bungee jump-pakar terapi



aku dikejutkan oleh bunyi guruh..mimpi khayalan tingkat tinggiku bercempera lari.huh!hari ini sabtu,mak aku bilang hari enam.Aku bingkas bangkit dari capoiku,menjengah keluar tingkap kabin,mencari matahari.Sudah sedikit cahyanya,itupun tidak sampai ke mukaku.Dari atas puncak bon aku melewati pandangan ku ke arah hamparan laut,terlalu berkabus dan cuma berapa kapal dagangan yang berlabuh di hujung tanjung.Sabtu ku memang cukup menjadikan aku pendiam.Barangkali lenaku terlalu lama sehinggakan alam tidak punya kesempatan memberi salam pada anggota tubuhku...


aku memang bermimpi..Mimpi yang extreme.Tapi aku suka.Apa yang penting aku bukan mimpikan si brianna evighan atau si angelina jolie.Baru sebentar tadi aku berada di abel tasman national park,tergantung dari kawarau bridge,malah masih lagi sempat menghabiskan tiga sesi flybywire,dropping dan zorbing.Ah,ia memang pakar terapi yang terbaik..seperti menulis blog ia juga mampu bikin kita melepaskan segala yang bersarang dalam jiwa kita.Jerit lah sekuat hati,tiada siapa-siapa yang mahu memarahi kamu..Harus punya keberanian dan tidak punya strok atau lemah semangat..Bungee jump memang hebat untuk aktiviti outdoor hujung minggu.Mau cuba...?



Hurm..itu cuma mimpi saja deh,tapi aku masih impikan untuk melakukannya.Bungee jump beda amat sama flying fox,abseiling ato climbing rock...Ternyata,Ia satu kepuasan emosi yang sukar amat digambarkan.Serasa seperti mati kita menunggu di bawah jambatan.Satu hari nanti,mungkin...ia pasti akan kupenuhi.


kapal-kapal sudah diterangi oleh cahya lampu.Kedengaran pintu kabin ku diketuk.Aku perlahankan lagu hootie n blowfish-hold my hand dan menjengah keluar tingkap.Senior aku dengan kopiah putih di kepala memberi salam...


"masih hidup lagi kamu...sudah berapa azan kamu mangkir ophan...?"


bladihel....huh.

23 comments:

Sca Ndx said...

angelina jolie seksi. terjun laut ikut tali kat kapal boleh gak bungee

NAJ HEBAT said...

bloody hell.. dah.. pergi smayang!!

white rose said...

asyik tido je kamu ni ya...
bermimpi2 pulak tu...

perut kamu tidak berirama ke?
atau perut kamu turut bermimpi jugak?

S..U..D..@..I..S said...

reality bukan mimpi, flying fox n abselling dah pernah semasa BTN dulu..takut amat

❤フィザAzhafizah said...

sgt teringin nk bungee jumping :))

putERi-kAtEk said...

takotnya main mcm ni....

biskut said...

#Sca Ndx : ko giler aper..?haha

#NAJ HEBAT : baik lha sayang..haha

#white rose : tak lha lapar sangat,sebab kan ade biskut,hehe

#S..U..D..@..I..S : syiok kan..rase free jer.tapi lau ikut yg dianjurkan kureng sangat feel nya.

#❤フィザAzhafizah : jom cari lokasi best punyer lau nak try BJump.

#putERi-kAtEk : jangan main2 baru lha best..takut mmg takut,tersentap jantung.

tehr said...

hohoho
tak berani la aku nak main benda macam ni
panjat pokok kelapa pun dah gayat
hahaha

Sasa Al-Sharif said...

aku tak berani. aku gayat. tapi flying fox berani

biskut said...

#tehr : haha...kalau phobia dgn tempat tinggi ini caranya untuk hilangkan.


#Sasa Al-Sharif : memang gayat tapi kena kental.hehe

Al said...

ak mau try suatu ari nnt:)

zacky ~786~ said...

sekali mimpi daa..` :P

tp bugge jump mmg best kot..
den pn x sobau nk try ..!! bile la agak yerr dpt try.. hurmm

StellaClaire-Richard said...

ala, bungee jump sya nda berani owh..hahaha.. tp sya pernah naik tu spaceshot dulu time d genting trus sya trauma.. itu mmg mengerikan sebab melawan hukum graviti..............haha

S..U..D..@..I..S said...

haha...cukup feel dah tuh....x sanggup yg lebih dari tu...mampus pengsan....

little cart00n said...

nk ikot g bugee jumping! ;p

shatooman said...

bungee jump nampak best..tp kalu nk aku buat, sori derr..

biskut said...

#Al : ok tuh,leh kita plan sama.ade geng lg best.

#zacky ~786~ : kena cari lokasi dulo bro..

#StellaClaire-Richard : owh spaceshot kat genting tuh.rasa nak muntah ade lha.hehe

#S..U..D..@..I..S s : tak macho lha lau pengsan..hihi

#little cart00n : jom LC...

#shatooman : haha...shatoo,tak perlu skill buat nih

syamsul rijal said...

kira - kira kalo talinya putus gimana apa masih hidup kale ya....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam bisk
Ada org rasa puas melakukannya,LM x mo lah..huhu.gayat.

biskut said...

#syamsul rijal : biar insuransi yang menjawabnya sob..haha

biskut said...

#Lydia Miza(Aidyl Azim)

tapi tau tak,preitty zinta pon melakukannya..tutup mata LM.haha

Sumandak Kinabalu said...

Saya jenis gayat but kalau ada peluang, I am willing to try it...hehe

biskut said...

#Sumandak Kinabalu :

sabah mesti ada platform untuk aktiviti nih kan..?good jane.