Rajuk Sebab Bola

"I tanya elok2 perli2 i lak..tau la i tak tau psal bola..i la yg bodoh tk tau pe2..k la have fun.."

Sebenarnya kat atas tue merupakan bait2 mesej dari cheesecake aku.Marah...

Masa tue aku tengah melayan aksi2 perlawanan bola EPL antara Aston Villa vs West Ham United yang baru jer start selepas break hampir 3 bulan.Cheesecake aku tipon ketika aku tengah kusyuk melayan.Satu habit aku bila tengok apa2 yang perlukan kosentret aku memang susah sikit nak melayan gangguan2 yang datang.Mungkin nampak kejam walaupun yang cuba menyelit tue awek sendiri..Harus korbankan untuk barang seketika dan mungkin sepanjang malam.

Semuanya punca dari soalan...

"Sapa yang main yunk..?"

"Ala...kalau i sebut nama pun bukan nyer u kenal pun..."

Jawapan aku memang terus membunuh perbualan yang baru nak mesra sikit.Bukan apa aku terpaksa korbankan perbualan untuk mengelak dari mendapat soalan2 seterusnya yang akan menganggu fokus aku pada skrin tv.

Marah dan merajuk bagi sapa2 yang ada kapel memang dah menjadi adat..normal.Aku pulak jenis memang buat derk jer sebab tahu benda kecik remeh temeh macam nie tak kan sampai mana pon..tak kan nak muncung sampai raya haji.Lagi pun aku dah sound awal2 yang aku punya habit memang macam tue.Jadi faham2 jer lar...

Dan aku tahu ia tak kan lama punya bila selepas itu mendapat mesej:

"B minta maaf..Luv u..

13 comments:

Kay said...

nah kan merajuk sudah...baik pujuk cepat2....nasiblah bf kay x minat bola sangat...:)

Anonymous said...

huhuhu..majuk arrr...ckp elok2 tk leh ka..org tnya g tau dah la...b pun tau mmg b tk kan kacau if u tgk bola...at least g tau la.. :-p..b paham tu minat u if b tau mmg b tk kacau kan??len kali g tau so that b tk call...b minta maaf tu sbb apa???u terasa coz b ltak cam tu ja kan???igt lg pe msg u???huhu...pe pun b minta maaf..dah lama tk wat perangai ltak cam tu ja..b tau u tk suka...benda tu jd spontan ja... luv u syg....muhasss!!!!

seabiscuit said...

Kay: Memang luck ko tak dpt bf gila bola mcm aku.Lau tak penuh blog ko tulih komplen sal bola jer..protes kat bf ko.

Tanpa Nama:I know its u...haha

Eryati said...

hahahha...lucu la ko biskut...sapa suruh..aku pun klu tempat awek ko tu mmg mengamuk jugak...akakak..jawab aje la bila ditanya biarlah tau ka tdk skurang2nya dia nak ambik tahu minat ko...

Rona Realiti said...

saya no comment... pernah kena gak situation mcm ni...

pisau belati said...

gaduh2 manja membawa bahagia bukan.

saling memahami antara satu sama lain adalah resipi ikatan yang kekal abadi...jangan lupa sertakan dengan niat dan doa kepada ALLAH moga hubunagn di panjangkan sehingga ke satu ikatan yang sah. =)

seabiscuit said...

eryati:dia memang dah taw dah..dilayan bah kalau bkn soal benda nie..hehe

seabiscuit said...

RonaRealiti:Bg yg minat sgt bola benda nie slalu sgt jadi kat kita.

PisauBelati:Mudah2an ia mengeratkn hbngan..Thanks.

genial said...

kita memang harus saling memaafkan dalam kondisi apapun... iia bola satu nii misalnya :)

andri said...

salam kenal dan persahabatan bro...

si biskut said...

salam persahabatan sejagat jugak utk andri dan genial...tac yar.

tukangtulisnota said...

sape la tak touching klu cmni.huhu

si biskut said...

ouch...im so sori