unmade beds...




Sebuah lagi kisah independent yang memiliki kelembutan dan keindahannya sendiri yang memaparkan semangat hidup romantis dan spontanitas.Sekali lagi aku menjadi tertarik untuk mengikuti kisah 2 remaja dari latarbelakang yang berbeda,datang dari 2 negara yang berlainan dan dipertemukan di tengah-tengah kekalutan kehidupan remaja Londonisme..


Axl dan Vera datang untuk menangani masalah hidup mereka,tetapi tentu saja kalau kisah ini pasti akan memaparkan problematik normal dalam usaha mereka menemui apa yang mereka cari.Alkohol dan pertemuan seks rambang yang wujud di antara permulaan kisah mereka sehingga menghasilkan kegagalan dalam usaha pencarian mereka.Lost and found.Bright lights...lost souls.


Pada kesudahannya,sebahagian dari kita seperti mereka yang akhirnya bersedia untuk meneruskan sahaja kehidupan kita. 

75 comments:

SyahadaSubri said...

lama tak ke sini! tc dude!

Insan Marhaen said...

lebih kurang macam lirik lagu isabella ciptaan bob lokman tu, ya..

Cik Bidadari said...

huurmmm... welcome back...

r-5 said...

seks dan alkoholjuga merupakan punca anak melayu rosak sekarang~ keseronokkan dunia mengaburi mata semua remaja sehingga mereka mengambil jalan mudah meneruskan kehidupan. mereka tiada batasan dan panduan disebabkan pengaruh budaya bangsat amerika yang menjahanamkan umat manusia~

- koroe - said...

seks merupakan cabaran paling besar remaja. gila apa kalau main dengan benda yang susah nak tolak. kena buat dinding berlian setinggi langit dan setebal mata memandang !





dan, aku rindukan kau. kau mesti tak tahu kan. dah lama kau menghilang. aku suka membaca entri2 baru disini. buat aku rasa aku bukan keseorangan !

FaizalSulaiman said...

citer baru ke lama ni weh?

nice synopsis:)

april said...

finally,kamu kembali menulis..
haih.
i miss u hantu.
hahaha...

i will definitely watch this movie.
waktu yang tepat untuk menonton,
kerna kelapangan masa yang ada.

anOOan said...

wah. tengok cite ni kat dalam hutan ke? lol




selamat kembali. selimut aku membantu tak?

Dark Half said...

pekabar hantu? aku ingatkan kau pegi bertapa yg 2 bulan itu. apa cerita dari belum?

thnx for introducing this indie movie. aku suka menonton rencah hidup manusia

ghost writer said...

@ SyahadaSubri : aku tahu...hihi.tanx for comin'..

@ Insan Marhaen : really,whats title?

sori bro IM,aku gagal memasuki blog kamu..ada malware.check balik bro..

@ Cik Bidadari : ya..tanx sebab tetap datang.

@ r-5 : sebetulnya kita punya pemikiran yang patut dipersalahkan,amerika cuma menjalankan tugas mereka.

@ - koroe - : aku tahu bro..dont wori..kalau aku ada pasti aku datang melawat ko.kita tak mungkin berseorangan..

ghost writer said...

@ FaizalSulaiman : ini filem lama,2 tahun yg lepas.

@ april : tanx april..mish for u too.

@ anOOan : tengok selepas balik dari sana lar Ann..hihi.

tanx for ur blanket.

@ Dark Half : mungkin mereka tak izinkan aku terlalu lama di sana,tapi pasti aku akan kembali ke sana semula..ya syukur masih sihat.

MATAHARI said...

woha! bro!

MATAHARI said...

ok, nanti aku try tengok citer ni bila ada kelapangan. xbest kot tgk sorang2.

MATAHARI said...

koroe, hi5!

HEROICzero said...

sejak the reader, aku akan cuba tengok apa saja cerita yang si hantu ni suggest!

keep it up~ =)

ghost writer said...

@ MATAHARI : yoooh bro..

seminggu macam sebulan aku rasa..

tanx stay datang sini Luc.

@ HEROICzero : haha..tanx Hero.

harap ko tak bosan jer sebab faham2 jer lar muvi yang aku layan nih takde aksi2 pertempuran..haha

si para para said...

haa baru balik eh.. lama betul g bertapa..hehe

ctpayong said...

mengembara tanpa persediaan rohani juga antara faktor yg boleh membuatkan kita gagal.

sabar itu indok segala.

white rose said...

ghost...
malam tdi aku tgk cite hantu...
aku dah agak kau dah balik...

tahniah, selamat keluar dari pertapaan kau...

janji kau sehat kan...

rasa puas?

Clarky Afif said...

kalaulah mencari makna lengkapnya kehidupan, serta membuang kepahitan itu seindah yang dipotretkan dalam filem.

aku bakal tempuh apa yang kau rasa tak lama lagi.

