Good,evil and everyone in between



Lewat semalam aku lawatin blog Kyle(My View of World).
Kyle ada post satu photo cerita bersiri seperti yang di atas.
Aku suka toh kerna ini menjadi satu kegemaran aku menonton cerita begini.
Malah aku punya koleksi dvdnya.

Supernatural didukung oleh pelakon yang hebat dan masih muda,Jared Padalecki sebagai Sam sama Jensen Ackles sebagai Dean.Mereka ini meneruskan kesinambungan bapa mereka,Jack Winschester yang terhasil dari pengalaman misteri mengenai dunia paranormal.Malah Dean lebih dulu menyaksikan bagaimana ibunya harus tewas oleh kejahatan makhluk.Langsung kedewasaan mereka terus memburu demon dan sekaligus mencari kebenaran sepanjang-panjang journal hidup mereka.

Ada suka,ada duka malah cerita yang dicetuskan oleh Eric Kripke ini selain dari horror dan bernada suspen ada juga diselitkan sense of humor.Beraneka bentuk peristiwa dipaparkan dalam cerita Supernatural dan ia menjadi satu keharusan bagi peminat-peminat cerita ini mengikuti episod demi episod untuk tidak mau ketinggalan.Mereka mengalami masalah dalaman juga yang memungkinkan mereka punya semangat yang kekadang tinggi dan semakin lemah,berhadapan dengan saat-saat kematian sehingga seperti mereka akan kehilangan antara satu sama lain.Tapi ya sudah namanya brotherhood,harus punya ikatan kerjasama yang cukup kukuh.

Paling aku suka lihatnya ialah 1967 Impala Chevrolet.Bunyi yang cukup hebat dan masih mampu beraksi dengan baik.Dean cukup menjaganya dengan baik malah dia lebih banyak memandu kereta ini.Tidak lupa pada 1836 Colt Paterson dan  WinchesterModel641953 yang Jack hadiahkan untuk mereka sebagai pemusnah saat akhir serta Ruby's Knife.Pemburuan mereka tidak lengkap kalau watak-watak seperti Demon Azazel,Lilith,Alaistair,Uriel yang menyokong Lucifer dalam kemusnahan manusia tidak wujud..


1967 Impala Chevrolet


1836 Colt Paterson


Ruby's Knife


Castiel-pembantu Sam


Ruby's - Pembantu Dean


Azazel


Lillith


Alistair


Uriel


Lucifer

Serasanya menonton cerita begini kita pinggirkan soal yang menyentuh aspek yang diluar jangkauan akal fikir kita yang terbatas dalam soal roh atau dunia ghaib.Hanya cuba fikirkan ia sebagai satu entertainment dan keseronokan mata dan bukan minda kita menjadi terpesong dan mudah dipengaruhi.Sememangnya kuasa jahat sentiasa saja berlegar di sekeliling kita.Hanya kekuatan iman mampu mengatasinya.


24 comments:

WONG SIKAMPUH ngoceh said...

Berkunjung siang kawan,dvd nya aq blm pnya nich,ntar coba mau nyari dulu

Sang Cerpenis bercerita said...

aku malah gak suka cerita horor

si biskut said...

WONG SIKAMPUH ngoceh :

Sob,kalau dicariin di toko-toko dvd ya menang agak sukar sih..tapi coba nyari di internet,downloadnya gampang toh.tapi masih nga puas bukan,beda punya koleksi sendiri.

si biskut said...

Sang Cerpenis bercerita :

cerita cinta bisa bukan M'ba..hehe

nkara said...

minat kat chevrolet ituuuuu...

si biskut said...

nkara :

Classic n power!

StellaClaire-Richard said...

thanks for sharing this. sya pun suka tgk ni :)

~ PIJA ~ said...

suke banget ngan citer ni...best..!!

si biskut said...

StellaClaire-Richard :

Same-same stella.owh ya shoutmix aku ada prob buat masa nie.

si biskut said...

~ PIJA ~ :

same lar kita Pija.hehe

NegativThinking said...

haha nenek suka tengok supernatural ni....lebih2 lagi abg dia dean hehehhe.......

si biskut said...

NegativThinking :

Dia nampak cool sket dr adik dia yg rush tuh..

Meera said...

jensen ackles handsome :D

diba said...

budak kcik xley tgk cite cmni..huh

Eryati said...

erm...akak pun suka cerita begini biskut...macam angel tu...

si biskut said...

Meera :

Gurl suke tak heran..hehe

si biskut said...

Eryati :

Citer2 angel nie memang sonok nak layan tapi takleh percaya cara barat buat.

si biskut said...

diba :

Under 18?Under 18 no fear!hehe

gigi rongak said...

haha.. ko tgk cter ni ke biskut?

p[A]n[A]d[O]L said...

mmg ceta pebret nie..
hehe

rongak, ko x tgk ker?
ugi la ko nie..hahaha

si biskut said...

gigi rongak :

aha...aku suka bro.

si biskut said...

p[A]n[A]d[O]L:

Ntah..dia tgok citer Weed kot..hehe.peveret nie...

one2paii said...

gua minat citer nie bai

si biskut said...

one2paii :

best giler citer nie bro.