hormones..




"When you compare them to the poor caged birds that have forgetten to fly,crows are much better..Being a crow is good enough for me..."


Aku kenyang dengan makanan dunia...Aku hadamnya dengan cepat.Kendian aku muntahkan..Lagi aku isikan dengan air dunia..Aku rembeskan dengan lebih laju..Kendian aku alirkan semula..Aku terus ulang dan ulang dan ulang...Sarat dan kosong.Tersejat oleh sistem dunia yang berputar setiap detik ketika nadi kita masih berdenyut.


Tetiba aku teringat pesan ini...
Lelaki biar teguh berdiri..(Last man standing..)
Lelaki jangan jadi HOMO...!





33 comments:

MATAHARI said...

dan aku berak.makan lagi, hadam, berak, makan lagi. nutrisi yang lain aku serap. rimbunnya daun melihatkan pada serapan akarnya.

Catherine- said...

sangat puitis.

enjit enjit semut
siapa sakit naik atas..


enjit enjit semut
siapa sakit naik atas..


jangan sengol-sengolan.

sekian.

p[A]n[A]d[O]L said...

i noe de picca n blkg sapa tue.. ;p

*lari tiun tul komen ku nie..haha

Niz said...

nah dgr tu llki!
Ophan ckp jgn jadi HOMO!
huehuehue

zirconia said...

template baru, nama baru, nak panggil apa lepas nie ya? takleh panggil bisk lagi :D

~ PIJA ~ said...

salam..

yang pasti hormon lelaki dan wanita sangat berbeda..

p/s: cantek layout baru...dengan name baru lagi...perghhh...

donny said...

hai 1st time sini..

menarik ni tulisan kamu.. aramai ti!

ghost writer said...

@ MATAHARI : baja yang terbaik pasti menghasilkan hasil yang terbaik Luc...


@ Catherine- : semut gigit tak sakit...semut kena gigit semut sakit...sengolan lain kali.hihi


@ p[A]n[A]d[O]L : itulah the head of suzuran..GENJI!satu2nya yang mengalahkan Serizawa.haha


@ Niz : bad habit ya kan NIZ...hihi


@ zirconia : panggil lah ghost...boleh?

ghost writer said...

@ ~ PIJA ~ : telah diasingkan begitu..tak leh sama.


@ donny : posikou...aramai ti!

paradoks hati said...

:)

zirconia said...

oo ghost ye? okeh. mungkin ambil masa sebab dah terbiasa dgn bisk :D

Sasa Al-Sharif said...

templat dah tukar la. seingat aku kejap td masih yg lama.

lelaki teguh mcm genji. haha.. aku suka tgk muvi tu

Fiqas said...

salam bisk, template baru?

lelaki mmg harus teguh, kerana dia bakal jadi pendinding pada yang perlu..

ghost writer said...

@ paradoks hati : senyumanmu manis..haha


@ zirconia : boleh lar tuh.. :).nak panggil Bisk pon boleh...


@ Sasa Al-Sharif : Ko pun layan citer hero Suzuran nih Sa...memang giler citer nih..


@ Fiqas : yerp fiqas..

tugas lelaki sebagai chief..capitan!haha

tehr said...

aku masih berdiri
walau pun sesekali bergetar hanya kerana ditiup bayu

faz_e said...

Wah, last man standing!!!

*kata-kata dari hantu!

S..U..D..@..I..S said...

rumah baru image baru
semangat baru kot....

naj hebat said...

uwaa...!!!!


Biskut... mne biskottt..!!

Nak panggil biskut lemau jugak. tak kira.


okeh.

Dunia sedang evaporates.

KOsong. Isi. Kosong. Isi.

Sampai mati.

Okeh?

Aku bercuti dulu ya. 2 minggu lagi nak final. Doakan.

Heaven said...

hadamkan. selagi isi masih lagi di dalam. muntahkan. selagi isi masih boleh dihamburkan. rembeskan. selagi air masih belum disejatkan. ulang. selagi diri masih mampu bertahan.

p/s: nice name.nice poem.. keep it up! really like it. :)

Fuziani JSR said...

"When you compare them to the poor caged birds that have forgetten to fly,crows are much better..Being a crow is good enough for me..."
Benar.... kebebasan merupakan subjek yg sangat luas dan bukan senang dimengertikan kerana setiap kita punya tanggapan yang sangat berbeza yang sama cuma.... semua kita perlukan kebebasan.
Menginjakkan kaki ke blog ini menyebabkan sia macam pusing2 sb tinggi tu bahasanya... bah! terus menulis ghost!

beautiful_rose said...

makanan dunia tak pernah habis dkita2 y terus hidup terus saja menelan tanpa pernah merasa apa itu nikmat kenyang.

F.A.R said...

macam filem the crow jew..
terbaik habis la kan..
biskut pun same k, jgn jadi homo..
nnt namo gigit biskut lagi..
haha~

ghost writer said...

@ tehr : still stand!


@ faz_e : di mana-mana ada hantu.haha


@ S..U..D..@..I..S : untuk ke sekian kalinya..hihi.semangat lebih harmonis kununnya..


@ naj hebat : haha..ikut Naj jer.
biskut dah habis stok.

selama nih pun begitu dunia nih.

lambat lagi tuh 2 minggu.boleh aku perbanyakan doa untuk ko.


@ Heaven : a lot thanx for that heaven.

ghost writer said...

@ Fuziani JSR : haha..rendahkan volumenya supaya tidak sampai pening.
-kebebasan hak milik setiap insan.hihi


@ beautiful_rose : kenyang itu sampingan kepada kelangsungan hidup..


@ F.A.R : memang filem the crow qoute tuh..
-maskulin F.A.R...maskulin.hihi

fan said...

hmm...mencoba memahami..

rizwan's sweetheart said...

dulu biskut... sekarang ghost writer... sudah serasi rasanya memanggil kamu bisk... apapon, tulisan kamu memang best!!!

Eryati said...

klu dorg nak jadi HOMO juga?

Nasz said...

Lelaki?

jatuh bangunmu
gagah lemahmu
tidur bangkitmu
tumbuh patahmu

setiapnya kerna perempuan

-Fynn Jamal

CIK TOM said...

jd lelaki tulen jgn homo..huhu

eh tukar layout baru..kemas layout ni..loading pun laju je..cik tom pn ingt nak tukar layout lain..hehe

ghost writer said...

@ fan : SEMOGA BERHASIL..


@ rizwan's sweetheart : its ok Fda..boleh saja kalau mau panggil nama lama..hihi.tak jadi masalah.


@ Eryati : jangan salahkan aku..haha!


@ Nasz : hurmmm...barangkali lah..

ghost writer said...

@ CIK TOM : baru lar tak langgar fitrah dunia..itu sudah pasti cik tom

si para para said...

oh patut la..ni blog biskut rupanya..baru tukar ke ni..hehe
walaupun rupamu tak ku kenal, tapi kata katamu tetap menjadi pujaan hatiku.hehe

deAnza-wAnda said...

hormone.. huh... terlebeh hormon padah gak....