biarkan awan-awan berarak..



Sekuat mana kita berdiri dari terus saja berlari...
Segagah mana kita meronta dari terus mendiamkan diri...
Selama mana kita sembunyi dari terus dicari..
 
 
Aku ini bukan pengawal yang setia
Selalu saja ada yang berjaya meloloskan diri mereka...
Bahkan sedarku saja masih dalam lena.
Berulang...berulang kali...
barangkali aku tidak pernah yakini posisi aku begini..
Ternyata aku harus serik...
 
 
Selemah mana aku melaksanakan tugasku..
Sekuat itu aku punya pengertian..
(kalau saja esok aku bukan lagi pengawal)
 
 
 
 
 

24 comments:

NAJ HEBAT said...

nak nyanyi lagu..

awan yg terpilu~


boleh tak?


haha

zirconia said...

awan selalu saja tenggelamkan mentari sekarang nie.

Sang Cerpenis bercerita said...

met malam

- koroe - said...

emmm..

tak paham..

huhu..

si biskut said...

NAJ HEBAT :

silakan kalau mau menyanyi..hehe

si biskut said...

zirconia :

mungkin ini masanya...

si biskut said...

Sang Cerpenis bercerita :

Met malam bu...

si biskut said...

- koroe - :

hahaha...sukar kalau membaca direct.

Robot | Sakti said...

awan kulilimbus.

kat sini tak hujan rini.

:)

Syamsul Rijal said...

berkunjung mencari info yang bermanfaat.
salam kenal n sekalian izin follow
jika berkenan follow balik ya
terima kasih sebelumnya

si biskut said...

Robot | Sakti :

Kat sini juga xujan tapi angin kencang tenggara datang menyerang.

awan kulilimbus?

one2paii said...

fuh..luh da cam ahli kahji cuaca dahh..puitis..hehhe

e. indah said...

mendalam kata2 encik biskut ne ...

tak selama kita mampu bertahan berdiam diri
lari juga akan penat,nanti juga berhenti
yang mengejar pasti dapat juga mencari

dan ...

kalau esok lu bukan pengawal lagi
mungkin lu dpt job lain .. ; p


~ingat lu dah takder bekal biskut lagi, biskut lu wa dah sapu abis...lu takder bekal, jgn nak lari jauh2 sgt....

p[A]n[A]d[O]L said...

we owez let it be berarak without sedar dat awan tuh da berubah..

lalala~

si biskut said...

one2paii :

bukan bro..gua sebenarnya ahli arkeologi untuk makhluk asing bro..

si biskut said...

Syamsul Rijal :

Salam kenal juga.Akan dikunjung terataknya ya.

si biskut said...

e. indah :

1st serius:Ko yakinkan aku kalau ko leh tafsir apa aku tulih.

2nd Gelak2: hahaha...tarak jauh lari,ini biskut juga ada.

si biskut said...

p[A]n[A]d[O]L :

ko pon understand me kalau aku think awan move macam hidup our yg slalu changes.ouch..begitu.

miszlullaby said...

adakah ini rintihan hati sang pengawal?hehehe...

si biskut said...

miszlullaby :

Setiap perempuan memerlukan seorang lelaki bukan...cuba gambarkan lelaki dlm bentuk seorang pengawal.

d 4 dahlia said...

takot aku kalo tgk awan2 berarak..itu tandanya hjan..kalo hujan tandanye cuti..kalo cuti tandenya xde gaji..kalo xde gaji tandanya xde nasi..kalo xde nasi tandanya..mati!haha~

si biskut said...

d 4 dahlia :

hey Dahlia...lupakah,masih ada biskut untuk dimakan...Di rumah simpanan biskut mesti ada toh.

Nasz said...

Kau menyesal? Atau kau sudah berputus asa?

si biskut said...

Nasz :

aku tidak menyesal tapi aku rasa ini jalan keluar ku.