terbang bagai superman



Hanya tinggal satu lapisan yang memisahkan aku dengan dunia sebenar.Tipis amat.Namun itulah yang paling sukar aku lobosi.Kuasa adiwira aku belum cukup mampan sekalipun ia sudah kukerah berkali-kali.Gagal.Barangkali aku belum sempurna menjadi resi.Berkira-kira kalau ini diakibatkan oleh hati yang masih berlopak.Kabut dan hambar.


Terasa terdengar sayup-sayup suara yang kudengar dari jauhnya pandangan ke bawah selepas aku terbang sejauh ini dan sehampir tapak tangan ku menyentuh langit.Suara itu makin kuat dan bergema seolah dalam kamar yang berdinding batu.Mantel ku tidak lagi berkibar dengan tiupan angin meski angin masih kurasa mengelus belakang ku yang kosong tanpa salutan.Ada sentuhan pada kakiku.Dingin.


"Woi...agak-agak lah kalau nak terbang pun.kaki tak payah lah macam nak kayuh beskal.kau tidur langsung tak ingat apa ek...".


"Aku bukan tidurlah bego..aku bermeditasi".


Sialan,banyak sangat aku layan siri Heroes.Sikit-sikit mau dikhayalkan.Bawa sampai igau.Meracau.Kisah hidup sendiri dah kacau bilau.Bodoh punya Dalai Lama.

68 comments:

Nveil said...

haha, hebat gayanya. terusnya meditasi cara itu.

ama said...

2nd. he

asip محمد said...

nasib baik tak meditasi sambil korek hidung ke apa2 ke yg lain.. kah3

Dale said...

sila salahkan Hiro. HAHA

Liyana Zahim said...

Pehh!!! Kumpulan sasteran negara.. Hahahaha... Nice one.. Again..

dayya dayyanna said...

hahaah. kalau sampai cecah langit, tolong simpan awan di dalam bekas kaca dan beri pada aku sebagai hadiah. boleh? :)

Cik Bidadari said...

sabar ajalah... tido mimpi terbg dgn awek oklah...

Raihana Izzati said...

Heroes? minat peter.

"Save the cheerleader save the world"

nak bagi tips bagi xgigau pun xde. sebab hari2 gigau bangun cakap dgn pokok bunga.LOL

Sila ikat kaki di kaki katil. :)

KHRLHSYM said...

aku pun suka juga siri heroes hihi. tapi bawa mimpi tu tiadalah hehe

Pijahh' de-Arr said...

mengigau smbil bermeditasi..=P

Amalina dan Benda Kecil said...

kau ngigau kau jadi suparman?

AkuMuzikFilem said...

kahkah, apa ghost, kuat meracau ya. aku tak folo siri heroes cam aku folo siri lain. tahu2 ditamat tanpa habis cerita

hanaahmad said...

hey Phan, sebelum tidur basuh kaki dan ambil wuduk dulu k? Haha, lawak jela!

pemuzik jalanan said...

Haha ngekk kau nih.
Amendaa mimpi macam budak budak haa.

Lain kali jadi ultraman pulak.
Aku suka ultraman.
Comel jaa,haha.

Cik Anita said...

ini barangkali tidur tidak baca doa... :)

broken_nigina said...

i believe i can fly.

HEROICzero said...

kebetulan, siri heroes sudah tamat kah?

ghost writer said...

HEROICzero | belum kalau kat tv series...tapi lau kat dvd sudah tamat barangkali.aku lum khatam lagi.

april said...

cita-cita bermula dari mimpi.
maka bermimpi lah ghost !
sehingga ke igauan-mu..
jangan sampai terlajak terbang lompat bangunan sudah laa..

Inspirationalefeks said...

aku skrg ni tengah berusaha utk mimpi yang indah .. kiakiakia ... meditasi jum .. minum yougurt slalu

tehr said...

bolehkah kalau kita tidur dalam mimpi?

tetiba je otak aku bertanya
hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sudah lama seluar dalam warna merah itu tidak kelihatan

AkuMuzikFilem said...

begini, kalau rajin ikuti trend siri amerika, dapat tahu banyak juga siri dorang yang tak sempat habis dengan status 'cancelled '. contoh 'the 4400' kesukaan gua, erm heroes pun tapi bukan feveret gua la. lagi apa ek. terminator sarah chronicles. cek kat wiki, tengok bahagian 'status'> http://en.wikipedia.org/wiki/Heroes_(TV_series)

nak sambung balik ke tak, aku tak tahula. biasa ditamat sebab rating turun.

Benjy said...

Ghost, kamu ni betul2 multipopos lah ... kejap jadi sasterawan, kejap jadi pengembara josua adinon (bila dia nak pinjam pedang aku tu ?) sekarang ni jadi superhero pula kamu ...

banyak2 superhero tu aku suka jadi transformer ... kejap jadi HP kejap jadi Radio ... kekekeke

Ghost jangan lupa juga Ghost Rider , dia tu kira superhero juga tu ...

