my mistake




sekitar jam delapan pagi di daerah lingkungan aku mengalami masalah gangguan listrik ato blackout.Namun kerna aku sudah menyiapkan entry faithless-insomnia seawal jam lima pagi maka aku langsung jadualkan untuk diterbitkan sekitar jam enam setengah.Atas kesulitan itu bertingkah dengan kebergantungan aku pada aliran listrik untuk menghidupkan lappy aku disebabkan pengecas mengalami kerosakan manual.

Aku mula menyedari kesilapan yang terjadi pada entri aku hari ini setelah pembaikpulihan listrik berjaya untuk seketika.Dan aku mengambil kesempatan itu untuk cepat-cepat memperbaiki kesilapan yang jadi.Aku sendiri kurang pasti deh,gimana perkara itu boleh terjadi.Tapi tidak apalah,telah diperbetulkan dan aku mohon maaf atas kesulitan kamu untuk membacanya.Aku berharap aku tidak mengulangi kesilapan yang sama di masa mendatang.Ini betul-betul sangat aku kesali.Sori deh...

Kesilapan itu menjadikan kita lebih baik...

30 comments:

oRkEd PuTiH said...

salam..adakah kesilapan yg x disengajakan???=)

Encik MamaT said...

aku ingatkan disengajakan.. patut taleh baca.. juling mata dok perati..

Sumandak Kinabalu said...

Ya, ingat disengajakan...
Its OK Biskut, we learn from our mistake :)

Sephi Sephia said...

Ya, sudahlah.
Kamu pelawat dan komentor tetap di teratak aku. Sengaja atau tidak, aku tetap cuba untuk membaca meski sukar.
Usah rasa bersalah

=)

StellaClaire-Richard said...

owh rupa2nya blackout..

white rose said...

kalau kau kopi dari web lain, mmg jadi mcm ni disebabkan tulisan itu adalah berwarna hitam, kemudian blog kau sudah setting tulisannya berwarna putih...jadinya bila kau pastekan didalam entry kau mmg nmpk biasa, ia akan jadi LUARBIASA bila kau publishkan...

takmengapa, aku masih boleh baca dengan sempurna walaupun tulisan itu berwarna hitam sebab MATAKU BERWARNA COKLAT...

miahahaha...

bisk, jangan kau putus asa yaaa...
nti aku kasik pelita tuk menemani kau...

♥-- emieysandra --♥ said...

ok..phm3..:D

~ PIJA ~ said...

baru jelas nak bace..ingat aku yang rabun tadi..

p/s : maapmu kuterima..hehehee

Faarihin said...

takpe.. takpe.. dimaafkan... hehehe..

nampak biskut.. rasa nak makan aje.. lapau arr..

Sang Cerpenis bercerita said...

namanya juga silap. gak papa toh.

S..U..D..@..I..S said...

eh apa2an terjadi kok....napa aku bingungan begini.....

oh blackout....aku ada 3 in 1 emergency lamp.....mau enggak?

Abu Luqman said...

aku juga sudah ngalami sebegini..lok..huhu

Celotehan said...

kunjungan sore... :)

biskut said...

#oRkEd PuTiH : tidak disengajakan...hihi


#Encik MamaT : hehe..sori atas kesulitanmu bro.


#Sumandak Kinabalu : yes tanx jane..


#Sephi Sephia : sedikit ralat tapi masih berjaya diatasi.thanx sephi


#StellaClaire-Richard : blackout tuh masalah kedua tapi ya memang kesilapan sendiri.

biskut said...

#white rose : aku bukan copas dari web lain tapi aku dah translate dan susun mengikut acuan bahasa aku sendiri dan letak dalam satu dokumen sebelum aku masukkan dalam entry.masalahnya penggunaan font yang aku tak setting balik.aku takkan copas bulat2 dari web lain.

blackout dah ok...hihi.thanx WR


#♥-- emieysandra --♥ : faham ek...hihi


#~ PIJA ~ :kalau betul2 rabun sila berjumpa pakar optik ok..tanx terima kemaafanku


#Faarihin : petang2 macam nih memang biskut pilihan terbaik..hehe


#Sang Cerpenis bercerita : sedikit kesal aja mba

biskut said...

#S..U..D..@..I..S : hahaha..napa kamu sudais,sudah terikut dengan gaya bahasa aku ek..kalau mau bantu boleh aja dibagiin.hehe


#Abu Luqman : rasanya perkara normal,tapi bg yg pertama kali..aduh..kesal.


#Celotehan : met sore juga trie..

Robot | Sakti said...

kesilapanlah yang mengajar kita.

hehehe

biskut said...

#Robot | Sakti :

betul rob..kena lebih teliti lepas nih.

..nOWa.. said...

Tak mau maafkan. Nak biskut satu lori.

rizwan's sweetheart said...

kadang2 kesilapan mengajar kita untuk lebih berjaya & berjaga2 kan? takpe... learn from mistake

choirul said...

benar sekali bahwa kesalahan akan menjadikan kita terdidik untuk memperbaiki....

Gaphe said...

selalu ada hikmahnya walaupun listrik mati.. mungkin penghematan, atau go green?

biskut said...

#..nOWa.. : banyak tuuuh..tapi takper,akan dihantar okay asal saja mau dimaafkan.hihi


#rizwan's sweetheart : yakin dengan itu wan.


#choirul : terasuh dengan itu.


#Gaphe : go green?apa yach gap?

mie said...

semua kebaikan datangnya dari kesilapan...

tehr said...

tak kisah, bisk
kesilapan biasa berlaku di mana2
asal saja nanti kita sedar
dan membetulkannya kembali

sukarnya bila segala kesilapan tak juga tersedar

beautiful_rose said...

setiap dari kita melakukan kesilapan...jadikan pengajaran untuk di masa akn datang =)

Fiqas said...

kita mmg sentiasa belajar dari kesilapan...jadi, bisa diampun dowh..

Cik Tom said...

takpe..belaajar dr kesilapan..kesilapan tue kdg2 membuatkan kita lg berani utk mencuba sesuatu..org berjaya biasa pernah buat kesilapan jgk kan..erk ade kena mengena tak dgn kesilapan taip n3??huhu...

NARDtheNERD said...

takpaaa....

manusia mmg tak lari dari kesilapan...

kesilapan itu juga ilmu berharga..
:))

biskut said...

#mie : setuju mie..


#tehr : kesedaran akan kesilapan tuh yang penting.


#beautiful_rose : sudah tentu rose..


#Fiqas : hehe..bisa yach..


#Cik Tom : hihi..memang ada kena mengena.tanx tom


#NARDtheNERD : hurmm...ia memang ilmu yang berharga coz kita belajar dari situ.