di antara



Satu malam ada satu kisah untuk satu orang.Kisah aku masih belum berakhir.Maka aku belum jadikannya satu kisah.Aku simpan sehingga berakhirnya malam.Saat malam sudah berakhir,aku terlena.Pada paginya siang,aku mengingatinya sebagai mimpi.Kisah mimpi yang tidak pernah aku ketahui penghujung kisahnya.Yang pasti,aku ada di antaranya.








*ada berapa komentar aku yang tidak terdapat di dalam ruang komentar sahabat-sahabat.Barangkali biro SPAM menyisihkan komentar aku dalam ruang yang tidak sepatutnya.Maafkan aku.

100 comments:

~SaL IjOu~ said...

sekurang2nya ko berada di antaranya~

Bella Bell said...

1st.. plissshhh... hahaha~

Nur Aizureen Md Zahir said...

mimpi itu ada,tp agak pyh ntk recall it.
kadang lupa apa yg dimimpikan semalam :P

Bella Bell said...

tak dapat jadi yang pertama.. sokmo gagal.. bengang! bengang! hahahaha..



emmm.. maksud ghost, kisah yang pada siang hari ghost simpan pada malamnya dan esok ghost anggap kisah itu sebagai mimpi.. betul ke? ke saya silap? hehe..

reenapple said...

mimpi selalu tak pernah ingat..=D

zirconia said...

kau sentiasa jadi watak utama dlm kehidupan kau kan bisk :D

delarocha said...

menjadi sebahagian daripadanya lebih bagus dari sekadar memerhati.

Wadi AR said...

aku TAK suke mimpi. tido jadi TAK puas

Bidadari Syurga said...

insyallah...

ps: tunggu gak nie

Pembunuh Tanpa Bayang said...

satu kisah yang tidak pernah lengkap.

♥ riya ♥ said...

cuba memahami . . . T.T

Anisa Hang Tuah said...

kamu.
lara?

kah?

Benjy said...

Sebenarnya apa yang berlaku ni ... ? cerita dalam mimpi atau buat cerita di mimpi ? Walau pun cerita ini sekadar cerita ia boleh dibawa ke dalam mimpi untuk disambung kerana kita terlena di siang hari. Dan cerita di mimpi itu di sambung semula pa bila kita sedar dari mimpi. Emm .. betul ke B3njy kata tu Ghost ... ataupun B3njy kena rujuk pada Josh ?

dayya said...

mimpi itu sakit. dan hati aku punah dalam mimpi. bila terjaga, aku menangis maha hebat.

beautiful_rose said...

mimpi selalu buat aku jadi takut.

Cikli said...

kisah 1001 malam. yang 1 itu aku punya.

BonekadalamChermin said...

apa mimpinya ghost?


:)

kedai buku perintis said...

kamu hanya bayang yang sentiasa berselindung.hingga dalam mimpi pun kamu takut mendekati kenyataan...siapa yang tahu itu hanya mimpi....

Johan 'Champ' Radzi said...

setidaknya kau inagat mimpi. dapat yg erotik peh layan beb.

hanaahmad said...

sekurangnya kau masih punya ruang di antaranya. Phan,nanti aku cek kau punya komen ya. :)

diana said...

cakap pasal mimpi percaya tak kalau akak kata akak cukup tak suka bermimpi masa tidur..sebab setiap kali bangun yang ada cuma pertanyaan..tak nak pikir tapi dia asyik dalam kepala..

cik pha said...

tulisan besar aku tk nk komen.y bab tulisan kecik kat bawah tu aku nk komen.memang komen kau y dulu pernah kena spam.asal weh? kau bawak virus trojen ke ape hehehehehe

Cikgu Jaja™ said...

kecelaruan minda kot..

ghost writer said...

~SaL IjOu~ |mesti lah ada.lau tidak itu bukan kisah mimpi aku.

Nur Aizureen Md Zahir |selalu begitu,kan

Bella Bell |tak jugak.tapi mgkn aku sengaja jadikannya sbgi satu mimpi. :)

reenapple |ingat pun macam tak percaya.haha.

zirconia |bukan kah kau pun begitu,Zirc?

delarocha |itu yg payah tuh lau setakat jadi pemerhati.sampai bila nak ada kisah sendiri.

