black swan-its more than passions.

Dalam kesakitan dan keenganan tubuh berinteraksi dengan baik pada kemampuan diri,sedikit kudrat dibawa menelusuri sebuah kisah yang sangat tragis...yang penuh dengan fantasi yang menghairahkan tapi dikit demi dikit membunuh jiwa yang kering di saat segalanya berada di ambang kegemilangan...

Alangkah untuk sebuah keindahan harus dikorbankan keindahan yang lain....

Aku samarkan kamar kecilku untuk sepanjang kisah 'BLACK SWAN' ini memenuhi ruang bilikku dengan penataan cahya yang turut suram..Betapa aku ingin menjadi seorang yang cukup penghayatan sekalipun aku masih dibalut dengan resah dan kesakitan...Musik teater begitu menghanyutkan aku,membawa aku menari balet bersama NINA dan mengelirukan aku dipertengahan kisahnya.Mengujakan aku dengan obsesnya pada watak seekor black swan dalam persembahan yang dia impikan...Dia menikmati asmara terlarang dalam imaginasi songsang dan sedikit masturbasi seorang perempuan yang inginkan belaian seorang pria...Mindanya dipenuhi  halusinasi yang horor lantas membayangi kehidupannya sebagai seorang penari balet...

Kesian...Nina harus mati dalam persembahan terakhir demi suatu kehebatan teater...
Sesungguhnya keghairahan yang melampau itu bisa memusnahkan kita dalam merangkul impian...

48 comments:

Gaphe said...

Ini salah satu judul Film ya Bisk?.. jadi pengen nonton juga, Di Indonesia ada nggak yah yang jual??

Robot | Sakti said...

best eh movie ni?
gua lom tengok lagi.

MrsAyie said...

i hate sad ending stories .. tapi apa boleh buat, itulah kenyataan.

NAJ HEBAT said...

rase nye kene mintak biskut bawa pergi tgk cerita ni. Sebab tak pernah minat genre sebegini. keh keh. Tgk cartoon jom!

S..U..D..@..I..S said...

nak yang happy ending ja bisk....rugi2 kalau ending ngan ayaq mata..hehe

white rose said...

sepandai- pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua...

demi menggapai impian, semua yang ada disekeliling dikorbankan termasuklah harga diri...

aku blm tengok lagi cite ni bisk...







maaf ya bisk, aku bkn orang yg cepat melatah...bagi aku, semua itu hanya tulisan tanpa nyawa...
yang menulis itu tidak dapat menembusi jiwa aku...biarkan dia bermain- main dgn keadaan aku...aku hanya menontonnya saja tanpa bersuara...
bukankah lebih baik berdiam tanpa melawan...

DKosongLapan said...

wahhhh...tajuk ceghite pun udah gelap....kena pulak sipnopsis die pun gelap jugakkk.....movie baghu ke teater ni???

DKosongLapan said...
This comment has been removed by the author.
i am S!L4H.. said...

marie biscuits...cite ape ni??cecite2..geeeeee~

genial said...

imaginasi liar... masturbasi seorang perempuan yg inginkan belaian pria.. hehehe... :p

biskut said...

@ Gaphe : iya..judul filem.sudah tentu di indonesia juga ada nih Phe..cari donk.


@ Robot | Sakti : di cinema sudah abih wajib tayang..hihi,so,kena cari dvd bluray jer lar.


@ MrsAyie :pengaruh filem hero2 macam hindustan yat nih...hihi.kenyataan hidup kan pasti ada yang sedih.


@ NAJ HEBAT : layan gak kartun tapi kartun2 macam e-wall,up n genre yg serupa juga.Jom,kalau nak join tgok citer berat2 macam nih.hihi


@ S..U..D..@..I..S : tapi kan leh nangis dalam hati jer...tahan sudais,tapi rasa hebat kalau dapat habiskan citer macam nih.believe me sudais..

biskut said...

@ white rose : ah,tidak apa2 WR..penerimaan masih secara terbuka.

harga diri itu mungkin saja kerna terlalu terdesak dan terpaksa..


@ DKosongLapan : ini teater dalam movie bro...latarbelakang filem juga agak kusam.


@ Comment deleted : why???


@ i am S!L4H.. : kang cakap budak sekolah,sil4h marah lak..hihi..(gurau jer)nih citer berat sikit sil4h...so perlu lebih pemahaman gitu..


@ genial : ada realitinya yang begitu denny...tapi ngga lucah kan.hihi

rizwan's sweetheart said...

dalam dunia ni bisk, apapon yang dibuat secara berlebihan memang tidak bagus

shatooman said...

cerita yg menarik walaupon agak berat~ heh..perempuan yg dambakan belaian lelaki...

biskut said...

@ rizwan's sweetheart : hati manusia sukar untuk dibaca..


@ shatooman : dalam citer ini ada adegan yang agak sensor...no tapis2.hihi

diana said...

cerita sedih??
akak suka filem kelakar je..

cerita ni macam tak sesuai je untuk tontonan keluarga..
filem lama ke ni bisk??

chemay said...

macam tak berani nak tgk cerita berunsur berat macam ni..
huuu btw suka cara biskut menulis :)

MATAHARI said...

macam unik pulak cerita ni kan, biskut.

