hilang akal sebentar....

Hari ini sabtu...
sekarang petang sabtu..
Tak kisah kalau aku masih ada dalam kamar tidurku.
Aku perlu perap diriku untuk peperangan malam ini
tanpa zikir ato wirid selepas isya'.Tapi Tuhan kata lepas solat jangan jadi seorang yang kedekut untuk panjatkan doa.Sedikit tetap mengingatkan siapa pencipta kita.


Aku tak kisah kalau ada temanku terlupa aku malam ini.Tak kisah kalau mereka pilih untuk mesyuarat ahli lembaga syarikat cinta-sayang...baik untuk faedah hati mereka kelak.Tak kisah kalau mereka memilih lake garden untuk nongkrong.Lebih baik dari mereka habiskan masa menikmati pemandangan siling asbestos.jadi tidak apa-apa kalau aku perlu seorang diri petang ini.Alah bisa tegal biasa kata orang....


Tetapi....................




Hey...moron!
Minta tolong...lihat aku toh!
Aku belum menjadi halimunan dalam kamar aku sampai kamu tidak menyadari kewujudan jasadku di sini.Nafasku sendiri masih hangat memenuhi ruangan ini.PULANG SEGERA DAN KEMBALIKAN KUNCI KAMAR BEGO'!Kamu tahu kalau lapangan big screen kedai mamak perlukan jeritanku malam ini.Aku mahu keluar malam ini,cepat datang kalau tidak mahu pintu kamar berada dalam pelupusan sampah besok pagi ato kamu mau tidur dalam kolam ikan keli karang.


Jangan buat aku hilang akal ketika ada big match tim kesayanganku di liga inggris.Hal lain tidak mengapa,bisa bertolak ansur....uh!Bola dunia ke 2 aku.












note : old trafford: manchester united vs birmingham city.

44 comments:

white rose said...

kahkahkah...
tu laa kau, tido sampai tak hingat ape2...

sesuke je memerap dalam bilik...

ni kalau ade isteri, aku rasa isteri pun xtau yg suaminya wujud ke tak...

miahahaha...

GARA- GARA BOLA...

adooii...
kau bikin aku gelak sampai nak terkucil...

cepat2 laa mereka balik dari berCINTA SAYANG tu...

kesian kau...
tengok blog aku je laaa bisk...

zirconia said...

mau tengok bola ye bisk. selamat bersorak :D

MATAHARI said...

aku cuma mampu diam. =.=' YNWA. hati selalu kena rendam dalam kolam.

MATAHARI said...

aku cuma mampu diam. =.=' YNWA. hati selalu kena rendam dalam kolam.

i am S!L4H.. said...

biskut kje tdo je ke?ngeeeee

hee x de org teman?*wink2

biskut said...

@ white rose : tuh lar yang sukar difahami oleh setengah pompuan bila aku dah mula iseng sama bola.haha

tidur itu untuk persediaan malam nih.haha


@ zirconia : yup..nak join zirc.?hihi


@ MATAHARI : rendam dalam kolam hati kot...haha


@ i am S!L4H.. : mai lar datang temankan,kalau tahan dengar jeritan.haha

i am S!L4H.. said...

jeritan??jeritan ape tu??sape yg jerit?

heee byk plak tnye...

Anitadahahs said...

orang laki, tak mampu hidup agaknya tanpa bola. :P

niesz said...

ni mmg mkn bola..tdo pon bola nie..hehe..

John Terro said...

suka bola juga yah?

MrsAyie said...

kamu dan bola sukar dipisahkan.. normal untuk lelaki :)

Sang Cerpenis bercerita said...

goolll hehehe...

Gaphe said...

hehehe.. demi hobi apapun dijalani yah..

semangaat, semoga timnya menang!

Sasa Al-Sharif said...

sambil tu kena keluar main bola jgk bro. umur kita skg ni futsal ja la. haha.. nafas pendek suda

NAJ HEBAT said...

bola...

biskut. TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

keh keh.

Tgk tv je lah.. jom!

Niz said...

maksudnya..
ko terkunci dalam bilik








kah?

Illiana Hidayah said...

hehhehe...terkunci? dikunci? menguncikan? hehehe apakahhh?

S..U..D..@..I..S said...
This comment has been removed by the author.
Manajemen Emosi said...

benar-benar mencintai sepak bola..saluuuttt


Oya sobat blogger hebat, mari ikut berpartisipasi dalam Gerakan SEO Positif Season 2...
" Judul postingan yang negatif tapi isi postingan mengandung hal positif"....
mari kita musnahkan hal-hal negatif di dunia maya mulai hari ini..
sebarkan kebaikan maka kebaikan pula yang akan kita terima...di tunggu partisipasinya...

