Tidak pernah aku ucapkan selamat tinggal



Dalam daerah aku sepanjang kehidupan yang aku pajak
ada rasa yang selalu berulang..
ada ragam yang aku kenal,ada sayu yang sengaja aku lupakan..


Hidup ku di sini masih sama sahaja seperti belasan tahun yang lalu..
Ketika usiaku lebih laju berlari dari kenangan yang belum sempat ditongkah,
Aku melihat mereka datang bersalam dan kemudian bersalam untuk pergi..
Terasa begitu singkat gelak tawa dan gurauan kami terisi
Malah belum apa-apa sudah permisi..
Bertahun seperti ada silih ganti di buanaku ini..tetapi aku.......?


Ya aku masih lagi di sini...tidak pernah aku mendahului mereka melangkah melalui pintu buanaku untuk mengucapkan selamat tinggal..Telingaku cukup lali mendengar bunyi tapak kaki mereka semakin menjauh dan hilang.Satu-satu.
...dan wajah yang baru bakal melangkah masuk dengan tunduk layu.
 
 
Di buanaku ini, aku belum letak diriku sebagai penakluk paling ampuh.
Suatu masa...buana ini bukan lagi jadi urusan aku..

30 comments:

StellaClaire-Richard said...

Semuanya dtg dan pergi. Ada awal dan ada akhir. Itu lumrah hidup..:)

zirconia said...

suka dengan post2 macam nie dari biskut. bahasanya indah. saya datang ucap selamat pagi :D

d 4 dahlia said...

cabaran dlm kehidupan seperti biskut chipsmore..jap ada kejap xde..

Sumandak Kinabalu said...

Setuju dengan Stella...
Yang penting hidup harus diteruskan...

paan said...

cuba memahami kata2 ini...

Entri terbaru->Teknik Blogwalking Bijaksana Part 2

Nasz said...

Setiap pertemuan ada perpisahannya. Sedang pertemuan itu juga tidak kita minta apa lagi perpisahan. Semua itu kerja Tuhan.

Sang Cerpenis bercerita said...

met wiken..

yott said...

..jgn diucap slmt tinggal..:)

eita said...

itu semua lumrah hidup.....
salam singgah kat sini...
cari biskut wat alas perot...

nadzirah aqilah said...

huhuhu.. sedih btol... xlama lagi menetap di buana tanjung sepang plak yea.. hmmm...

btw, apa yang anis tau tanjung sepang tempatnya bleh tahan jauh di dalam... tempat org camping..

network coverage not bad tapi line tenet mungkin ada dan mungkin tidak..

ingatkan wekeend nak cari info kesana, saje melepak... tapi.. mata anis sakit la.. damn hate!! segan nak kuar rumah mata sepet sebelah.. kahkahkah..

si biskut said...

StellaClaire-Richard :
Owh stella..aku sangat2 sedih takdapat nak lawat blog ko.sebab setiap kali buka jer mesti ade warning merah muncul..MALWARE DETECTED!camner nak wat ek...sori Stella.

si biskut said...

zirconia:
Terima kasih sebab menyukainya.Biskut juga amik masa utk mencari identiti blog.

si biskut said...

d 4 dahlia :
Ya memang macam biskut chipsmore.Cabaran yang kadang2 di luar jangkaan.

si biskut said...

Sumandak Kinabalu :
Life must go on kalau omputih yg cakap lar.lau biskut..Neva Say give Up.

si biskut said...

paan:
Ada yang telah berjaya memahaminya.

si biskut said...

Nasz :
Memang telah ditentukan..aku juga terus berada di sini pon telah ditentukan.

si biskut said...

Sang Cerpenis bercerita:
Have a nice weekend M'ba.

si biskut said...

yott :
Neva eva...

si biskut said...

eita :
Lumrah biskut untuk dimakan sebagai makanan alternatif..hehe

si biskut said...

nadzirah aqilah :
Wah betul2 berguna info yang anis bagi nie.Apapon lappy kena bawak gak tak kira tenet lembab atau laju macam bulletrain jepun.Thanks sangat2.

Eryati said...

biskut+bahasa indah = biskut jiwang

si biskut said...

Eryati :
Mana ada jiwang..bahasa tuh jer.hehe

echah mashuri said...

entah kenapa aku suka baca...pendahuluan pun dah mantap..aku suka biskut!

si biskut said...

echah mashuri :
Terima kasih banyak echah.Biskut senang toh.

Tomato Gurl's Life said...

cuba mendalami entry ni..memamng bahasa yang digunakan tip top!

Robot | Sakti said...

jangan kau ucap selamat tinggal.
kepada ku..


:D



Post Terbaru Orang mengamuk di Klang

si biskut said...

Tomato Gurl's Life:
Biasa-biasa saja Tomato.

si biskut said...

Robot | Sakti :
Tidak..tidak Robot Sakti.hehe

ayu said...

dear: u tk pernah ucapkan slamat tinggal kat kem tu sbb u tk pernah kena posting...n u stil bujang tk kwin2..da 3 sbb ja napa org ucap slamat tinggal..posting...kwin or tamat perkhidmatan.. :)

Amy Syaquena said...

salam...

jangan di ucap selamat tinggal..
jangan kau ucap selamat tinggal..
hehehehe..jemput ke sinar raudah ye