sekali sekala Ultraman pun kalah




Jari-jariku semakin keras..sudah semakin hilang kelenturannya.
Strategi sudah hilang kesannya...apa lagi mahu menyusun posisi.
Formasi lintang pukang...set sana set sini langsung tiada fungsi.
Cip otak semakin lembab..senang-senang saja attack dipatahkan...
Defender jangan tanya..hampir setiap kali enemy attack bolos saja...
Skill langsung tidak boleh dipraktik..asyik-asyik gagal.


Hey brats..baru 21 hari kau sudah merungut macam kena sengugut.Pantang kalah saja kau cakap jahanam..Kalau kau menang kau cakap kau memang cekap.Angguk kau lah...dengan junior pun kau sudah pecah peluh..gemuruh tidak tentu pasal.Bilang saja kau sudah hilang taringnya.Baru kena sumbat satu kau sudah gelabah puyuh..Hey brats,permainan belum tamat kau jangan hilang semangat!.

Bermain Playstations macam mengatur hidup kita seharian....
Adakala kita kalah adakala kita berjaya...
Selagi hidup belum berakhir masih ada masa.
Teruskan deh.....

39 comments:

MrsAyie said...

Tapi adakalanya hidup lebih dari itu. Sekurang-kurangnya kita boleh on playstation bila nak, dan blh off bila dah give up. Tapi hidup suka tidak, mahu tidak mahu, selagi diberikan nyawa, harus terus berjuang.

Tiada jalan pintas
Tiada butang on off

Encik MamaT said...

susah kalau nak aplikasikan kepada realiti...

ARaLL said...

Nice Post kawan,,,,

diba said...

hidup hny skli..ameklh pluang ini~

diba said...

hidup hny skli..ameklh pluang ini~

~ PIJA ~ said...

hoki kalah tau..sedih..!!!!

~ PIJA ~ said...

hoki kalah tau..sedih..!!!!

Just said...

masalah the problem is anak aku ari2 ultraman! Muaahahahahah.. :D happy Friday!

NARDtheNERD said...

elehhhhh.
macam dia pernah kena senggugut.

:P

ctpayong said...

tak sama bro...dia orang mati boleh hidup kembali. kita...aku, engkau atau mereka..tunggu tiupan sangkakala...ishhh seram pulak.

Sasa Al-Sharif said...

tapi andai saja bermain game di pc itu menggunakan suatu cheatcode.. watak hero yang ku gunapakai tidak pernah kalah dan mati.. itu lah salah satu bentuk tipu helah, ahaha

syamsul rijal said...

tapi lebih seru kalee ya kalo main game online....!!!

biskut said...

MrsAyie

hai hai...
Mungkin kalau mau dibuat perbandingan dengan yang lain2 terlalu banyak maka diambil dari apa yang terdekat dengan kita.Tapi aku tak nafikan kata2 mu Yat.Its true..

Thanx...u are da 1st told me about da blog.How can i forget u.,

biskut said...

Encik MamaT

Sukar bukan...

biskut said...

diba

hidup kali ke 2 tiada peluang yg dibuka.

biskut said...

~ PIJA ~

Adat lah dah namanya game.hehe

biskut said...

Just

Hahaha..tapi aku bapa ultraman.
happy friday Just

biskut said...

NARDtheNERD

Macam Nard...macam jer.hahaha

biskut said...

ctpayong

Sapa2 pon kalau soal tuh mesti tak senang duduk.tapi masih jugak nak buatnya dan terlepas peluang.

biskut said...

Sasa Al-Sharif

Sasa,aku sampai sekarang game pc selain Marvel Case file(detective)aku memang tak reti nak main.hahaha.

biskut said...

syamsul rijal

ya..tapi aku belum xpert kalau saja secra online sob.

Pensel Kontot said...

erk...
otomen kalah..
memang pelik...
ngeee

Sang Cerpenis bercerita said...

waduh, gambarnya serem amat. orang lagi teriak ya

AngahSayang2314 said...

wah nama pun biskut cedapnyer..

angah singgah sini 4llow uu hehehe

StellaClaire-Richard said...

Playstation mmg bikin addicted..uhuhuu

p[A]n[A]d[O]L said...

otomen x slamanya akn jadik otomen..
suatu masa dia akn jadi patung otomen lak..

Sumandak Kinabalu said...

Jangan cepat mengalah! Hidup terlalu singkat untuk dinikmati, jadi tiada ruang untuk berfikiran negatif...
Melangkah selagi terdaya my friend...

Ogy said...

besauunyaa mulut..masuk lalat, nyamuk, kupu2.....hee heee

hidup perlu diteruskan walau sesusahmana pun dugaan Tuhan..susun langkah dgn lebih gagah + berani...

Gayahspears said...

ni la kehidupan~

biskut said...

Pensel Kontot

Otomen kalah sebab dia tak reti main PS

biskut said...

Sang Cerpenis bercerita

stress kali...

biskut said...

AngahSayang2314

ia biskut yang rumit mau dimakan.kira biskut misteri tuh.huhu

biskut said...

StellaClaire-Richard

benda ke 3 yang akan dibawa selain lappy dan handphone murahku..hehe

biskut said...

p[A]n[A]d[O]L

ko buat aku tertelan side mirror keta jer dengan komen ko nih Pan..haha..karang otomen jadi ninja lak.

biskut said...

Sumandak Kinabalu

ya seperti jugak jane yang mesti tabah n be strong..nikamti hidup seadanya normal.

biskut said...

Ogy

life must go on...yang jadi tuh biarlah jadi.takde mesin masa nak ubah lik.

biskut said...

Gayahspears

ok kita nyanyi sama2 lagu medley 'bintang kehidupan'..ok gayah.

NAJ HEBAT said...

haaalah..

ada masa lagik.

gi main PS lagi..

haha.


senggugut mmg perit. jgn bising kalau gua kuat merungut.

biskut said...

NAJ HEBAT

aku dah kalah kali ke 4 dah nih..huhu