Nasz said...

Haha yeah! Go Man U! :p

Sumandak Kinabalu said...

Life is boring without football...hahaha
Football is the only sport that can make my adrenalin run up and down...

Fiqas said...

hahahha...aku gelak dulu ye bisk..
knp kamu sampai terkurung ?? aduh bisk, kamu ni agaknya jadi halimunan tanpa kamu sedar ya sampai terkurung dikamar sendiri...:)

DKosongLapan said...

eh same....... tapi kite lain timmm......

Sephi Sephia said...

Cis...apa saja untuk bola kaum lelaki ni...

Selamat bersorak!

REPUBLIK N9 said...

bisk,
gua baru habis marathon tengok bola kat mamak... berejam duk sana tapi rasa kejap je ha3

cik fara @ fanadz said...

hehe.peminta fanatik bola nih..

biskut said...

@ i am S!L4H.. : jeritan di tengah malam!haha


@ Anitadahahs : boleh hidup...tapi tentu saja tak ceria.huhu


@ niesz : mug untuk minum pon berbentuk bola..haha


@ John Terro : sedari dari kecil lagi nich Terro..


@ MrsAyie : seperti rutin kan yat..hihi

biskut said...

@ Sang Cerpenis bercerita : begitu cepat raikan scorenya mba..haha


@ Gaphe : menang phe..5-0! :)


@ Sasa Al-Sharif : memang aku skarang lbh banyak pada futsal.haha.tapi masih mau cuba padang besar.selalu semput.hihi


@ NAJ HEBAT : wah jeritanmu seperti aku mau ajak ko kawen saja.

haha..!jom tgk bola kat astro.


@ Niz : hahaha!ya Niz.

biskut said...

@ Illiana Hidayah : semua atas dasar kata 'kunci'...hihi


@ Manajemen Emosi : gerakan SEO positif seasons 2?yach,kalau yg baik-baik tentu saja gua mau.


@ Nasz : kalau hati tengah sedih nasz,ini juga ubatnya..hehe


@ Sumandak Kinabalu : bolasepak menyatukan ramai orang.aku sanggupkan tinggalkan benda lain untuk satu perlawanan bola yang hebat.


@ Fiqas : mereka yg patut sadar kalau aku selalu saja ada di kamarku..dan itu aku fikir kesengajaan mereka..hihi

hiro said...

syukur kepada-Nya.

biskut said...

@ DKosongLapan : really...?hihi.kita 'musuh' di lapangan bola aja kan.


@ Sephi Sephia : haha..sephi,kamu mesti join aku kalau mau ada satu keseronokan yang sgt baik.


@ REPUBLIK N9 : memang langsung tak terasa kan..uh sangat mengujakan!


@ cik fara @ fanadz : fanatik untuk yang baik-baik saja cik fara.hihi

syamsul rijal said...

asal jangan hilang akal seterusnya bisa stresssss sob.....hehehehehe

Woofer Storm said...

697 follow ka cini.hhehe

support mu hAbis-habisan..hehheee

diana said...

hahah..
jangan marah2 bisk..
lain kali buat kunci pendua ye..

deAnza-wAnda said...

amboi bisk... tdo mlampau namenye tuh... hehhe...

biskut said...

@ syamsul rijal : makanya nonton bola bisa hilangkan stress sob..yach kan.


@ Woofer Storm : tetap support bro.viva la united!tanx!


@ diana : gimana mau guna kunci pendua kalau terkunci dari luar,tak guna tombol kak diana.hihi


@ deAnza-wAnda : ini dipanggil sleep rally.hihi.mana hilang?

i am S!L4H.. said...

hah??huwaaa..serammmmm

biskut said...

@ hiro : aku turut sama syukur... :)


@ i am S!L4H.. : apsal lak nak seram2 nih..huh.

grOundnUt said...

Dunia ini hanya sementara...sama² lah kita beringat bahawa Dunia sekadar pinjaman....maka sibuk² lah mengumpul pahala untuk bekalan akhirat kelak...nice entry beb!

tehr said...

MU menang
jepun menang
lee chong wei menang

yehuuuuuu!

biskut said...

@ grOundnUt : tanx GN..


@ tehr : paling seronok bila MU menang!viva la united!

Sang Cerpenis bercerita said...

met beraktivitas

i am S!L4H.. said...

ntah..alamak..silap kot..agagagagaga

Mat Pintu said...

hatricks hat-rick berba!