one step...





Runnin' with the devil


"I found the simple life ain't no simple..
when i jumped out on the road..
i got no love,no love you'd call real..
ain't got nobody waiting at home..."


Lagu Van Hallen memenuhi ruang kamarku,ruang kepalaku seawal jam 10am selepas saja breaknappy berakhir dengan kekalutan orang lain meneruskan tugasan mereka.Aku tinggalkan ruang kerja,dengan hanya memakai singlet aku melekapkan headset pioneer ke telinga...high volume agar aku tidak mendengar rungutan para karyawan yang mulai sibuk membincangkan lokasi untuk menghabiskan sepanjang cuti CNY nanti..Bagaimana dengan aku...?Aah,ini lah lokasi paling strategi untuk aku...My room is my world.!


Februari muncul lagi..Ya sudah lah,setiap tahun mana bisa februari gagal menampakkan dirinya.Tahun masihi akan kelihatan tempang kalau saja februari tidak melengkapkan putaran masa..Kisah di dalamnya pasti terisi dengan babak-babak manusia marhaen dan segala agenda yang membawa kita kepada perkembangan tamadun dan percambahan nilai moral..Februari yang singkat jangan pernah akal kita juga singkat...


Jatuh-bangun,menang-kalah,riang-duka,cinta-kecewa bergantung pada setiap langkah yang kita atur saban waktu..Watch your back folks....



46 comments:

Eryati said...

BLOGWALKING terus la bah bisk..ngehehheeh....jan tidur jak aahhhhh

REPUBLIK N9 said...

Memory is a child walking along a seashore. You never can tell what small pebble it will pick up and store away among its treasured things. ~Pierce Harris, Atlanta Journal

We do not remember days; we remember moments. ~Cesare Pavese, The Burning Brand

masa terus berlaku tika kaki terus melangkah ke hadapan :)

maju jangan gentar :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jgn terlalu seronokn dgn bilikmu bisk.jln2 melawat blog lydia jom

DKosongLapan said...

dan setiap langkah tu bermule dengan satu langkah....baghu le die jadi beghibu2 langkahhhh

beautiful_rose said...

menghabiskan masa cuti di depan pc.
blogwalking! mungkin lebih banyak lagi blog2 bermutu yang aku belum temui lagi...

StellaClaire-Richard said...

segalanya bergantung kpd pendirian anda. anda mau berjaya, anda tentukan..anda tak nak menang anda tentukan.. tp suda semestinya anda jalankan segala perjalanan hidup anda, tetapi Tuhan juga lah yg memberikan penentuan sebenar..berkat dan doa bimbingan ibu bapa juga penting.

biskut said...

@ Eryati : kali ini tak tidur...cuma santai jer.


@ REPUBLIK N9 : kamu semakin menyukai quotes ek..
kita tidak membawa masa tapi masa yang membawa kita...


@ Lydia Miza(Aidyl Azim) : haha..Lydia nih.Memangnya kan selalu melawat...hihi


@ DKosongLapan : kalau tak dimulakan langkah dengan satu langkahan gimana mau ada langkah seterusnya..dan itu pasti.


@ beautiful_rose : aku risau kalau banyak umah yang takde tuannya...cuti kan panjang..

mizzapple said...

teruskan melangkah jangan gentar.

penuhkan hari2 mu dengan keceriaan. :)

Niz said...

my room is my world



aku suka yg ini!
=)

S..U..D..@..I..S said...

jom jalan2 makn angin....CNY
jgn berkurung nnt buntu...hehe

Abu Luqman said...

aku nak lompat tu memang aku takut la

NAJ HEBAT said...

my room is my world ye.

hurm.

Jgn sampai jadi katak sudah. lalala

Sumandak Kinabalu said...

Cuti ni nak balik kampung, tak dapat lah nak temankan Biskut :)
Sesekali keluarlah jenguk dunia yang luas ni, jangan terperuk dalam bilik saja...Sesak nanti nafas tu

diana said...

apa yang best di bulan februari??
ermmmmm..gaji!!
gaji suami je..
heheheh

Sang Cerpenis bercerita said...

intinya tetep semangat di bulan Pebruari ya

eszol raar said...

gua suka pndg blkg gua

byk jerawat

Celotehan said...

sama aku juga my room is my world :)
Ada award untukmu, ambil di blogku yah

white rose said...

ruang kamar ku dipenuhi keriangan & gelak ketawa anak2 buahku yg menghiasi kekosangan jiwaku ini...

life is simple but not that simple...
hahahaha...

bisk, jangan main lompat2 nanti terseliuh kaki kau...
aku jugak yg susah nanti...

biskut said...

@ mizzapple : ceria bagai di pesta..hihi


@ StellaClaire-Richard : kita yang menentukan keputusan untuk diri kita..yup betul.


@ Niz : sapa tak suka bilik dia kan..