John Terro said...

wow ... kata "masturbasi"?
oke lah terserah Anda menulisnya bagaimana
tapi sepertinya ini film yang bagus :)

REPUBLIK N9 said...

keghairahan melampau... hmm sebab tu kena banyak besederhana :)

Abu Luqman said...

aku pernah makan swan putih ..sodap u

Insan Marhaen said...

muga aku bukan sebahagian dari mereka...

Fiqas said...

tak pernah tgk lagi cerita ini..

Eryati said...

erm..baca entri ni macam membaca sebuah karya sastera...biskut..kenapa kamu x menulis sebuah kisah rekaan atau pengalaman utk dibukukan? tentu biskut sukakan hasil sastera kan...

apapun...karya begini..memang menyakitkan hati bila endingnya sedih..

Lucifer said...

kawan,aku mahu mengajak kamu menyertai penulisan sarkasisme. ada mahu? ini emel andai berminat.

6ratus6puluh6@gmail.com

Sasa Al-Sharif said...

aku tak suka kisah sedih sebab aku sensitif. lebih prefer komedi. sekeras2 aku tapi tersentuh dgn kisah sedih. mcm hati perempuam aja. dem

biskut said...

@ diana : its a new film sis...hihi


@ chemay : why not u try?its nice for ur mind.


@ MATAHARI : mungkin tak unik tapi tetap punya keunikan sendiri.


@ John Terro : bagus bagi yang cuba untuk ngerti ok...


@ REPUBLIK N9 : macam orang kata sekarang nih,agak-agak lar.jangan over sangat.

maCy said...

macam menarek~

biskut said...

@ Abu Luqman : sedap tapi pasti liat bukan..


@ Insan Marhaen : aku juga harap begitu...


@ Fiqas : so,lets find it fiqas..


@ Eryati : ya sure peminat genre sastera tapi tak pernah belajar sastera.perlu lebih banyak belajar lagi.


@ Lucifer : owh really...biar aku check n teliti dulu ok.tanx lucifer.


@ Sasa Al-Sharif : haha..itu pun dah kira ok sebab mampu menjiwai watak..

biskut said...

@ maCy : hurmm...yup.maCy nak try tengok gak..?

My MiRa said...

wah...macam menarik.........:)

mira nk mintak tolong vote mira ley???untuk contest bertudung...huhu kat new entry mira ade ckp sal contest tu.....kalau sudi vote la tau....:)

biskut said...

@ My MiRa : InsyaAllah...undi pada siapa yang meminta.hihi

white rose said...

"harga diri itu mungkin saja kerna terlalu terdesak dan terpaksa..."

apa maksud kau bisk?

Sumandak Kinabalu said...

Mengejar impian biar berpada-pada. Jangan terlalu obses sehingga lupa batasan-batasan tertentu...

niesz said...

hehe..mcm best je cite nie..but bnyk lg cite yg blum tgk..bile la dpt tgk semue cite..

biskut said...

@ white rose : maknanya bila terpaksa gadaikan harga diri,di situ terdapat pilihan yang kronik...ada yang kerna terdesak dan ada yang terpaksa.its clear right...


@ Sumandak Kinabalu : perlu menahan diri.


@ niesz : bila ada masa nanti niesz..

Anitadahahs said...

owh cerita rupanya! serius tak pernah tahu langsung.. ;P

Faizal Syukri @ Peja said...

tabik tuan!

Encik MamaT said...

keghairahan yang melampau hingga memakan diri... wah.. apa2 pun yang dilakukan mestilah bersederhana...

i am S!L4H.. said...

ckp budak sekolah??sentap laju2..................................................

AngahSayang2314 said...

tak pernah tengok la...

gigi rongak said...

best ke cter ni weh.dr apa ko tulis mcm best

biskut said...

@ Anitadahahs : dah tau dah kan..hihi


@ Faizal Syukri @ Peja : uittss...haha.(im not sir.)


@ Encik MamaT : setengahnya gagal bersederhana..obses.


@ i am S!L4H.. : jangan lah sampai sentap..huhu


@ AngahSayang2314 : gi lar tengok nanti..ops,kat pawagam dah takde.

biskut said...

@ gigi rongak : kalau dengan aku,best lar,tapi tak tau lar plak dengan orang lain @ dengan ko..hihi

r10 said...

di indonesia, film ini belum dirilis

tehr said...

ayat terakhir tu aku faham
usah berlebih lebih dalam segala tindakan

Sephi Sephia said...

Menarik!
Walau betapa hebat impian dan keinginan, jangan sekali pernah membebaskan ia sewenangnya. Itu pandanganku. Tapi kasihan pula pada Nina.

biskut said...

@ r10 : owh gitu yach...tentu saja bisa dapatkan dvdnya.


@ tehr : maksudnya memang begitu sebahagiannya..


@ Sephi Sephia : cuma pertanyaan pada kewajaran pengorbanan sebegitu.