LadyBird said...

macam best jer citer ni..
En hantu, dulu gune nick name ape?
kuman kan?

Niz said...

pandai betul buat org jadi mau tgk movie ni kan!
huhuhu

jadi mana la aku mau cari ni movie?
aiyaiyai

+d.O.Y.A.h+ said...

arghhh. seks dan anak2 muda zaman skrg... =.='' berpeluh bile terpikir. hekkk

A.s.t.i.n.a said...

i found something that`s lost in the jungle.. :)

TheRebelKid/PrmpnDkwtMrh said...

aku juga suka belajar daripada cerita-cerita yang aku tonton.

err, maksud aku, ambil pelajaran.

kau ok, ghost? :)

KHRLHSYM said...

akhirnya. yeah!

teruskan saja selagi boleh.

skandaLdariLangit said...

aku hilang, dan harapnya akan temui diri sendiri semula. dan dia.


















sekut! gembira kamu pulang. selamat datang ke bulan dan bintang ska~

REPUBLIK N9 said...

bisk, cerita/scene independent memang best :)

p/s: single mingle kapel trebel, gua tengok gambar kapel ni gua rasa lagi best soloo je ha3

Fiqas said...

wah, bisk, ini yang kamu bawa pulang dari royal belum ye??

~ selamat kembali bisk ~

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

welcome home dear ghost.

nice story...

Adinda Amy Sensei said...

kehidupan harus terus....

aliza said...

tak pernah tahu pun cerita nie.hehe

Adinda Amy Sensei said...

kehidupan harus terus....

ghost writer said...

@ si para para : rasanya seminggu jer..hihi.

dah dapat gift?

@ ctpayong ; jangan risau,pasti akan diperolehi terlebih dahulu.

@ white rose : yup sehat jer WR..kepuasan itu masih jauh.bukan itu yg dicari..

@ Clarky Afif : aku harap kau dapat tempuh dan temui apa yang kau mau Clarky.

@ LadyBird : owh no bukan kuman..biskut.hihi

ghost writer said...

@ Niz : find the dvd original Niz..

@ +d.O.Y.A.h+ : tapi ko masih boleh bercakap tentangnya bukan...hihi

@ A.s.t.i.n.a : get ur compass n take a bearing..

@ TheRebelKid/PrmpnDkwtMrh : Hye Wee..im ok.bagus setiap apa yg kita tonton pasti sedikit sebanyak memberi satu moral pada kita.

@ KHRLHSYM : tanx karl..aku tengah teruskan.

si para para said...

oh belum lagi.hehe posmen cuti kot.hehe

kesungguhan kita berlandaskan dasar pandang ke barat, habis normal dan budaya rambang melekat di hati muda mudi..ianya tidak boleh di sekat.
tapi hati hati perlu di isi dengan benteng yang kukuh.


err ada kaitan tak komen ni dgn entri tu GW..hehe

ghost writer said...

@ skandaLdariLangit : aku doakan kau akan berjaya Ska(maCy).

aku tetap donggak langit ko Ska..

@ REPUBLIK N9 : haha..solo lebih baik ek.sebenarnya dowang bukan kapel pon.dowang cuma ada conversations..

@ Fiqas : bukan ini..kalau ini aku tak perlu ke sana.

@ Nazsabrina Iman Zulfikar : thanx Sabrina...aku mmg mau pulang.

@ Adinda Amy Sensei : pasti Amy...pasti.

@ aliza : memang nak tulih pasal muvi yg ramai belum tahu.

ghost writer said...

@ si para para : owh takper..mungkin senin dapat lar tuh.

bagi aku,apapun tetap ada kaitannya..cuma perlu cari pointnya.

Akulah Aqilah Itu said...

Aku akan try tengok cerita ni. Hm. =)

Faezah Hannah Al Baj said...

whoa~ lama kamu mengilang~ erm jarang dh layan movie sejak kerja neh..ghost yg rekemen mesti best.plus xpnh tgk indie's. oke i'll get that!
cikedis jiwa

fiezah91 said...

mcm best je cerita ni dr apa yg ko tulis.. huhu..
ilang kemana ko weh?

ghost writer said...

@ Akulah Aqilah Itu : try aqilah,jangan tak try ok..

@ Faezah Hannah Al Baj : haha..baik gi tengok sekarang..janji jangan cepat bosan dan merunggut.

@ fiezah91 : bagi aku best lar,tak tau kat ko plak.mana tau ko bosan kah aper..haha

tak hilang mana pon.

tehr said...

hidup perlu diteruskan juga
kisah kehidupan macam ni memang boleh jadi panduan kita

Encik Psychopath said...

Sebuah kisah pendek pantas.

Btw, ko italic kan font setiap entry ni buat aku amek masa lambat gila utk bace. Senget2 kepala aku.

Mungkin itu stategi ko membuat pembace lebih penghayatan. siapa tahu. aku tataw.

