ucapan terima kasihku...



Ternyata dalam membuat pilihan itu bukan suatu yang mudah ya kan...walaupun dalam kuantiti pilihan yang tidak banyak,tetap juga harus dipertimbangkan kerna kita harus memilih yang bersesuaian dengan konsep jiwa kita.

Ini entry penghargaan buat sahabat blogger yang punya sikap pemurah dan punya keikhlasan sekalipun tanpa dipinta tapi masih terdorong untuk melakukannya.Ucapan terima kasih kepada blogger matahari(6ratus6puluh6)yang telah menyediakan kepada aku pilihan header2 yang sangat menarik dan unik!.Matahari seorang blogger yang punya tema penulisan yang sangat menarik aku kira,punya konsep dan imej yang memerlukan pemahaman yang tepat dan artikelnya membuatkan kita harus membaca sehingga noktah yang terakhir.Ada suatu yang bermakna dan tersirat pada setiap entrynya dan pembacaan seimbas lalu akan mewujudkan kesalah-fahaman kita kalau kita bukan seorang pembaca yang cepat menangkap apa yang cuba dia sampaikan.Kesan kerohanian itu jelas kelihatan pada kesimpulan seusai membaca...berfikir itu suatu yang mencerdaskan minda kita selain dari melayan santai.Terima kasih untuk matahari.Harap dia akan terus bersinar deh..

Ternyata ruang yang kecil itu aku lebih sukai dari ruang yang luas tapi gagal mewujudkan suatu yang bermakna terisi di dalamnya.Meski ruang yang kecil namun masih ada perkongsian udara dan kebebasan.Nyaman toh...

Tidak lupa juga untuk semua sahabat blogger yang lain,yang tetap punya hati yang sangat baik dan punya kemesraan kerna tidak pernah jemu untuk hadir bertamu di dunia kecilku ini.Mekasih ya...aku sudah pulang!








note to matahari: sori deh,size yang aku nyatakan tidak tepat.aku silap.

43 comments:

Sumandak Kinabalu said...

Wah, biskut renovate rumah yaa...Simple dan kemas, loading pun cepat dari yang header lama...

Biskut baru pulang dari mana? Patut lah lama menyepi :)

shatooman said...

wah.. dh beberapa hari menyepi, hari ni tetiba on balik. siap pasang header baru lg.. nice bro.. ^^

anOOan said...

baek nye lucifer ye. tahniah ada dekorasi rumah baru

cik fara @ fanadz said...

bisk..takde link cik matahari?hehe.

p[A]n[A]d[O]L said...

uit biskut, umah mu nmpk len la..hehe

nadzirah aqilah said...

biskut pun renovate jugak? hehehe.. mantap!! selamat pulang biskut! terima kasih untuk kamu juga kerana sudi bertandang ke rumah saya.. (^__^)

Amy Syaquena said...

shantik rumah baru nie..

MATAHARI said...

yahoo. kau sudah pulang!

oh. terharu aku sebenarnya.


sungguh aku terharu..


bah, aku menunggu penulisanmu ini. :)

Encik MamaT said...

sedang renovate rumah ke.. hehe

mizzapple said...

selamat kembali biskut!
keke :)

choirul said...

sederhana dan enak dipandang...

Gayahspears said...

cantek header ni... simple dan ade maksud tersendiri.. lebiu sekut...
aku sentiasa menanti kau sekut... yeah kau suda pulang jum pat ramas mesra..hihi

Robot | Sakti said...

selamat kembali der.

cantik header baru.mendalam maksudnya :)

one2paii said...

lawo gak uhma baru lu bai..matahari watkan lu header de gmbar gua ckit x?ado ke idak?sikit pun jadi le..haha

p/s:lamo x menyinggah uhma lu atas ke bzian gua

REPUBLIK N9 said...

serius CUN!!!

err gua ngah lapar ni, nak mintak biskut sikit, tak curi kan :) ha3

ctpayong said...

salam bisk

bukan cantik luaran tapi isinya. macam biskut...bukan rupanya tapi rasa enaknya...hoho.

p/s : jgn lupa tutup tin nanti biskutnya lemau.

sorry! hari tu tak dapat nak jawab in public.

Sang Cerpenis bercerita said...

wah, headernya keren..warnanya coklat manis nih

deAnza-wAnda said...

wau... a nice one i think... xpe bisk.. wanda paham bisk sibuk...

NAJ HEBAT said...

haha.. feewittt...!

mati kelaparan??


lain kali tukar.

walaupun aku biskut.. aku tak lemau.

keh keh keh.

biskut said...

@ Sumandak Kinabalu : owh cuma header jer jane.baru lik dari laut.hihi


@ shatooman : banyak persediaan yg kena buat shatoo.tanx.


