WS pun best gak kan...tapi bosan asyik layan tempat sama.

Cangkul Emas |wah...kita sama peminat tamil.

tieykah |lepas nih nganggur lar ek..

ghost writer said...

? |ada M4?kalau ada aku ready jer..

H.J |mesti ko punya hape mahal kan..

Raihana Izzati |sori,ko budak sekolah rupanya,Zack.hihi

James Alexander |tapi syok ar leh cuti time org keje...biasanya macam tuh.

Amirah Suhana |bertuah ko ada famili dekat ngan ko..

juliam |iya lar,takkan aku nak baring jer kot.hihi

Titisan Hujan |ko melukis kartun ker aper TH?

Brigadir Kopi |masih bisa dilayan gan...

OEN-OEN |kira ini juga enjoy maaa...

specsy |apa kata kau praktis menari dalam bilik sorang2..haha

ghost writer said...

dill |kau ikat betul2 si orlando tuh lain kali..hihi

fz |gan,mana ko punya link?aku dah khatam citer tuh beb.

Sang Cerpenis bercerita |udah dihabisin semua novel Mba.

Ezay Hadry |best lar ko Ezay...ganti tempat aku yuk.

CassiaSiamea |member aku dah kuar masa aku masih tidur lagi..haha

Amalina |kau dah terlepas,ko sonok lar..uh.

ORLANDO AHMAD |tuh yg budak2 tuh kata aku playboy.cilakak tul..

JIJI YU |sib baik gaban tak boring...lau tak dah lama aku ganti tempat dia.

Alexandriana Alia |surirumah tak heran lar, kak alia..hihi

chemay |tau..tapi malas lak yg lebih dulu amik tempat.

ghost writer said...

nurAMALLINA |jom layan movie...

~SaL IjOu~ |nak ke mana tuh cik sal...?

Lucifer |aku cuba bayangkannya...

♦♦orked♦♦ |yeah..im not alone!

Encik Psychopath |haha..ada pengiraan juga ek..

Liyana Zahim |kalau ada macam tuh,aku nak guna..uh

missSenget |abih tuh kau ingat aku dah ada pacar ker aper...?hihi

NAJ HEBAT |aku risau jalan dengan awek pakai baju kurung,mesti aku bajet itu Ana Rafali. :)

Cikli |memang itulah yg aku cuba gambarkan,cikli.

Pembunuh Tanpa Bayang |aku tau..sebab ko sedang berdua.

ghost writer said...

Asrul "iLham" Sany |dan jadi pengapit shikin...hihi

delarocha |haha..lama aku tak guna perkataan tuh..

~Kisah Hati~ |welcome back,KH.

iKhRam |kau sangat bertuah,ikhram.

Johan 'Champ' Radzi |ada berapa royal club kat sini,johan.

say to easy=)| MJ dah mati...hihi

Cikgu Jaja™ |sukan nabi tuh,jaja.

blog-tips-kurus |nak ikut camner,kowang masing2 ade kapel.menyemak jer aku.uh.

tehr |aku jugak turut tersenyum.

SofieyAzwa |sian ko kan..(aku dah baca puncanya)

ghost writer said...

zirconia |nak traktir saya tak,zirc?hihi

faiz |aku memang pelupa orangnya,faiz.

HEROICzero |calling-calling lar dia...

ika |untung ko,ika.aku?jauh ya amat.

a.samad jaafar |rumah ko ada laman kira ok lar...aku cuma ada simen jer..*aku rasa begitu kot,ngigau jugak.

Black Lipstick |layan siang2 takde lar takut sangat ye dak..

❤ Kyu ツ said...

