catch me if u can




Tercetus dari ingatan pada pengalaman-pengalaman aku sewaktu-waktu
merentasi kembara terjejak dari sudut explorasi di bumi Peninsular dan Borneo,merayap dan menyeludup teroka samada di daratan,lautan maupun udara memberikan aku sedikit idea untuk menghasilkan entry sebagai satu momen yang kekal.


Menjajah segenap pelusuk dari satu negeri ke satu negeri,dari satu zona ke satu zona,
aku meredah sebagai lelaki yang memang dilahirkan dan ditakdirkan tidak punya sakti 
untuk terbang,cuma tahu berlibur dengan kembaraku,kaki dan roda.....


Dengan usia yang masih dipulas telinganya untuk sadar ini aku mahu melihat sejauh mana
ingatan aku pada pengalaman-pengalamanku yang tersorok...


Aku masih punya impian untuk mahu menjadi seorang penulis rantauan.Karya-karya yang terpaten.Moga permulaan sebegini akan terlunas suatu masa kelak..

Amin...

14 comments:

Sasa Al-Sharif said...

bro, aku rasa baik ko sediakan sebijik buku dengan pen untuk di bawa ke mana saja ketika kembaramu.

dan tajuk buku itu adalah The Biskut's Journey atau The Journey of Biskut. The diary of Biskut Journey ok jugak :)

Khairy said...

kadang2 boleh je amik pengalaman ko sebgai idea nak buat entry baru...anyway tajuk entry ko ni sama ngan filem kegemaran aku weh...huhu

ctpayong said...

kak ct setuju dengan cadangan Sasa Al-Sharif. cadangan ditutup.

StellaClaire-Richard said...

Semoga impian anda tercapai.. :)

oh ya, you've been tagged,
http://chardella.blogspot.com/2010/11/giveaway-domain-from-melromeocom.html

biskut said...

Sasa Al-Sharif

bagus cadangan tuh Sasa..mungkin aku selama nih terlupa kalau dgn cara itu pengalaman aku akan kekal.

biskut said...

Khairy

Lakonan Leonardo De Caprio dgn Tom Hanks kan..aku juga suka tengok filem tuh..aku bagi 4 bintang.

biskut said...

ctpayong

Kalau ada 10 orang bagi cadangan serupa itu kenapa tidak kan...hehe

biskut said...

StellaClaire-Richard

Semoga ia akan tercapai Stella n Thankx for tag..

Eryati said...

ya...sokong kata sasa al-sharif

Sumandak Kinabalu said...

Oh, I really envy you sebab banyak merantau. I cannot do it, thats why I read lots of book and surf the internet to see whats the other places looks like...But I know traveling and reading is not the same thing. You have to travel to feel the real experience...I hope one day I can do it...

Good luck with your book. Who knows one day I will read your own book in hardcover :) Go for it...

joe said...

learning by doing, to be a good writer

biskut said...

Eryati

Bro Sasa!sudah ramai yg menyokong cadanganmu..hehe.Thanks Kak Yati

biskut said...

Sumandak Kinabalu

mungkin itu satu2nya kelebihan yang aku ada..tapi rasanya masih belum cukup.Apapon aku masih berusaha untuk perolehi pengalaman2 yang baik dan adakalanya melucukan.
Thanks Jane kerna memberi semangat.

biskut said...

joe

Thats rights...