Wadi AR |sayangnya kau pada tidur kau..

Bidadari Syurga |haha..coming soon.

Pembunuh Tanpa Bayang |tapi selalu ingin lengkapkannya..

♥ riya ♥ |moga-moga lar.. :)

ghost writer said...

Anisa Hang Tuah |aku?

barangkali.

lar?

Benjy |hahaha..masalahnya ia tentang malam,Benjy.bukan siang.kisah malam yang terbawa ke dalam mimpi.

dayya |berinteraksilah dengan baik sama mimpimu.

beautiful_rose |nightmare?oh ia selalu ada.

Cikli |banyak kisah dlm satu malam.tapi bukan semua kita punya. :).nais.

BonekadalamChermin |mimpi dengan kau,BDC.

:)

kedai buku perintis |aku baru tahu aku begitu.tengs. :)

Johan 'Champ' Radzi |haha..mimpi aku dalam zona 'virgin territori'.

hanaahmad |mekasih,Hana.selalu ada. :)

diana |ya kadang2 orang jadi benci bermimpi kalau pada jaganya langsung tak ingat apa yang dimimpi.

ghost writer said...

cik pha |tak tau lar.mgkn virus barbarian..oh terlupa yg aku adalah bakteria.haha.

Cikgu Jaja™ |mungkin juga keseliratan fikiran..haha

april said...

semoga kau sempat menyudahkan kisah2 kau,sebelum masa-nya tamat.

Amalina said...

aku suka tidur dan aku suka mimpi.
tapi selalunya bangun tidur mesti aku lupa apa yang aku mimpi.

Kepala Manchis said...

kekadang kan, mimpi ni celaka. bila aku rasa nak melawan jadi takut jadi lemah semacam.

HEROICzero said...

aaa.. aaa.. untuk mengisahkan mimpi, selalu aku gagal .

ghost writer said...

april |sudah pasti,April.tengs.

Amalina |masalah yg berulang,Amalina.bagi setiap orang mungkin..

Kepala Manchis |kau kena kauntim ngan mimpi kau nampaknya..haha

HEROICzero |sesama lar kita gagal.haha

nub said...

kalau kisah malam tu gembira, arhh rasa macam nak memberontak untuk tiap-tiap hari dapat kisah yang sama gembira.....

*lagi syok kalau mimpi kita boleh set. apa kita nak kita mimpi. wuuuuuuuhuuu

blog-tips-kurus said...

..mungkin 1 orang punya > drpd 1 kisah. setiap orang punya situasi yang berbeda. malammu di atas vono empuk, ada orang beralas surat khabar je..

*lain kali jangan jadi GHOST! kan dah kena SPAM!!

♦♦orked♦♦ said...

setiap kisah yang tak sudah itu hanya di anggap sbg mimpi...

kisah buruk yang tak sudah itu mimpi ngeri..

Tea said...

Andai itu mimpi.. Usah bermain rasa..
Andai itu kisah... Pasti ada kesudahan..
Andai kamu ada di antaranya.. Cuba beralih di tepinya.. Jgn halangi antaranya...

kay masingan said...

Ada malam yg aku ingin bermimpi tapi x kunjung mimpinya.
mungkin itu tanda penghujung kisah?

bujal X said...

kotak spam aku kah?

penjajah minda said...

mimpi.aku nak mimpi indah!

monologtinism said...

aku rasa macam pernah bermimpi dahulu datang kesini

@Fr!^n@ said...

Pengakhiran cerita hanya boleh diceritakan sehingga ianya berakhir..

tapi kenapa tak cerita bila kisah malam itu berakhir? ce cite sikit... heee

aleen aiden said...

kisah aku sudah berakhir ghost.tamat. =_='

ctpayong said...

Bismillahirrahmanirrahim

dan apakala kamu berada di antaranya, nescaya kamu akan ingat akannya sampai bila2. semoga perkara itu adalah yang baik2 buat kamu, insyAllah, amin...

Asrul "iLham" Sany said...

bangun!

