Karya Ku Yang Pertama di Harian Metro

Sertai komuniti myMetro


login
daftar

Layari » Selasa, 02 Mac 2010 RSS 1klassifieds iMetro Akhbar Digital Video Team Metro UTAMA BERITA UTAMA MUTAKHIR SETEMPAT ARENA GLOBAL RAP VARIASI TANYA PAKAR BIMBINGAN KOLUMNIS ARKIB SEMINGGU myMetro Hati

Sajak

Si Karang Yang Hiba



Kaku lenggok gemalai si karang


tersadai di permatang pasir pantai


sedih memandang senyum si rumpai


segar menari tarian dunia laut


diusik anak-anak ikan ceria


di balik batu si kerang giat mengintip


ghairah memandang keriangan di dasar






Itulah yang bermain di fikiran


bagaimana harus ia kembali


mengecapi saat-saat gemilang






Kemilau mentari


menerjah ke mata si karang yang hiba


sebentar lagi diam duduk si karang berpindah


ke rumah besar tentunya di sana


di persada hiasan


dipamerkan bakal diberi pujian






Si karang tambah hebat merintih kesedihan


tika ucapan selamat tinggal rakan-rakan sepermainan...



Ophan Bunjo


Lahad Datu 2010





Kongsi artikel ini menerusi media sosial





Kongsi Artikel
Facebook MySpace Google Twitter

IKLAN












VIDEO

© Hak cipta terpelihara 2010 The New Straits Times Press (M) Berhad. Kembali ke atas E-mel ArtikelCetak ArtikelTanda ArtikelBesarkan Saiz TeksKecilkan Saiz TeksKomen Artikel

2 comments:

Eryati said...

salam ophanz...awak ada komen d blog .

(ophanz said...

ari tue ade try yg satu lg awk show dlm blog awk sblm nie..tp xde ape pon..hmm..interesting but..)

ni eryati jelaskan..
Ophanz:..yang mana satu erk?...yg berbayar ker?...seingat sy...bukan kat sini tu..kat blog lagi satu...mungkin yg untuk up traffik kan...atau myspacemoney?...ekceli semua tu bergantung pada usaha kita untuk dapat hasilnya..saya dah join 3 program berbayar...dan bila dah balik modal sy stop...ini "geostring" ni kawan ajak sy dan bagitau tiada byrn...sebenarnya benda2 gni ni...ikut usaha...kita takkn terus dapat hasil tanpa usaha...betul x?

ophanz said...

yup tue sy tau..tp mslhnya,respon yg sy terima xde ape..cmner sy nak start sdangkn sumer sy dah ikut prosedur tue(ade 1 yg tak berbayar,yg kena copy code n masukn dlm petak2 yg disediakan...)