Intermittent Noise, Not Complaining


Semakin hari semakin liat aku nak bangun pagi..asal nak bangun awal jer mesti hatiku ajak aku cari siaran mimpi yang tergendala tadi..apa payah sangat aku nak gi dapatkan air untuk segarkan badan aku supaya aku leh mulakan hari tue seperti baru abiskan 15 botol Livita Honey..Tapi TAK BOLEH!

Asal bangun tidur jer(sebenarnya yang kali ke-2 tersedar..)aku tengok jam semedang jer jarum kecil tue tunjuk arah hampir kul 9.00 pagi..Mula tue kelam kabut,konon terlajak tapi bila tengok line clear jer,ceh!selamba jer pakai towel gi bilik air..sib baik dekat,lau jauh mau complete pakai..takut owang2 penting kat Unit tengok.Peliknya beb aku nie suka sangat set alarm hp aku tepat kul 6.00 pagi..tapi tak penah pun ikut orders alarm tue..tutup ade lar...

Masa duk kat Support,time hari kerja kena ligan masa beb..Awal pagi dah mula sapu bijik mata nak pegi physical training..bukan sebab rajin tapi takut kena sentence field(hukuman medan).Aku tak tau ler dah berapa kali aku kena warning ngan OC aku..Sekarang,sejak dowang kick aku dari jadi Q assistant Support dan pos aku ke HQ,PADAN MUKA DEPA!

Walaupun nampak aku macam jadi mangsa birokrasi dan rasa tak puas hati setengah makhluk ciptaan Illahi kerana anggap aku nonsense..tapi aku lebih suka beb..Bagi lar aku stay mana pon,aku tak kisah punya.Aku takkan lebih2kan @ kurang2kan camner cara aku kerja...Di tempat yang aku duk sekarang nie walaupun setiap keje yang aku buat mesti kat tempat lain,sudah cukup untuk aku survive..Office nie panas aku rasa..pengap giler..kipas jer merata tempat tapi hangat.So,lebih banyak aku siapkan paper kat tempat lain.Incharge baru aku nie pun kira owang lama giler tak mau pencen2 lagi..skot dia sumer dah blah dari 'Jabatan Kebajikan' nie..(sori lar lau melampau sangat aku bagi nama kat pekerjaan yang selama nie bagi salary dan life kat aku).

Paling penting 1 jer,jangan ler depa postingkan aku kat mana2 Unit..nak postingkan aku alang2 kat oversea terus..tue tak payah tanya aku,aku memang sign form punya lar..Biar aku stay kat Unit nie jer sampai aku resign,aku sayangkan tempat nie beb walaupun aku tau esok aku akan tinggalkanya juga.Mungkin aku perlukan satu alasan yang cukup buat aku pedih sepanjang zaman baru aku nekad untuk tinggalkan Unit aku.Buat masa sekarang aku happy..aku rasa cool..tak sunyi..dan sememangnya aku tau apa yang owang lain tak tau...

No comments: