Aku dalam kabin



Berbeda dengan waktu-waktu aku sebelum ini,di sini aku hampir sepenuh masa berkurung.
Tiada keringatku merembes keluar dengan laju selain renik2 keringatku kerana haba yang terkurung sama mengelilingi aku.
Tiada cafe yang kutemui..atau toko runcit yang menjual biskut-biskut kering..
Tiada program Astro yang harus kulayani..
Tiada Playstations 2 yang harus kulembutkan jari-jariku..
Di sini buana ku dalam kabin..

Aku tidak menyangka kalau di sini aku masih ketemu jalurlebar..
mereka lawatin aku dengan ketumbukan network yang terhasil dari 3 buah negara nusantara..
dan liputanya harus aku ubah dari auto kepada manual dalam pencarian.
Serasa ketika aku berhasil,mulutku tidak habis-habis mengucap syukur..
dan untuk setakat ini,kelajuannya masih bisa dipercayai..
Nah..aku tidak lagi mau marah-marah pada posisi aku sekarang..
cukup kalau ada yang ini bisa mempercepatkan waktu-waktuku di sini..
Malah aku tidak perlu memangkah setiap tanggal pada kalendar..
Aku mau cepat pulang..
(diiringi lagu Eddie Silitonga)

37 comments:

StellaClaire-Richard said...

Bila pulang?..heheee

Sasa Al-Sharif said...

kabin mana jgk ni? ko ada projek buat jambatan kah? haha

si biskut said...

StellaClaire-Richard :

aku pulang tahun depan Stella..huhu.awal januari.

Miss ... said...

naseb baik dpt gak jalur lebo kan

si biskut said...

Sasa Al-Sharif :

jambatan apanya aku projek teropong kapal-kapal kargo jer dari kabin aku nie..

nadzirah aqilah said...

nasib baik ada jalur lebar...
nda la ko bersedih jak di sana... hehehe

MiSs TOrA said...

biskut kt kabin mane tu..huhu..

Nasz said...

Takpe bro. Masih ada kami di sini menemani kamu. Haha~ Lain kali angkut sekali ps2 tu ye. :p

cimOt said...

woiiii..cabin crew~~

Oong-ong said...

?? g bertapa kat mna ni?

Tomato Gurl's Life said...

wah masih diteruskan berkarya ye biskut...suka3 ;)

~eZmALiZa~ said...

dalam kabin pulak dye..tapi sempat lagi update enrty.. :D hahahaa...

NARDtheNERD said...

biskutt kat mana tuu.
macam sedihh je.
:P

Hunny said...

Si Biskut,

Apa kau buat dalam kabin tu? Kau ok? Harap2 kau ok.. Kerana gambar agak 'sadis'...

ayu said...

kepulangan yg d nanti...hampir lg 2 bln.. :( ...luv u..!!!

UR CHEESECAKE

Sang Cerpenis bercerita said...

wah kenal Edi silitonga juga

Muhni said...

wah bagus sekali sahabat...

si biskut said...

Miss ... :

masih teruk...

si biskut said...

nadzirah aqilah :

masih sedih bha aku..sbb network masih teruk

si biskut said...

MiSs TOrA :

jauh di atas pulau.hehe

si biskut said...

cimOt :

ya aku lar cabin crew..haha

si biskut said...

Oong-ong :

jauh dari tempat kediamanku..

si biskut said...

Tomato Gurl's Life :

Mana boleh kutinggalkan dunia ku ini,

si biskut said...

~eZmALiZa~ :

selagi ada ruang walau dlm keadaan network yg hancus akan kupergunakan sebaiknya.

si biskut said...

NARDtheNERD :

sedih lar,network yang mengagalkan aku untuk BW.huhu

si biskut said...

Hunny :

aku masih ok lagi masa nie hunny.

si biskut said...

ayu :

Jangan dihitung hari..

si biskut said...

Sang Cerpenis bercerita :

selain ebiet g.ade dia jugak penyanyi kesayangan bapaku.udah tentu aku mengenalinya.

si biskut said...

Muhni :

Terima kasih jugak sob..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

si biskut lelaki..
aku wndu kau ! !
hehehehe!

surihati_ku said...

tiada jalur lebar susuh nk terbang heee

si biskut said...

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza :

hahaha...iye lar fiza.

si biskut said...

surihati_ku :

aha..giler asyik nak jalan kaki jer,nak terbang pon payah.

Robot | Sakti said...

kikiki.
selamat bertugas der.

:D

si biskut said...

Robot | Sakti;

hehe..kamu macam tau jer robot..

Sumandak Kinabalu said...

Its OK, kami kawan-kawan bloggers akan menemani Si Biskut secara virtual :)

Eryati said...

biskut x sendiri..hihihi...

januari 2011 nda lama lagi bah tu...yg penting masih bisa berhubung dgn dunia luar menggunakan internet...