i hate this situations!





Sejak seawal subuh jumaat aku mula menghadapi konflik.
Aku cuba bertenang bahwa tiada apa-apa yang berlaku,namun aku semakin resah.
Tiada satu hal yang lebih baik di sini dalam keberadaan yang tersekat dan terpidana selain dari kehidupan di depan skrin kecil ini.Sungguh,ini lah satu-satunya penghibur aku di kala kaki ku seperti dirantai di pulau ini.

Oh...aku tidak sanggup hanya perlu berbaring dan menghabiskan semua bahan bacaan tanpa perlu bersiaran di dunia maya ini.Tapi apakan daya,modem ku menderhakai aku dengan sengaja merosakan dirinya sendiri.Arghhh....kenapa dia perlu memusnahkan dirinya ketika aku berada di pulau ni.!!!Sucks!!!

Maafkan aku kalau aku gagal berada bersama kalian untuk berapa hari sehinggalah aku dapat atasi masalah yang bongok ni.Kelihatan kecil saja masalah semacam ini tapi impaknya cukup besar apalagi kalau kalian berada di suatu tempat yang kalian tidak akan dapat berbuat apa-apa.Pulsa sebanyak mana pun tidak akan dapat dipergunakan malah kalian akan menjadi penjimat paling terbaik.


I'm so sorry sob....

P/s: aku cuma sempat memujuk dari salah seorang temanku di sini untuk sedikit masa kebenaran akses.

61 comments:

Daniela said...

sbar ya bisk =)

Sasa Al-Sharif said...

apa boleh buat, ko seperti petugas d pelantar minyak ya bro. tiada apa2 di sekelilingmu?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sabar ye .
patutlah tak menjenguk LM..huhu

amoisofea said...

sabar saja.. uise~ :D

biskut said...

Daniela

tengah bersabar.huhu

biskut said...

Sasa Al-Sharif

haha..perit dan terseksa jiwa.

biskut said...

Lydia Miza(Aidyl Azim)

InshaAllah akan datang jugak.

biskut said...

amoisofea

yup..memang sabar.

StellaClaire-Richard said...

sabar ja lah hehehe

biskut said...

StellaClaire-Richard

tengah bersabar dengan sedih.

ctpayong said...

hey bisk. : sebentar lagi bosan aku akan berpinda kepada mu.

yang ikhlas,
kak ctpayong.

Nasz said...

Haha sabar sajalah bro. Mahu buat bagaimana. (:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
berada dipulau jerjak kah..
wakakakaka

grOundnUt said...

meh singgah sambil kunyah kacang dan biskut...^^'

Sang Cerpenis bercerita said...

moga lekas sembuh ya

che fara a.k.a fanadz said...

adus..sedihnya modem rosak..banyak2 sabar. mesti ada "sweetness" disebalik "bitterness" yg terjadi.huhu.

fzikuz said...

ade kt pulau mne ni bisk?
anyway, smile! ^^

♥-- emieysandra --♥ said...

sob3..nanges gak.
walaupun aku kjam..hahaha ;p

zirconia said...

modem rosak barulah takde kerja ye bisk? selalunya kan ngadap lappy je. hiks. sabar yea :D

tehr said...

wah, kacau bilau ni
kenapa la modem tu rosak bila dah sampai kat pulau

sabar la a bisk, peluang nak rehatkan mata tu

Rubiyanto said...

Kunjungan malam, salam kenal sobat .....

syamsul rijal said...

makin maju aja ni blognya sob ... tetap semangat ya...

e. indah said...

alaaaa jadi tekrder dah pembekal biskut i kalu mcm ne ....kelaparan lah mcm ne ... ; p

white rose said...

ni la masanya bertafakur kepadaNYA...
betulkan bisk...

najihah sahami said...

patot la..ok2..sabor bnyak2 ek.hehe

ayu said...

dear!!!!!!!!!!
sabar na..hehehe..tgu smpai 3/12 nih..1st step bayar bil BB sudah igt dah kena cut..mn tau lain lak mslhnya..segala stok makanan...majalah n simcard baru akan d pos sok....mmg tk leh wat apa..B dah call celcom mmg alami mslh conection 1 m'sia..rasanya bkn modem juga tuh...my housemate pun alami yg sama..dah dpt simcard baru try call celcom n seting lain ekkk....tu ja B keh bantu..kalau tk leh gak tgu la ti kuar ekkk..LUV U LAH!!!!!! miss u :(( ..



UR CHEESECAKE!!!!!!!

ayu said...
This comment has been removed by the author.
Encik MamaT said...

sabar mas... kena harus belajar membiasakan diri dengan keadaan seperti itu.. hehe

~ PIJA ~ said...

ape kes ni mas biskot? biskot abis ke? ape pun masalah ko, harap2 ko tenang saje yer dan bersabar..aku doakan segalanyer dipermudahkan..amin

Sumandak Kinabalu said...

Takpe my friend, satu hari nanti anda akan tersenyum mengingat kisah ini. Anggaplah sebagai pengalaman hidup yang mahal, bukan semua dapat melaluinya...
Kadang-kadang, pengalaman seperti ini akan mengajar diri lebih memahami erti hidup...

Rona Realiti said...

haha...
dah tukar bahasa plak ek...!?

Lu'Luth said...

aiyo.ko kat mana ni bisk? macam frust no no je?

S..U..D..@..I..S said...

wah kacau kalu camni..patutlah aku xnmpak dimana2..

biskut said...

ctpayong

really..?hahaha

biskut said...

Nasz

melangut je lha..hehe

biskut said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

lebih kurang lha hahaha

biskut said...

grOundnUt

ada kacang pon best gak..hehe

biskut said...

Sang Cerpenis bercerita

ya mudah2an Mba..

biskut said...

che fara a.k.a fanadz

keresahan sepanjang hari...huhu

biskut said...

fzikuz

pulau tanpa nama huhu

biskut said...

♥-- emieysandra --♥

ko baik hati Sandra.Thanx.

biskut said...

zirconia

haha..ko nih Zirc.sempat ko nyindir aku ek..

biskut said...

tehr

puas dah mata nih...hehe

biskut said...

Rubiyanto

salam kenal sob..

biskut said...

syamsul rijal

atas sokongan teman2 sob...

biskut said...

e. indah

aku pasti kembali

biskut said...

white rose

ya betul aja..hehe

biskut said...

najihah sahami

akan kembali melawatmu lollypurp..:)

biskut said...

ayu

bereh deh..keresahan telah ditenangkan.Thanx dear.

biskut said...

Encik MamaT

kena laluinya Bro...huhu

biskut said...

~ PIJA ~

Amin..dan ianya termakbul dipermudahkan...boleh terus berkarya.Thanx pija.

biskut said...

Sumandak Kinabalu

sudah tentu Jane..aku akan selalu belajar.

biskut said...

Rona Realiti

uitt Joe,aku tak penah tukar gaya bahasaku..hehe

biskut said...

Lu'Luth

aku cari ketenangan..haha

biskut said...

S..U..D..@..I..S

ya..tak lama lagi aku akan berkeliaran..hehe

Isti said...

salam kenal..blogger malaysia :)

p[A]n[A]d[O]L said...

tenang geng hadapi cobaan.. ^^

achmad said...

sabar...
update entry banyak2 nnti...

biskut said...

Isti

salam kenal

biskut said...

p[A]n[A]d[O]L

sudah tenang nih geng.

biskut said...

achmad

wah...perlu masa tuh bro.