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

ada tag utk kamu :)

.sweet-ants. said...

cam best je cte nih.. tu gmbr watak dia ke? comel gak

Sasa Al-Sharif said...

umumnya cerita zaman remaja skg pun celaru jugak

ghost writer said...

@ tehr : amik sedikit panduan dari banyaknya keburukan...hihi

@ Encik Psychopath : haha..aku tak fikir itu strategi aku pun..cuma ntah kenapa aku lebih suka guna macam tuh..

@ Nazsabrina Iman Zulfikar : aku hargai tag dari ko Sabrina tapi....hihi

@ .sweet-ants. : yup itular watak utama filem Unmade Beds nih.

@ Sasa Al-Sharif : memang banyak celarunya Sasa,kita yang kena rungkaikan.

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

sorry..heheh i didn't know u hate being tagged....

ghost writer said...

@ Nazsabrina Iman Zulfikar :

owh its doesnt matter Sabrina..aku hargainya.

KUREKURE COMEL said...

wahhhh..dah kembali...dgn semangat baru kan...


best ke cite tu?knape tak pernah tau ek...hehehe...

Ati Masrif said...

cuti ke dik..

cite apa ni ..bakal kuar wayang ke

deAnza-wAnda said...

welcome back sayang...hihih... cam best jer cite nih...

Amiey White said...

"Pada kesudahannya,sebahagian dari kita seperti mereka yang akhirnya bersedia untuk meneruskan sahaja kehidupan kita. "

manusia , terlalu lemah dengan dunia :)

Amiey White said...

*cinta dunia isk...typo

alexa yussida said...

kesusasteraan...::)

ape beza pemain bola sepak n bola keranjang yg awk cuba maksudkan?corak permainan mereka sy tau la berbeda..hihi tp fizikalnye?err

emieysandra said...

hati-hati la mengharungi dunia remaja nih..
<---for me, err bisk remaja ag k? :P

Panah Beracun said...

teruskan perjalanan
lalu meninggalkan apa yang tertinggal.

Sang Cerpenis bercerita said...

met malam sobat

zaty luvlianncezzz said...

life must be go on..

leave all of the obstacles behind...

aii:)

seroja jingga said...

maaf aku menyepi sehari dua ni

life must go on kan

SyahadaSubri said...

kamu!

nurHeart said...

as salam ghost, welcome back :)

cik ciput said...

encik ghost,selamat kembali.. =)

**kalau diklasifikasikan filem ini, apa agaknya ye?18PG?18SX? =p

***di mana kotak chat encik ghost?

AkuKagum said...

bestnya cara kau tulis. filem apa ni?

frwls said...

nice words brader

ghost writer said...

@ KUREKURE COMEL : sebab ia indie,dan tak akan mendapat promosi di malaysia..apalagi ditayangkan.

@ Ati Masrif : tak cuti pon,cuma xplorasi.

@ deAnza-wAnda : kalau best,dapatkan dvdnya.hihi

@ Amiey White : seperti yg aku bilang,ia cuma sebahagian.dan kita sebahagiannya...dengan meletakkan diri kita pada mereka,kita sama.

@ alexa yussida : yerp,sudah tentu dari segi fizikalnya..hihi

ghost writer said...

@ emieysandra : hampir belia dah nih...hihi

@ Panah Beracun : kalau masih punya kesempatan utk membawanya,simpan sebagai peringatan.

@ Sang Cerpenis bercerita : Met malem Mba..

@ zaty luvlianncezzz : i do Zaty..

@ seroja jingga : its ok Lini..im hepi for u.yerp life must go on..

ghost writer said...

@ SyahadaSubri : ye saya... :)

@ nurHeart : thanx Nurheart..im back.

@ cik ciput : 18SX..under 18 jgn tengok..tapi lau nak tgok cover2 lar..haha

@ AkuKagum : title:Unmade Beds.

@ frwls : thanx mr/mrs..hihi

alexa yussida said...

im in love wit a fairytale eventhou its hurt coz i dun care if i lose my mind,im already cursed..
teheeee..lagu yg bt saya jatuh cinta kat alexander rybak..:)tak sngka awk pon layan ek..

ghost writer said...

@ alexa yussida : sudah tentu,sebab tuh terkejut bila baca entry ada juga layan si Alex nih.ada dalam save file saya...

CIK TOM said...

alkohol penyumbang segala kemusnahan...sebab tue islam melarang...sesuatu yg dilarang ada sebab musabab dan hikmah yg tersembunyi...

SnowladieS said...

cite ape ni??? nak jugak donlod -.-

ghost writer said...

@ CIK TOM :

@ SnowladieS : ni lar citer indie Snowladies..nak donlod leh sajer..cari lar kat mana2..

ghost writer said...

@ CIK TOM : dalam dunia mereka,perkara begitu terlalu rumit utk dielakkan..tapi leh saja jadi peringatan utk kita..