Same feeling here

diana said...

bisk..
siapa yang dapat buku tu??
komen luar topik..hhehehe

Amiey White said...

temani amiey lah :p hari minggu pun kosong aja

Sasa Al-Sharif said...

kisah hujung minggu kita seakan sama bro. tp aku tertanya2 siapakah makhluk2 berjambang tu. mcm kenal ja. haha

Pena Marhaen said...

setiap hujung minggu aku pulang ke kampung.

teman wanitaku masih di alam impian..hehe

Cik Anita said...

kenapalah semakin ramai orang yang single.

walaupun single itu sunyi, tapi tenang.

:)

chirpy_chummy said...

aku suka lagu PUPUS!!

hey, berbaju kurung d konsert/pesta adalah rare tau? aku juga pernah bt begitu. heh! rasa spt perempuan melayu terakhir gittew~! ;)

Kepala Manchiss said...

let me in let me in..kah kah kah

Khairul Antasha said...

yg punya pacar pun sama jugak ghost..kalo pacarnya berada nun jauh di kota yg tak pernah tidur...huhhh..bosan

pemuzik jalanan said...

Alolo comey. Haha alah jom laa aku ajak ngedate kau tanak. Lake garden? Taiping hah? Kampung aku :D kuala sepetang. Jom jom raya samaaaa!

ghost writer said...

❤ Kyu ツ |ok..lu boleh join sama gua.

diana |ouh untuk itu tunggu entry aku kuarkan.ayat dia yang aku gunakan adalah pemenang.hihi

Amiey White |amiey jauh sangat...hihi

Sasa Al-Sharif |haha..mesti lah kau kenal,sasa.

Pena Marhaen |ajak wanita dalam alam impian itu balik kampung sama,Pena.

Cik Anita |sebab cik anita menahan diri..hihi

chirpy_chummy |dan aku akan memakai baju melayu berwarna hitam bak orang nak berpencak silat..siap tengkolok lagi.haha

Kepala Manchiss |ko gelak ek...

Khairul Antasha |lagi haru gitu..macam Heroic jugak lar.

pemuzik jalanan |ko bukan under 18 ker?haha

nurHeart said...

ooo gitu ye.. hurmmmm~

enjoy ur single life while still can, nnt dh bkeluarga, enjoy ur family life plak, orait? ;)

Prince Halilintar said...

boleh join jugak la..prince pun single lagi nih..hahaha
selalu kuar outing dgn kawan2 je hujung minggu...

Rain said...

hahaha. sirius lawak gila.

aku xtahu lah knp entry ni mencuit pp aku utk ketawa smp ke telinga..

telatah kamu agaknya, bisk

Rain said...

sebelum terlupa, aku suka kawan kamu yg berkopiah itu. kirim salam

Bidadari Syurga said...

kena tipu ya? alah cian dia. takpa. barang yg dah siap beli tu wat raya aja.

ama said...

hujung minggu. hujung minggu aku selalu kemas rumah. heh.

#bosan

ama said...

hujung minggu. hujung minggu aku selalu kemas rumah. heh.

#bosan

vampire's lovex said...

pergi la zoo taiping.... hehehe..xde la bosan sgt....

pemerintah kuku besi said...

ceh. michael jackson mati pun tak perasan? ala... dia bukan member kau pun an. apedehal.

ishiko said...

hatooyaii pun..

Siti Nurhayati Dollah said...

Hujung minggu, atau hari-hari tanpa hujung minggu. Aku tetap sama :)

Mehmed - said...

macam tak percaya kau takda pacar Ahaks! boleh saja naik roller coaster,kurang-kurang jantung kau boleh berdegup kencang.

Hansyirah Takezur said...

kupunya hari minggu full =,=''

Pyka Rahmat said...

yang ada couple pun bukannya buat apa hari minggu.

aleen aiden said...

mood aku spoil.3kali aku cuba buka blog kau tp gagal.skarang bile dah berjaya aku xtau nak komen ape.pffft!

pembaris said...

walaupun mereka bukan pacar aku,tapi menghabiskan weekend lepas dengan mereka adalah paling menakjubkan

Penghuni 60 said...

kalo aku sih, hari minggu nglembur teruuuusss
:)
kerjaan gi numpuk

si para para said...

bisk,kosong tu tak pernah kosong... kata khairulhisyam..

sory sebab lama giler tak datang sini...