:D

KhaiRin said...

yg pasti ianya akn berlaku kpd kita kelak...

Pena Marhaen said...

selagi hidup selagi itu lah kita tetap berkisah dan terhikayat.

Prince Halilintar said...

mgkn kau diantara sedar atau tidak, apekah mimpi atau sebaliknya...yg pasti kau ade jawapannya...

EZAN IDMA said...

ceritakan kisah itu.

stalker hebat ! said...

aku pon same dgn heroicZERO. tak pernah nak ingat pasal mimpi. macm mane nak kisahkan pulak?







**kau beruntung ade di antaranya.

Cangkul Emas said...

perjalanan yang selalu ingin aku ulang-ulang.

faiz said...

kdg2 kehidupan harian kita terbawak2 dlm mimpi..

Mutiara Bernilai said...

..dan aku slalu berbuat begitu ghost,hu~

.::syifa::. said...

ah, kadang geram dgn mimpi sendiri!

nurHeart said...

tiap malam ada kisah nya sendiri - realiti atau fantasi, dan keesokan harinya ia akan jd kenangan

Fiqas said...

salam bisk...

saya selalu berharap agar tidur malam saya dihiasi mimpi2 yang indah ...

Aulia ♛ said...

intinya ?
aduh gak ngerti euy:o

APi said...

mimpi..
sering kali sukar difahami..
walau terlibat di antaranya pasti..
namun tentang apa masih tak dierti..

Titisan Hujan said...

komentar ghost sllu jek kna spam kt blog TH

xtau la nape =.=''
tertanya gk knp cmni

dill said...

bos, gua sibuk bukak kamus. hehe

dill.

S..U..D..@..I..S said...

nak tunggu sambung mimpi? haha berangan dulu sebelum lelapp hehe

e. indah said...

satu malam aku bermimpi tentang sesuatu
dan begitu juga ada di malam malam lainnya mimpi berulang sama
aku sesuatu dalam mimpi
bila jaga, rupanya aku bukan siapa siapa



: ) apa khabar penulis berhantu ?

Hansyitake~ said...

aku ada tak ghost?
hihi

cik ciput said...

kisah aku juga masih dalam proses pembikinan ghost..sampai kapan? hanya tuhan saja yang tahu..

Siti Nurhayati Dollah said...

aku suka bermimpi
tapi aku benci bila terjaga sebelum mimpi tu sempat sampai pada hujungnya

~Kenanga Suchi~ said...

satu masa nanti. mimpi kamu pasti bercantum di realiti ghost~ moga yang terindah saja milik kamu.


*ada komen kamu yg tak keluar aritu, tapi dlm emel ada. tapi td dah kluar dah kat komen. =)

ghost writer said...

blog-tips-kurus |itu perbedaan kondisi namanya..

♦♦orked♦♦ |benar lah kata kamu,Ked.

Tea |aku mesti di tengah.lau takde pun mimpi dan nyata takkan sekata.

kay masingan |sama sekali bukan,Kay

bujal X |tak tau.sila check.

penjajah minda |buat baik dulu..haha

monologtinism |wah..mimpimu mmg real lau gitu.

@Fr!^n@ |soalnya aku terlena..haha

aleen aiden |tapi kau masih lagi ada kan?

ctpayong |inshaAllah,Kak Ct. :)

ghost writer said...

Asrul "iLham" Sany |tidur! :)

KhaiRin |pasti!

Pena Marhaen |malah kisah mimpi pun kita kisahkan.

Prince Halilintar |aku ada jawapan,tapi aku tak tau untuk soalan apa.

EZAN IDMA |tunggu BIN ok.haha.

stalker hebat ! |beruntung sebab aku akan tambah lebih pening.

Cangkul Emas |macam best jer kan..

faiz |kebiasaan tuh..

Mutiara Bernilai |jangan selalu,cik Pearl.

.::syifa::. |belasah jer mimpi kau tuh..

ghost writer said...

nurHeart |aku cuma risau kalau ia tak mampu dikenang.

Fiqas |teruslah berharap,jgn berhenti.

Aulia ♛ |intifada... :)

APi |selalu begitu,ia sukar dimengerti.

