memo I



aku baru siapkan cerpen aku yang ketiga, Bukan Kisah Pamplona, untuk mengikuti sayembara penulisan novel, cerpen dan puisi ITBM - Pena - Berita Harian.

gara-gara menyiapkan cerpen, aku jadinya kesiangan dan dikenakan extra-duty. astaga. tapi, bagus juga, sebab aku punya ruang untuk menulis dan keesokan harinya aku boleh beristirehat. masih menanti keputusan.

mekasih sebab menjadi tamuku dalam berapa hari aku kabur.



47 comments:

KhaiRin : anies said...

TAHNIAH!
SALAM RAMADAN!

hanaahmad said...

moga sukses Phan! aku pasti ada ruang untuk kau atas ijin Tuhan. :)

ghost writer said...

salam ramadhan kak Rin. :)

ghost writer said...

mekasih Hana.. :)

reenapple said...

ke 3??? ada 11 hari lagi nk submit... semoga berjaya.. =)

ghost writer said...

31 Januari 2013 tarikh akhir penghantaran karya, reen. :)

nurHeart said...

semakin maju ya.. tahniah2, keep it up :)

salam ramadhan, ghost..

ghost writer said...

salam ramadhan untuk puan, dan salam ramadhan untuk semua sekali yang di malaysia dan juga indonesia. brunei sekali, salam ramadhan.

Nissa Jefry said...

salam ramadhan buat anda :)

ஜ miss klanika ஜ said...

salam ramadhan . moga terus sukses :D!
Nak pggl Phan jugak.kih3

jhnrdzi said...

Woha, goodluck Ophan!

Salam ramadan juga.

faiz said...

semakin maju...tahniah bro...selamat berpuasa...

pepol said...

wah,congrats bro,selamat berpuasa..:D

Shafa Eman said...

Aku pun nak join pertandingan tu. Haha. Tapi cerpen pertama pun tak mula lagi. Adehhh.

cimöt said...

ramadhan kareem alaika~~~

the malay male said...

selamat berjaya dengan penulisan kamu

ana said...

good luck bro...insyaAllah ada tempat untuk kau..

SaddLone said...

sama2..wish u all da best..
eh kau indon je ea..???

hassudi morshidi said...

bro bila ko nak pos buku ko kat aku....bulan puasa dah....

selamat berpuasa.....cepat2 menimang cahaya mata.....

tehr said...

selamat berjaya
dan
selamat berpuasa

Asyiqin Haulisah said...

wow kau menulis. tahniah ghost. :)

Dina Darwina said...

sy stiasa doakan yg terbaik utk ghost writer sy iri hati sbb ghost bole teruskan kerjaya yg ghost suka :)

Wadi AR said...

selamat berpose antu. aku dahaga karya kau

hanjila said...

wah... all the best dan salam ramadan (:

Penjiwa Jalanan said...

buat yang terbaik :)

Penjiwa Jalanan said...

buat yang terbaik :)

si ngokngek said...

wahhh..letih harinie,senyum sampai mati..majukan lg penulisan..selamat berpuasa ghost..hee

penjajah minda said...

moga sukses! selamat berpuasa bro.

StellaClaire-Richard said...

congrats!

Hansyirah Takezur said...

salam ramadahan phan..

pamplona tu apa? memang aku banyak vocab melayu dengan kau. haha. :D

Rain said...

salam ramadan ghost dan cinta hatinya.

aku doakan kejayaan untuk kamu. ada kecemerlangan hidup, semakin baik :)

banyak negara kau takluk untuk diduduki ghost hehe..

kalau beraya di jitra, pinta singgah sekali teratak aku :)

Kepala Manchis said...

pehh, kang dah femes boleh bagi duit raya ye bangg. hehehehe

APi said...

semoga sukses Ghost.. =)

fallen angel said...

gud luck phan. insyaAllah, the hard work will be paid off.

LidiaSuraya said...

wahhh congrate n selamat berpuasa yer

Mutiara Bernilai said...

di sini,
dari hati aku,
ada doa untuk kau ghost.

Asrul "iLham" Sany said...

Goodluck en hantu

blog-tips-kurus said...

All the best Kang Ophan. tolong DOAkan setiap hari ya. berkat Ramadan ni..

** asik tanye je, ape kate kakang tolong design cum upgrade blog usangku itu? mohon dipersetujui 200%.. (>.<)

BonekadalamChermin said...

salam ramadhan ghost.
moga tahun ni cukup puasanya sebulan.


mohon kurangkan main game zuma.

:D

mega senja said...

Salam,
Aku yakin kau boleh sempurnakan cerpen untuk pertandingan Pena-Berita Harian..tahu tak, kau pengkarya hebat!

Cikli said...

Berkarya di Ramadhan menghasilkan karya yang lebih tulus

.sweet-ants. said...

lama betul x blogging rasanya.. kekok nk komen. anyway tahniah hidup semakin kedepan.. bangga

Liyana Zahim said...

Smoga berjaya ghost! Selamat berpuasa.. Nnti aku tepek gmbr godzilla kat blog aku supaye ko lbh gmbira.. Hahaha-

pisau belati said...

aku sangap dengan semua penulisan kau...sudah terlalu lama minda aku ini tidak di beri makanan yang lazat-lazat.....


yang berkomen:

::aku,pembunuh tanpa bayang malas nak guna nama sendiri.

ghost writer said...

mekasih, mekasih, cukup 44 orang tulis, dah jadi satu doa yg kuat nih.

~SaL IjOu~ said...

tambah lagi satu!~ dari aku.. moga terus maju!~ ^^

ghost writer said...

hahaha.. tocei! tocei!