tidak seperti dulu



aku cuba memulakan rutin aku di tempat lama aku. meninggalkan sesuatu yang semakin mesra, semakin lekat dan semakin kuat bukanlah sesuatu yang mudah. penasaran. kutahan demi apapun. jiwaku mula rekah, ia mula bising dengan aliran angin yang melaluinya. arghh.. setan lah benda ni. aku jadi seorang yang lupa bagaimana mau mencairkan suatu yang beku, bagaimana melihat ruang luas dari sudut yang sempit, bagaimana mau mengatakan suatu yang aku biasa nyatakan, bagaimana aku mau meredakan perasaan aku sendiri. kali ini, aku betul-betul terbaring dan membiarkan semuanya melangkaui aku tanpa sedar.

angin semakin pijar. nanar. aku memohon pada tuhan agar kerinduanku tidak pernah mati. jangan pernah.



45 comments:

the malay male said...

seperti biasa,manusia berubah.mana mungkin selama lamanya sama.

feyza said...

ye betul tu kata org ats..=)

ana said...

ohh..menukar sesuatu rutin itu perkara yang sukar sebenarnya..

aku juga sedang melaluinya..

Fendy said...

xkan pernah mati....kerinduan

Dayya Dayyanna said...

Jangan pernah kalah! :)

keri ikhwan said...

arus masa sentiasa mengalir.
itu petanda umur makin dewasa. makin tua :P

APi said...

rilek la Ghost, tak lama dah haa..

intan.maisarah said...

sabar Ghost.. rindu tu eratkan lagi ikatan dan rasa.

fz said...

*hulur lighter

nurHeart said...

things change, nothing remains constant.. heartbreaking, painful.. kan?

marq shah said...

dunia sungguh bijak,cuba mempermainkan minda di kala jiwa berada statik pada satu kegembiraan...di kala hati sudah leka pada kehidupan.
impossible is nothing ngeeee

Titisan Hujan said...

tidak akan ada makna rindu itu jika ia terkubur

pepol said...

aku juga tidak suka menukar apa yang sudah aku selesa lakukan..

Asrul "iLham" Sany said...

lama2 nanti akan 'biasa' :D

Aim Mizie said...

Ramai orang bercerita tentang rindu.

http://kerdildesa.blogspot.com/

reenapple said...

huuuu. Aku baru alami rindu.. haha

Isti said...

suka sama kata2 ini "aku jadi seorang yang lupa bagaimana mau mencairkan suatu yang beku"..

Fel said...

Nampaknya kau harus biasakan diri. :)

Jna marcello said...

;)) i have no word 2 say..yes btul kata fel harus membiasa kan diri.. wlaupun terasa asing skali ;)

Gillette Flores said...

'Belief inside the soul'...
Kadang-kadang rasa percaya dalam hati itu berubah tanpa kita sedar dan ianya juga yang telah merubah banyak perkara yang lain.
Biarkan sahaja air sungai mengalir menuju ke muara.
Selagi ianya tidak melimpah ruah terkeluar dari tebingnya. :)

cimöt said...

mencairkan sesuatu yg beku...

ice breaking?? hihihi

- Crow Nick - said...

Bawa bertenang bro dan terus tenang...tinggi bahasa kau.

EZAN IDMA said...

mungkin kene ada peneman di sisi. ni dh jauhhhh

inche hlovate said...

biasa la tu..manusia memg dilhirkan dengan adanye perasaan rindu merindu tu..

*err betul ke ape yg aku ckp ni??

ghost writer said...

gillete flores: maaf, sebab takleh nak visit entry kamu. google tak bagi aku keizinan sbb bukan google friends.

SaddLone said...

mari minum sirap bandung mesti ko ingat semua.


sirap bandung..sirapp..arghh..

Cikgu Ma said...

perubahan itu normal...

Aim Mizie said...

Kau lupa ingatan. Haha.

hanaahmad said...

sudah masuk hujung minggu ni Phan, apa lagi pulanglah jenguk kak Ayin di sana. ;p

ஜ miss klanika ஜ said...

edah sahaja ghost . follow the flow orang kabor.

fazika puspa said...

semoga kerinduan kau tidak pernah mati.

Cikli said...

Kachar kachar kachar

iKhRam said...

sekali baca..
macma orang jatuh cinta..

tp hal yg sebenarnya
hanya tuan badan yang tahu kan..??

eita said...

lama2 nanti ok lah...

pembaris said...

harap2 masa akan begerak pantas...kan..

pemuzik jalanan said...

*petik gitar lagu fatwa pujangga*

.....pasti kelak kita kan berjumpaa~

Zakiah Nurmalamu juga sedang derita sakit rindu barangkali ghost.

tehr said...

selalunya aku ikut juga apa yang berubah
asal saja aku tak hanyut
hehe

LadyBird said...

lalui shj ape yg perlu dilalui..

BonekadalamChermin said...

aku rindu kamu.




:)

Gillette Flores said...

Baru perasan komen kamu.
Mungkin sudah boleh visit sekarang? :)

Päk Läng said...

ayuh phan...aku mahukan anak saudara

Prince of Noob said...

bait2 ayat yang sangat indah...

Azzahrah Haris said...

Aku selalu rindu. Bait2 kamu.

overdose-jail said...

tak akan pernah... mati

Pencari Allah said...

Fokus dengan apa yang menyelubungi. Memang kurang enak dan memualkan. Perubahan globalisasi memaksakan penyesuaian. Rangkul bintang-bintang yang menjengkelkan selagi boleh. :)