@ anOOan : biasa saja anoon.nama lain utk matahari lucifer.hihi.mcm dlm citer supernatural.


@ cik fara @ fanadz : owh kalo cik fara nak klik saja dekat ruangan blogger united kat bawah sekali n dia bukan cik...dia roman.hihi


@ p[A]n[A]d[O]L : takde lar Pan..cuma change header.


@ nadzirah aqilah : tapi bukan keseluruhan bukan,cuma atap jer.

biskut said...

@ Amy Syaquena : thanx amy.


@ MATAHARI : yup baru sampai di dunia daratan.hihi.mekasih lucifer.hihi


@ Encik MamaT : tak sangat sebenarnya.cuma ubah bumbung.hihi


@ mizzapple : ya lega dah pijak sini balik.


@ choirul : ya simple aja choi.tanx

~ PIJA ~ said...

fuh..langsir serba baru....ko dah balik eh..bagus2..leh ngeteh..hihii

tp jap..ko dah balik mane?

biskut said...

@ Gayahspears : haha..akan kita ramas mesra kembali.tanx utk tuh sumer cikalyaa..


@ Robot | Sakti : mekasih rob...akan kembali aktif nih.hihi


@ one2paii : haha..ya ade..aku baru pasan nih bai..haha.bizi,kita tetap sama.


@ REPUBLIK N9 : amik rep..aku bagi percuma kat bro.curik tak baik.haha


@ ctpayong : penilai yang terbaik kak ct.ya aku faham kalau sebab soal privacy.


@ Sang Cerpenis bercerita : besanya kan biskut itu wrnanya cokelat.hihi

MATAHARI said...

haha. yup. aku nak renovate jadi panjang, supaya jadi ngam.nanti emelkan jak size yang tepat. hehe. sayang deh terpotong.

biskut said...

@ deAnza-wAnda : tanx wan..adakala sibuk itu menganggu sedikit perjalanan blog dan kemesraan kita kan..


@ NAJ HEBAT : wiiit...hihi,nanti akan dipertimbangkan naj.mungkin utk rebirth.

white rose said...

weiiiii...bisk...

rindunya aku sama kamu...
naseb baik aku tak kelaparan deh...

aku ade simpan sdikit cipsmore buat bekalan aku bersama kopi...
miaahahahaha...

bisk, aku rasa laen sangat...

gambar biskut sebelah gelas tu macam burger je aku lihat...

sudah, jangan kau dah jadi macam burger plak...
susah mau makan dengan kopi...

StellaClaire-Richard said...

wahh touching hehehe...

CIK TOM said...

wah renovate blog ek..huhu...cntk header...

biskut..blog tue bukan blog review la..tp buat masa sebulan ni cik tom buat segmen blog review....huhu..sori ye...

deAnza-wAnda said...

xpe bisk...its ok... i understand... =)

i am S!L4H.. said...

yeayyyy...biskut ad header bru.....

i am S!L4H.. said...

yeayyyy...biskut ad header bru.....

biskut said...

@ white rose : tuh kena tanya sang MATAHARI lah ek..hihi

apa susah nak makan,makan habis dulo burger tuh n then minum kopi.tak baik makan sambil minum...hihi

biskut said...

@ StellaClaire-Richard : cuma penghargaan stella...have a nice day stella


@ CIK TOM : owh macam tuh..segmen tuh macam kontest ker?


@ deAnza-wAnda : mekasih coz sudi memahami.


@ i am S!L4H.. : bukan hasil karya bisk..lucifer yg tolong create.

S..U..D..@..I..S said...

smart ada kelas header....

.::: Princess MOMOY :::. said...

heheh...header dan tagline memang terbaek la dear

Saya Blogger TERENGGANU

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

i am S!L4H.. said...

yke??x pe la..ad org watkan...untung badan..heeee

biskut said...

@ S..U..D..@..I..S : sudais punya lagi cun aper...


@ .::: Princess MOMOY :::. : mekasih Moy...


@ i am S!L4H.. : sebab tuh ade entry sal header tuh.

tehr said...

tu la, bisk
kekadang pemberian yang kecil lebih bermakna dari pemberian yang besar

Fiqas said...

wah bisk, kamu kembali pulang ye..kembali bersama header baru lgi tu..selamat kembali bisk...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nmpak different drp yg dlu kn?? lebih kemas;)

happy blogging biskut!:DD

Ahmad'z said...

cuma mau tanya biskut artinya ap?
tr dsangka org biskuit lho,,,

CIK TOM said...

@biskut: segmen review blog biasa2 je...hehe...bukan contest...dah ttp pun...cuma sebulan ni akan ada review blog tiap2 hari..tp n3 lain ada jugak...so dont worry bukan blog review ye...heheheh

Sephi Sephia said...

Nota kaki yang lucu..Jangan khuatir, aku kurang gemar makan biskut..