P/S: orang tua2 berkata sebelum tidur cuci kaki dulu ... kan dah mengigau ...

BonekadalamChermin said...

aku lebih suka hero yg mutasi







hahaha

ctpayong said...

yang taksub dengan dalai lama aje yg mengong. apa kata dia ada kalanya masok akal asal tetap dengan yang SATU.

ghost writer said...

1 Nveil |gaya paling huduh..haha

2 ama |iya lah... :)

3 asip محمد |itu tidak dibenarkan..lagi huduh.haha

4 Dale |ouh hiro terbang ek..

5 Liyana Zahim |belum layak lah lyana.. :)

6 dayya dayyanna |takut tak sempat sampai ke tanah sudah disejat semula...hihi

7 Cik Bidadari |Lois jane tak muncul2,tunggu gak dia tadi..

8 Raihana Izzati |peter petrelli..semua dia leh jadi,semua dia leh serap power orang lain.amazing mutan.cheerleaders pon pendek tapi cute..huh

9 KHRLHSYM |tak kuat pengaruh lar tuh Karl...hihi

10 Pijahh' de-Arr |meditasi tuh cover jer...haha

ghost writer said...

1 Amalina dan Benda Kecil |wah dah macam nama rubiah suparman dah amalina..haha

2 AkuMuzikFilem |ya tuh yang kadang2 ralat tuh..cikadak tul.

3 hanaahmad |patut lah..besanya cuma cuci siku jer...haha

4 pemuzik jalanan |ultraman payah sikit,tak cukup tempat nak jadi besar..haha

5 Cik Anita |baca..tapi baca doa makan kot..huh

6 broken_nigina |believe it...

7 april |belum sampai teganya hatiku berbuat begitu april..biar bermimpi dalam normal dan waras.. :)

8 Inspirationalefeks |senang jer,tidurlah selepas jam 3 pagi..sure,mimpi indah.

9 tehr |boleh...maknanya kita bermimpi tidur.. :)

10 b.r.u.t.a.l.s.o.l.o |coming soon in 2011.

JIJI YU said...

meditasi yang mengganggu hidupan lain

ghost writer said...

1 AkuMuzikFilem |4400 tuh memang siri yg hebat..aku sangat tapi ntah camner leh habis macam tuh jer.cari gak kat youtube macam aku layan hustle dan skin..tapi tak dapat.untuk heroes pon sama,yg kat tv tuh dah habis aku layan..so,aku lebih suka layan kat koleksi dvd.

2 Benjy |hidup nih kena fleksibel..mudah jer tugas kita.cuma jiwanya jangan diubah.angan-angan tidak apa tapi jangan pendirian pada impian.

3 BonekadalamChermin |nampak tak logik tapi sangat menghiburkan bukan...

4 ctpayong |dia cuma membawa 'kebaikan'..mengingatkan tentang kebaikan pada semua kehidupan.cuma idea dan bukan agama.

ghost writer said...

JIJI YU | tidak lah sampai menganggu hidup yg lain,cuma gangguan minda sendiri jer.

bujal X said...

dalai lama tersedak~

Dark Half said...

hehe..syok jugak bermimpi jadi superhero terutama watak2 dalam siri Heroes. byk siri2 hebat yg ditamatkan hanya sbb isu rating. arghh!

Gaphe said...

wahahaa ternyata cuman mimpi toh?. hemm.. seru juga rasanya kalo mimpi jadi super hero seperti itu ya bisk?. ati-ati, kepala benjol.. hihii

missSenget said...

kalau aku, aku da set vidcam..

leh uplod kt utube.. :P

catherine- said...

semalam termimpi cinta lama. ahh... benci tahuu~

:(

bisk, ajak aku lain kali...

Faezah Hannah Al Baj said...

hebat meditsi dgn cara sendiri..terkadang mengigau dan ckp tarshashul juga kalau benar2 movie tu dihayati~

beautiful_rose said...

ko ni kuat berangan jugak rupanya ye..ehe... =p

eiffel said...

dah tetua pun ngigau lagi?

intan.maisarah said...

siri itu.
menonton masa season 1 aje
itu pun.
terpengaruh dengan Peter Petrelli lakonan Milo Ventimiglia yang dulunya aku tertarik kerana lakonannya dalam drama miss trees hermanas.

:D


Dalai Lama yang disalahkan

~.~

Kepala Manchiss said...

kau jadi ghost pun dah cukup dah. keh keh

Delima said...

ahahahaahhh...entry yg best!

tapi kalau benar kau bermimpi sedang terbang, itu tandanya kau bisa menembus alam yg lagi satu..

Penulis Bogel said...

haha...kadang2 aku tido gaya merempit...bodoh punya uncle Yamaha

Prince Halilintar said...

haha..hebat betul gaye bermeditasi tu..jgn jatuh dari katil sudah lar..haha

Nasz said...

