buku kita masa






"so many books, so little time."

Frank Zappa




53 comments:

Bitt (double IS) said...

AGREE!!!!! hahahhaha

APi said...

sama macam aku..
tak tahu yang mana satu patut diutamakan..

nizamsani said...

duit pun terhad juga.

ijam ismail said...

kann api....
huhu
bw here..

s a r said...

hmm.. banyaknya buku dia kan.. tu yang kamu jarang suda update blog. heee :D

pembaris said...

tak pernah baca buku tepi pantai.ingat nak cuba.

KhaiRin : anies said...

mcm perli sy je..suka beli buka tp x bc hehe

Asrul "iLham" Sany said...

bergantung sebenarnya pada kandungan buku tu, kalau ia menarik, akan ada masanya untuk baca :D

ctpayong said...

belom coba belom tau.

nak try macam pembaris gak...baca buka tepi pantai. agaknya siapa yang habis dulu...buku ke aku???

krohhhhhzzzzzz.

kakCT baca buku resepi aje la ni.

mega senja said...

...some books with a little time: speed reading then..haha

pemuzik jalanan said...

Buku bertimbun tapi pada akhirnya buku biology ribu ribu muka surat yang perlu aku utamakan.

Teenager Housemaid said...

so true...:)

Wadi AR said...

mohon belanje buku antu. haha

Anisa Hang Tuah said...

=) i read so many of books

but inever write the books

Pencari ALLAH said...

so many work to do, so little time to spend.

Cikgu Jaja™ said...

boleh jer hadam buku yg bertingkat2 asal masa tak terbuang sia2 :)

spitITout said...

masa amat cemburu hubungan ku dgn buku.

PK said...

samalah. jadi macam perhiasan pulak.

Amalina said...

aku rasa lebih mudah sekiranya buku itu makanan, makan dan kandungannya akan terserap.

delarocha said...

cantik gak klu buku tu buat perhiasan

~SaL IjOu~ said...

aku sedang menikmati setiap peluang yg hadir dlm hidup aku seadanya~ & aku punya lebihan waktu utk membelek buku2 yg dah lama tersimpan~ ^^

monologtinism said...

banyak buku-buku yang dah dibeli dan masih belum dibaca lagi. haih.

BonekadalamChermin said...

perlu manipulasi masa sebaiknya


:)

SYARIFF HAIKAL said...

bnyk buku tp mls baca..haha.wah ghost ko bz mmbaca arh ni :)

ghost writer said...

membaca pun leh buat orang berlagak aper.. try lar. :)

blog-tips-kurus said...

24jam kali 60minit kali 60saat..

hanaahmad said...

aku semakin tenggelam dek masa yang mengejar-ngejar dan buku yang bertimbun-timbun.

O CIKTEDDY said...

kurangkan buku tp bnyakkan mmbaca.hehe

Al said...

Oooooo...:)

diana said...

dah lama akak tak singgah sini..terima kasih ye sebab kamu sudi datang blog akak walaupun akak tak singgah sini..:)

tehr said...

Buku latihan pelajar pun banyak lagi yg belum diperiksa ni
Huhu

si kiut lavender said...

banyak buku mai bagi sini..biaq orang len yang baca sama..sama2 kongsi ilmu kan baik..:D

LidiaSuraya said...

Betul.. Masa cepat berlalu lg2 bile kita bersama luv 1.. X perasan masa berlalu kn? Dntiasa x cukup masa

Bidadari Syurga said...

hahahaha... tersenyum aku tgk quote ni... rasanya aku terkesima jap... byk gila buku aku yang masih cantik berbaju,...

eita said...

klau buku yang best..jap je boleh habis baca...
kalau citer meleret2..makan masa mau berminggu tak habis lagi..

ahmadnasaiemdnor said...

ya.itu yang kita hadapi saat ini.

Liyana Zahim said...

So many sins, so many times..

drowned angel said...

masa tidak pernah cukup buat manusia. ada sahaja agenda yang ingin diselesaikan sampaikan tidak tahu mana satu yg menjadi keutamaan.

e. indah said...

so must time, but little tym to read book ... ; )

hai awak ... : )

e. indah said...

so much time, but little tym to read ...

hai awak ... : )

Cikgu Ma said...

sebab banyak masa la dapat baca banyak buku...

Kepala Manchis said...

menculik masa lebih payah untuk menculik kanak kanak sebenarnya.

Macy Humaira said...

so many time.. wasted

(the naked writer) said...

ilmu terlalu luas

si ngokngek said...

ahaks,teringat pulak tarikh hantar buku..

lisa said...

baca buku boleh tenangkan fikiran.

syafiqakarim said...

biasa mcm tu kalau lebih tumpu pada muka buku.jadilah so little time.

Päk Läng said...

sama...rasa tamak terhadap buku buat masa terisi seadanya...tapi kadang-kadang masa jadi makin mengecil...jd aku ambil keputusan untuk mengecil bersama dan mungkin jadi lebih santai :)

fiqas said...

sangat2 setuju..

terasa spt cukup pantas masa berlalu bila terlalu asyik dengan buku..

overdose-jail said...

yeah, buku boleh buat kita hanyut dalam ruang dan waktu. terlalu pntas realiti membatasi kita

Amanina said...

hensemnya frank zappa !

Camy Alya said...

gramatis

chemay said...

tak sempat nak habiskan :)