@ S..U..D..@..I..S : makan angin banyak sangat nanti kembung..haha


@ Abu Luqman : jangan lompat bro man..hihi

biskut said...

@ NAJ HEBAT : katak moden takper...haha


@ Sumandak Kinabalu : jangan risau,bisk akan menembusi area kampung jane..haha


@ diana : haha...leh ajak suami makan kat luar ek..


@ Sang Cerpenis bercerita : februari yang singkat tapi masih bisa diisi dengan manfaat.


@ eszol raar : sesekali pandang belakang dinosaur..kira berapa banyak bisulnya..haha

biskut said...

@ Celotehan : award?owh mekasih Trie..nanti dipajang ya..


@ white rose : membayangkan ia mudah meskipun dijalani sukar..

melompat itu permainan aku..maka kaki ku sudah biasa.

e. indah said...

hendak melompat ke satu fasa yang lebih baik ....tapi still, aku masih suka 'bilik' aku ....


nota: encik biskut selamat Febuari ..harap dapat melompat melepasi tembok...doakan aku

SHUDAI AJLANI (dot) COM said...

tetap semangat sob! :)

Robot | Sakti said...

welcome february..

bulan chenta bagi gua.
hahaha

Solihin Zubir said...

februari juga dianggap bulan cinta..
kita sbg umat Islam, moga terhindar drp pengaruh barat tu..

biskut said...

@ e. indah : pasti berjaya E'...buka kasutmu supaya lebih ringan melompat.


@ SHUDAI AJLANI (dot) COM : semangat perjuangan harmoni sob!


@ Robot | Sakti : valentine day?

biskut said...

@ Solihin Zubir : confirm ramai yg akan update pasal valentine nanti..

biharahim said...

ayat awak mmg mantops! :]

biskut said...

@ biharahim : mekasih lar Bi..

tehr said...

tiba2 je teringat lagu setahun sudah berlalu nyanyian alleycat

Catherine- said...

cuti CNY kali ini agak hambar.
jangan main hujan.

da~

Rie said...

aku suka februari
bday aku! ngee
*sila sediakan hadiah ssbesar mungkin..hehe

Encik MamaT said...

wah.. bercuti didalam bilik je bisk.. hehe..sesekali bawak berjalan tenangkan fikiran...

MATAHARI said...

aku, cuti tak cuti. tetap berada dalam maya. melainkan bila aku travelling.

one step closer - linkin park

F.A.R said...

februari singkat sbb bnyk cuti :D
then bilangan hari pun x sampai 30/31..
tambah lagi musim hujan je skrg nie..
ape pun, jgn main hujan k biskut..
nnt jadi lembik.. hahaha..

si para para said...

selamat bulan febuari..hehe

febuari tu tak ada apa sangat..
tapi kalau febuari tak ada, hancur la dunia...

nadzirah aqilah said...

perjalanan beribu langkah itu sentiasa dimulai dengan satu langkah pertama..

dan langkah yang pertama itulah yang mencorak segalanya.. tapi jangan pernah sesekali takut untuk maju ke hadapan kerana hidup mesti berani terima kenyataan.. (^__^)

Sham said...

juara lompat tinggi 3 tahun berturut2 masa sekolah menengah...eh relevan ke...?

biskut said...

@ tehr : nanti mau dengar jugak lagu tuh.


@ Catherine- : terganggu dengan hujan..


@ Rie : hepi besday rie...


@ Encik MamaT : yup,keluar jalan2 di luar bilik.haha


@ MATAHARI : alam maya percutian yang paling ideal.haha

aku pun suka LP.

biskut said...

@ F.A.R : owh sebab aku biskut tak boleh lar kena air..haha


@ si para para : putaran masa seolah tidak lengkap.


@ nadzirah aqilah : mungkin jalan di hadapan akan lebih luas..mau tak mau kenyataan harus dihadapi.


@ Sham : orang tinggi macam bro sham memang layak untuk lompat tinggi..hihi

fathiah said...

betol2... ubah diri dulu...

Insan Marhaen said...

huu.. ubah diri sebelum ubah dunia..

Sephi Sephia said...

Februari sangat istimewa buat diriku, Ophan.
Aku tidak menganggapnya kurang dan aku selalu mencipta matlamat dan kejayaan bertitiktolak darinya. Semoga harimu sempurna selalu.

biskut said...

@ fathiah : setuju ek..


@ Insan Marhaen : dunia sendiri dulu.


@ Sephi Sephia : singkat tapi ada moment/ada makna yang terisi..thats good Phi.
begitu juga dengan dirimu Sephi..semoga menemui apa yg kamu cari.

Fiqas said...

aduh bisk, jangan lagi kamu terkurung sendiri dikamar, terkunci...:

deAnza-wAnda said...

keep on walking dear...!! neva givup..!!