Buat Amal Di Petang Hari

Petang semalam semua training sukan cancel..

Aku owang yang paling suka ya amat..

Aku try take cover kat buana aku..

Sementara kat luar,dunia sedang menangis..dingin.

Manusia yang lain sibuk dengan persiapan jamuan.Jamuan lagi...uh!

Bosan mula mendampingi aku ketika van2 brown memasuki base aku dengan dipenuhi wanita2 beruniform putih.

Selanjutnya.....kowang pasti tau apa yang dowang inginkan.


Pastikan darah kalian diuji terlebih dahulu...



Bukan sakit pun...(ini bukan lengan aku...)

The Geneva Conference Thanks Ethiopia (The Abyssinia) for Its Donation of Blood Stretched Canvas Poster Print

 



Ini lah hasil yang dowang dapat dari aku.Cuma 450ml.Ini betul2 darah yang aku derma.

Aku tak nak tunjuk face aku sebab face aku pucat.

Tahun nie kali ke-2 aku donated darah aku.Daripada aku lepak sowang2 dalam buana aku baik aku buat amal.Aku kan punya darah dari jenis 'O'.Memang sifatnya suka menderma.Betul tak Kay(Tulus Dari Hati)?Ya betul Ophan...hehe.

So,kowang pun cuba2 lah menderma sama.Mana lah tau esok2 kowang yang minta derma.

Nak berbudi kita tak perlu kenal siapa.. Dia lebih kenal.

Selamat Menderma..


6 comments:

kyle said...

derma! jgn x derma, hehehe

Sumandak Kinabalu said...

memang teringin nak derma darah tapi apakan daya, macam ngeri terbayang jarum tu menyucuk di lengan...hehe

apapun tahniah kepada anda yang sudi menderma darah, jasa anda tidak ternilai harganya...
saya memang respek dengan orang2 begini...

Sang Cerpenis bercerita said...

sungguh tindakan mulia

si biskut said...

Kyle:
nah,ko bila lagi?

si biskut said...

Sumandak Kinabalu:
ko respect sama aku sekali lar tue bah..hehe

si biskut said...

Sang Cerpenis:
Owh..terharunya aku.Mintain sapu tanganya mbak.