Teringin pula mahu bermimpi seperti itu. Tiba tiba mahu merasa menjadi hero. Apa rasanya ek?

Republic Aku said...

mula-mula letak kamus dewan di sebelah,lepas tu baca...celakak kena tipu...adusss...ingatkan serius punya cerita.

cik ciput said...

ghost...










comel sangat mengigau macam tu..haha

diana said...

hahahah..
sampai macam tu sekali..
tidur tak basuh kaki kot..

lavender harum wangi said...

aku suka spiderman, buat web kat antara bangunan, baring2 tgk bulan dan bintang~ :">

Qaseh dalia adelia said...

hahaha jahat nya .. qaseh baca dengan penuh khusyuk dan tawadak !huh

Siti Nurhayati Dollah said...

Tidur lupa cuci kaki dan baca doa ni :P

TheChekJah said...

style nye cara meditasi... hehe...

KUREKURE COMEL said...

hehehe....nsib baik tak bgn...lepastu buat aksi terbang....hihihi....


harry porter terbang bwk penyapu...
ghost writer terbang bawak beskal..
hehehe...

juliam said...

aku tak tahu nak comment apa tapi aku nak comment juga. kan boleh kan, hha

sebab aku suka cara imaginasi kau. tinggi.

grOundnUt said...

yaa...aku juga pernah sepeerti kamu~

Sasa Al-Sharif said...

itu namanya tidur gundah. hahaha

nurHeart said...

hahaa.. cover line ehhh :D

noraliza said...

hahaha..igtkan pasal apelah tadi..rupa2 nya bermeditasi.

republik n9 said...

kah3... cian3

ghost writer said...

1 bujal X |sebab Dalai Lama lar bawa pengaruh meditasi dalam tidur nih..haha

2 Dark Half |ntah,tuh yg peliknya.kita plak tak fikirkan soal rating,asal best jer kita layan.

3 Gaphe |seru apa Phe..ngga pernah dihabisin...hihi

4 missSenget |jangan nak ngengada..hihi

5 catherine- |bobrok lagi dengan cinta lama kamu Rin...terisi juga tidur kamu.pasti syahdu.. :)

6 Faezah Hannah Al Baj |itu dah banyak kali jadi cikgu Faezah.. :)

7 beautiful_rose|besalah budak lelaki nak baligh..haha!

8 eiffel |bukan kira kalau ngigau nih..dah nak mampus pon lagi byk ngigaunyer.

9 intan.maisarah |owh dia pernah berlakon dalam miss tress hermanas..baru tau.mekasih Mai.

10 Kepala Manchiss | cukup ek..ghost pon terbang ek..haha

ghost writer said...

1 Delima |satu jer yg aku taknak pegi lagi,alam mati...huh

2 Penulis Bogel |dahsyat ko ek...lepas tuh ko usung anak dara uncle yamaha tuh sekali...haha

3 Prince Halilintar |jatuh pon tak sakit,katil aku tak tinggi..:))

4 Nasz |sangat superb nasz..bila2 masa leh hilangkan stress.hihi

5 Republic Aku |buat citer nih sebab nak bg kurang sikit berat otak nak berfikir... :)

6 cik ciput |comel apernyer..teruk nampaknya..haha

7 diana |tak biasa basuh kaki kak diana.

8 lavender harum wangi |lepas tuh demam kena embun...tak baik berembun tau Lav. :)

9 Qaseh dalia adelia |mak eii Qaseh..jangan qaseh lak yg termimpi2 ye..

10 Siti Nurhayati Dollah |baca doa makan leh tak yat?haha..jahilnya phan.

ghost writer said...

1 TheChekJah |new practice nih Jah..haha

2 KUREKURE COMEL |dah macam ET lak ek..haha

3 juliam |nih pon aku dah nak turunkan sikit imaginasi aku julie.. :)

4 grOundnUt |boleh kita layan sama-sama karang...hihi

5 Sasa Al-Sharif |tidur yg penuh penasaran..haha

ghost writer said...

1 nurHeart |memangnya nak cover line cakap macam tuh..haha

2 noraliza |tak baca sampai habis memang takkan tahu kan...hehe

3 republik n9 |haha..tuh lar kalau layan sangat..

gabanMorka said...

aku pernah dengar, untuk menguatkan meditasi, seseorang harus memakai mantel dan duduk di depan kipas

tarik semangat katanya

toyolkiut said...

oh..
mngigau rupanya..

TK suka gak superhero ni, tp x pnh la pulak berangan nk jmpe ia smpai ngigau2 cmtu..

ghost writer said...

gabanMorka | ko dah mula mencapai makna meditasi tuh bos..bukan senang nak dapat idea macam tuh..

toyolkiut | tak cukup kuat lah tuh pengaruh dowang...ko guna perisai bayangan aper..hihi

Ismail N said...

Gambar faizal tahir ke tu? :D

Sca Ndx said...

hehehhe, dalai lama salah