argh...!!!Hilang Lagi Menatang Nie...

Tak sampai berapa minit lepas aku matikan alarm hp aku nie..aku terjaga balik dari tidur bila aku sedar rupanya hari ahad nie aku amik alih tugas Ordely Sargeant(yang tau tugas nie tau ler,yg tak tau buat2 tau jer...malas aku nak xplain tugas nie.).Masa bangun dari tidur tue yang pertama sekali aku check ialah masa kat hp aku coz time tidur aku tak pakai jam tangan.Aku mula meraba cari hp aku..bawah bantal takde,dalam sarung bantal pun takde,bawah tilam takde..di sebalik blanket pun takde..bawah bed aku pun takde gak...Peh!memang sah..aku mula agak menatang nie mesti dah kena rembat ngan mamat mana ntah...aduh..sakitnya hati akuuuu!!!!

Ini bukan kali pertama hp aku yang serupa nie hilang..tahun sebelumnya dah penah hilang,tapi bukan hilang kat tangan aku..kat tangan member aku.Masa tue aku tinggalkan kat dia sebab aku nak masuk hutan 2 weeks..Yang aku marah sangat kat dia bila selamba katak puru dia jer angkat kening nak bagitau hp aku tue hilang..Lau hp jer hilang takper,aku tak kisah sangat,tapi 'benda' yang ade dalam hp aku tue,kat memory card tue..macam2 wei ade dalam tue..kenangan aku dalam tue...Aku dah banyak sangat save..Tapi lau takat video clip porn sorilar..aku bukan jenis nak cemarkan hp aku ngan benda2 macam tue...Ingat aku minat sangat nak tengok..hehe..Bengkek punya pasal aku belasah,member tak member..aku bagi tempoh 3 hari jer..hp yang serupa mesti dah ade dalam tangan aku..Lastly,cuma lewat 1 hari jer dia dah ganti balik.Lepas tue gang balik...(army beb,jap jer lau gaduh pon...).Aku pun minta maaf kat dia,aku kesal sangat buat dia macam tue..

Kali nie aku tak tau sape yang amik..So,aku tak letak muka2 yang aku leh susupect..marah tetap marah..tapi aku salute kat owang tue coz memang berani amik hp otai senior dowang nie..Ntah mgkn power aku tak mampan kot pagi tue coz aku tidur tak ingat dunia...haha...(macam ler aku ade power pon..).Aku tau nie pertengahan bulan..banyak yang dah kontang siut...amik hp bukan nak pakai pun,memang nak tuai hasil jer...Nak kata yang ade dalam doom sumer ade hp memasing..mahal2 plak tue..Aku punya hp tak mahal pon..tapi lau gadai leh gak dapat ratus...

Ape pun nak wat camner..abihlar gambar2,lagu2 pilihan aku(beli tue sumer..),no phone yang baru aku save pon nampaknyer tak dapat dah...aiii..pedih dalam pasrah...sabo jer lar mat...dah rezeki dia...(tapi lau aku dapat tau,naya jer mamat tue aku sekeh...)

2 comments:

Insan Biasa said...

Lawan je sama dia ...

Beli yg baru

Lagi baik punya .......

ophanz said...

dah beli yag baru..nokia x3 jer,not bad lar utk kaki mp3.xbaik lawan2..kill terus jer..haha