Titisan Hujan |tuh lar pasal..pelik.

dill |untuk apa buka kamus?

S..U..D..@..I..S |silakan teruskan bermimpi.

e. indah |itu keinginan kau,E.

lama aku tak nampak kau,E

Hansyitake~ |ada...kau ada. :)

cik ciput |jangan tanya sampai bila.tapi harunginya saja.

ghost writer said...

Siti Nurhayati Dollah |bencimu nanti jadi sia-sia.ia takkan diulang.

~Kenanga Suchi~ |kalau semua berjalan dengan bagus,pasti ia akan bercantum

LadyBird said...

kisah tu kisah baik ke kisah buruk?

lady pernah mimpi.. best sgt.. tp lps tidur lady x ingt dh mimpi ape.. tp lady tetap rs seronok.. tp sampai skrg x tahu mimpi ape..

cimOt said...

always hope dreams come true..yg best saje laaa..hihihi

s a r said...

tidur dihiasi mimpi, menandakan kefungsian otak kita. better than kosong tanpa mimpi yang mana bila bermula hari baru, kosong. :)

Penjiwa Jalanan said...

mimpi itu keindahan sementara

Pondok Usang said...

malam menanti siang... siang menanti malam...

Lieyanna Esmeralda said...

mimpi aku jarang yang indah..

Gimi said...

berangan ke?

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Ghost pandai mimpi ke...haha, lol :P

ghost writer said...

LadyBird |keduanya sekali,Lady. :)

cimOt |mimpi bulkan kita boleh demand pun kan..harap jer lar.

s a r |eh!siyesly..ada betulnya pengaruh mimpi macam tuh.

Penjiwa Jalanan |indeed!

Pondok Usang |terus ulang lagi sampai bila2..ok? :)

Lieyanna Esmeralda |kau banyak sgt murung nih..

Gimi |tak juga.tapi hampir.

Dunia Realiti a.k.a Elih |kau dah layan citer dreamcatcher?

Sasa Al-Sharif said...

adakala kelmarin cepat berlalu bagaikan mimpi.. bertahun lalu seumpama semalam

Mehmed - said...

bukan sekadar mimpi,biasa..

Sang Cerpenis bercerita said...

jadi kapan berakhirny?

Hantu Kak Limah said...

keh...keh..keh...gua paham.......

syafiqakarim said...

mimpi indah.haha

p/s: iqa punya pun mcm tu.spam.
entah -.-

SYARIFF HAIKAL said...

kdg2 ak sering mahu mengabadikan stp mmpiku menjadi satu kisah..tp mmpiku terlalu ekstrem dan ak jenis yg mudah lupa.

tehr said...

ada sebahagian mimpi, aku tak mahu ia menjadi kenyataan sampai bila2

PK said...

haha. lu punya komentar dekat blog gua selalu saja terjerumus ke dalam lembah spam. heran juga bagaimana boleh jadi sedemikian.

hara said...

hari ini, semua itu sejarah

Eyka said...

senyum tak perlu kata apa apa..

senyumm..

^____________^

maCy said...

mahu turut jadi diantaranya.

tieykah said...

kisah mimpi aku kekadang bersambung-sambung macam drama bersiri

mimpi itu unik kan?

eita said...

dan aku lebih senang menjadi pembaca kau yang setia.....

iKhRam said...

apa la mimpinyer tu kan?
agak2 saya ada sekali tak di antara tue?

Amar Alis said...

kalau setiap blogger rajin check bahgian spam kat akaun masing2, tu takkan berlaku. hehe..

intan.maisarah said...

apa khabar kamu?

hani said...

kamu memang hebat, ghost :)

juliam said...

aku tak mahu mimpi, aku mahu betul jika ia nya indah. aku diantaranya?

MR . ORLANDO AHMAD said...

malam2 gua tengok bulan

CassiaSiamea said...

dan kisahnya x kan pernah tamat...

Cik Anita said...

mimpi yang sukar untuk indah pada dunia biasa.

aimie amalina said...

deja vu?
mungkin khayalan masa lampau masuk dlm mimpi?
heeeeee

Pencari ALLAH said...

Hidup dalam 2 fasa.