sorotan lampu limpah



Berpijak-pijakan...Parah.
Tangga cuma satu lagi kecil.
Pentas selebar kamar mandi masih mau bersempit-bertempikan..Menyakiti.Memaki.


Popularitas macam kapas.Ringan dipuput angin..
Terendam terus tenggelam.Timbul bawa fakta.
"Hey,aku masih insan seni..."
Walaupun cuma lebih kontroversi.Publisiti.Temberang!.
Artis kita.Bila dengar,baca,tengok..
Kita juga yang bongok
Hey!bukan mau cari konklusi!

30 comments:

Robot | Sakti said...

:)
aku pom pelik ramai yang nak jadi artis.
walhal penting ke populariti itu?
penuh temberang dan kontraversi.

demmm..

Robot | Sakti said...
This comment has been removed by the author.
one2paii said...

gua sambung kat bawah tuh erk..gua kini meniti hari..sepii..dan mencari untuk mengenal diri..
perghh..gua leh jd puitis la bai

~tYa~ said...

biskut
tia xpaham entry kali ni
explain???hehhehehe

~ PIJA ~ said...

pesal aku tak paham ko tulis ape nih...waaaaaaa...

ke aku da bengap..hihii

p/s : aku nak mkn free time ko kawen je nanti..

"My name is Akma, and I am not a terrorist" said...

fulamak...ayat mendalam...

si biskut said...

Robot | Sakti :

Tuh ar pasal..hidup berpura2.hampeh.

si biskut said...

one2paii :

Lu sumer boleh bai..haha

si biskut said...

~tYa~ :

Nih pasal donia artis lar Tya..macam best tapi hancuss

si biskut said...

~ PIJA ~ :

Dah nampak tuh kan pasal artis...aiya.gaduh sana,dadah sana,cerai sana..gosip mosip lar..

P/s: ko datang tolong kipas aku ek.

si biskut said...

"My name is Akma, and I am not a terrorist" :

Kena lar selam..huhu

p[A]n[A]d[O]L said...

biasa la tuh..
yg x kekal tue jgk la yg d kejar2 b'mati2an..

Syamsul Rijal said...

....kalo ada sumur diladang boleh kita numpang mandi kalo tidak ada ya nyebur ajah di kali ....heheehhe

♥ Princess ♥ said...

bombastik...sampai princess xpaham...weeeeeee

StellaClaire-Richard said...

biasalah insan seni.. :)
mau fames ja kan..hahaha

beautiful_rose said...

dunia hipokrit dunia palsu!

bila jatuh dan susah
tak ada siapa peduli.

achmad said...

kapas ringn ditiup angin
hilang kawalan
akhirnya jatuh ke dlm air

si biskut said...

p[A]n[A]d[O]L :

takut tak merasa nanti...

si biskut said...

Syamsul Rijal :

Boleh saja kalau gali sendiri..haha

si biskut said...

♥ Princess ♥ :

hahaha..sgt2 fantastic ketidakfahamanmu,,

si biskut said...

StellaClaire-Richard :

Tapi cakap nak perjuangkan seni..bluwek!

si biskut said...

beautiful_rose :

Masa tuh baru terfikir mana glamer aku selama nih...

si biskut said...

achmad :

Tak timbul2 lagi kot...berat dengan selut.

d 4 dahlia said...

baek jadi bskut sj..
bpijak dbumi nyata..
walo hanya biskut biasa..
tp tdak bpura2..

d 4 dahlia said...

baek jadi bskut sj..
bpijak dbumi nyata..
walo hanya biskut biasa..
tp tdak bpura2..

si biskut said...

d 4 dahlia :

Aha...alangkah baiknya kalau begitu Cik dahlia.

Nasz said...

Aiyakk. Aku harap aku tak begitu. Thats why aku tolak segala pelawaan manusia di dunia itu. Takut jadi begitu. Takut lupa diri. Aku tidak mahu.

si biskut said...

Nasz :

kalau ko ada dalam dunia tuh aku sendiri yg tidak mau kenal ko.

Nasz said...

Ahh bro. Janganlah kata begitu. Sebaba tu aku lebih suka rahsiakan identiti. Kerana aku takut dengan manusia yang bermacam di dunia ini.

biskut said...

Nasz :

itu lebih baik Nadz