Amar Alis said...

aku pantang kalau orang kenalkan sesuatu lagu kat aku. aku salahkan kau. haha.

ah cai said...

pacar?
pacar?
pacar?
pacar?
:)

KoskakiUngu said...

assalamu'alaikum..
how are you ghost? miss me? LOL >,<

maap baru sempat mampir,
wohoho, jomlowan niyeee..hehe

fz said...

maaf,aku baru prasan link blog aku xde kat profile..haha thanks igtkan
btw,cite young n dangerous tu ttp evergreen bagi aku

ghost writer said...

nurHeart |aku kena lebih bijak untuk keduanya bukan...

Prince Halilintar |ok lar tuh.kawan2 aku awal lagi dah lesap.

Rain |terasa jari aku sedang mencubit pipi kamu Rain..haha.

kawan aku tuh kedahan.

Bidadari Syurga |itu memang koleksi aku,cik angel.hihi

ama |bosan?aku tak bosan kemas bilik aku.

vampire's lovex |aku nak cakap ngan binatang ker..haha

pemerintah kuku besi |tuh lar kau,dulu aku ngan MJ selalu buat camp fire.

ishiko |urgkh!

Siti Nurhayati Dollah |takkan nak berubah pulak ye kan...hihi

Mehmed - |aku gayat...tak caya tanya cameron diaz.pacar lama aku tuh..

ghost writer said...

Hansyirah Takezur |kau ada bf mesti lar full life wiken ko kan... :)

Pyka Rahmat |takkan pyka layan sms jer ngan dia walaupun duk dekat-dekat..haha

aleen aiden |ko dah tulis something tuh kira ok lar tuh.. :)

pembaris |kalau ada kawan lebih kenalkan kat aku beb..haha

Penghuni 60 |istirehat gan..jangan over..

si para para |dalam pengertian kosong memang begitu bro..

Amar Alis |tuh belum aku buat lagu sendiri macam Para Jamaludin..haha

ah cai |ko pernah tak pacar kau cakap :"aku bukan pacar kau sial!"?

KoskakiUngu |hye KKU..kangen sama kamu lho.. :)

fz |aku harap lepas nih ada sequel dari Crow Zero.

Qaseh dalia adelia said...

hihi .. ape lah bro ni .. hari minggu qaseh pun kosong jugak hurmm .. so bored ~

A.s.t.i.n.a said...

hari2 adalah hari minggu..
ku ingin hari Jumaat juga bagai hari minggu?

tapi pacarkan beribu batu selalu..

maka ku tidak jadi komen ini...

skandaLdariLangit said...

bisk. tanpa pacar pun kita mampu bahagia. tapi bilamana sudah ada pacar saat bertikam lidah rasa indahnya keseorangan sahaja.

MJ. kegemaran anak sedara.

ghost writer said...

Qaseh dalia adelia |bf nya mana?hihi

A.s.t.i.n.a |sian kat kau..haha

skandaLdariLangit |aku dah laluinya.sungguh,aku lemah bab tuh.

intan.maisarah said...

saya tenang tanpa pacar.



di hujung..
penghujung minggu...


Mai lupa apa mai lakukan weekend sudah

~.~

zirconia said...

mari ke ipoh :D

AkuMuzikFilem said...

ya, aku pernah tanya hari minggu kau bagaimana

Gayahspears said...

JUM DETIM..HAHAHA

~butterfly~ said...

jomblo juga punya hari minggu. cuma ya gimana ya. nikmati aja seperti hari lainnya :)


*lagu PUPUS dipasang*

memoriusang said...

Hahaha..Ingatkan tengah baca entry 2, 3 tahun lepas. semasa MJ masih bernyawa.

muse said...

aku suka kosongkan minda bila hari minggu....