zona ku


 Long Range Binocular with tripod
Digunakan untuk memantau pergerakan kapal-kapal.
Ada yang jadi nakal dengan benda ini.


Harus pemerhatian dilakukan sekerap yang mungkin di sini.
Mungkin tidak berapa jelas untuk melihat kapal-kapal merentasi Selat Teberau dengan hasil paparan dari kamera hp ku.


Aku bukan bersantai di sini..aku menerima kehadiran hujan dengan senyum tawar.
 

Ini jugak bukan signboard resort..
Jadi ini bukan percutian aku..geger!
Tanah semakin lembab dan berlecak di sini.Aku malas mau keluar bersiar-siar 
di sekitar zona penempatan aku.Bermain dart jugak aku malas.Semalam aku cuma 
ada masa 94 menit untuk menonton perlawanan Manchester United versus Wolverhampton.
Terima kasih pada Park Ji Sung kerna melegakan perasaan cemasku di saat-saat akhir.
Maafkan aku kerna selalu telat melawati kamu sob..





28 comments:

StellaClaire-Richard said...

ko keja apa ni?..imigresen?.. :)

btw, i give u an award :)

Bali Property said...

tempat apa itu yah? kok ada papan namanya, maksudnya aku gak paham..
yang penting mengunjungi dulu dech. hehe..
semangat.

NAJ HEBAT said...

mmg cantek.

tapi jgn bg aku jelez.

~jelez~


p/s: zona pelucida tau?

si biskut said...

StellaClaire-Richard :

Aku geng Pirates Of Carribean..haha.
Award?hmmm...

si biskut said...

Bali Property :

Itu tempatnya pemantauan kapal-kapal dagang sob..

si biskut said...

NAJ HEBAT :

xkan tuh pon ko nak jelez bro..hehe

Zona pelucida??

surihati_ku said...

alahai teringinlah pulak nak ke tanjung tuan heee

NAJ HEBAT said...

aku perempuan. kau org ke 104 yg panggil aku bro.

si biskut.. lu tipah tertipu.


zona pelucida?

-search google. haha

Sumandak Kinabalu said...

Sabar je lah...
Lama-lama biasa juga tu...
I am sorry too sebab lama tidak berkunjung...

si biskut said...

surihati_ku :

Tanjung Tuan kat PD kan...

si biskut said...

NAJ HEBAT :

Ko agak-agak aku lelaki ker pompuan?
kira ko macho jgk lar..hehe

si biskut said...

Sumandak Kinabalu :

tidak apa sumandak..aku memahami.

Robot | Sakti said...

wah..
duk pulau lak.
hehehe

selamt bertugas der.

:D

Post Terbaru Pengemis, Selekeh Tapi Kaya.Berhati-Hati !!

catatan kecilku said...

Kerjanya memantau kapal2 dagang..? WOw... keren.

p[A]n[A]d[O]L said...

semat woo kalo tropong tue pkai tropong awek2z..
haahha

si biskut said...

Robot | Sakti :

Ok jer Robot..flexibel kat mana leh duk.

si biskut said...

catatan kecilku :

Ya tugas yang jemu.hehe

si biskut said...

p[A]n[A]d[O]L :

Tuh yg aku cakap tuh Pan..ada jugak yg nakal guna nih.

one2paii said...

sory bai..lamo x menyinggah..gua cuti depabali arituh..erk..kerja lu skodeng erk..mesti tiap2 ari lu skodeng guna teropong tuh kan..kn kn..nampok uhma gua x?

si biskut said...

one2paii :

Takpa bai...aku pon dah jarang-jarang nih bai..tapi aku maafkan ko bai.haha..
umah ko dekat indonesia ka bai...?huh

Miss ... said...

pssst jeles juge cun pemandangan kt ctu huwaaaaa jelesss seyyy

Sca Ndx said...

jage umah api ke?

S..U..D..@..I..S said...

tak semestinya apa yang kita nak tu kita dapat kan....terima sajalah, nak ujan bah pulak kat utara ni..

Eryati said...

ooo...dah jadi geng pirates of Caribbean erk...kim salam jack sparrow

si biskut said...

Miss ... :

mai join...hehe

si biskut said...

Sca Ndx :

haha..jaga pulau lar bro

si biskut said...

S..U..D..@..I..S :

yup kadang2 apa yg kita dpt tuh sebenarnya lebih baik dr yg kita inginkan..

si biskut said...

Eryati :

hehe..ingatkan nak sampaikan salam kat Elizabeth.